Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Polgárbarát hivatalt szeretnének

Hatékonyabban, emberközelibben, teljesítményorientáltan – ez a város két új tisztségviselőjének szándéka.
A csütörtöki győri önkormányzati közgyűlés zárt ülésen személyi kérdésekről is döntött, ezeket ismertette a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester, bemutatva a város két új tisztségviselőjét. Győr jegyzője a közgyűlési döntés értelmében – tegnaptól – dr. Papp László. A közterület-felügyelet új vezetője, Truka István márciusban lép hivatalába.

Dr. Papp Lászlóról tegnapi lapunkban már megírtuk, hogy korábban több megyei településen volt jegyző, tizenöt évnyi ilyen tapasztalattal rendelkezik. Októbertől a győri polgármesteri hivatal jogi főtanácsadója volt, ezalatt megismerte a hivatal felépítését, működését. A tegnapi sajtótájékoztatón bemutatkozásul elmondta: 1956-ban született, nős, lánya felsőfokú tanulmányokat végez, fia rendszergazdaként dolgozik. A jegyző új hivatali struktúrát, ösztönző rendszert kíván bevezetni. Mint mondta: a mindennapok sikeréért szeret megdolgozni. Tervei közül konkrétumként említette, hogy az okmányirodában befizetőhelyet alakítanak ki, ne kelljen az ügyeiket intéző polgároknak a postára és vissza mászkálniuk. Fejleszteni kívánja a gyorsabb ügyintézésért az e-önkormányzatot – s általában az ügyfélbarát jelleget szeretné erősíteni, azt, hogy a hivatalhoz fordulók komplex megoldást találjanak gondjaikra.
Truka István márciustól veszi át a közterület-felügyelet vezetését. P 1965-ben született Győrött, középiskolába is itt járt, majd elvégezte a rendőrtiszti főiskolát. A megyei főkapitányság bűnügyi osztályán dolgozott, majd a győri Metró Áruház megnyitásától annak biztonsági vezetője. A közterület-felügyeleten polgárbarát szervezetet szeretne felépíteni, segítő szándékút, ám megfelelő szigorral működőt. Kiemelten fontosnak tartja a város köztisztasági helyzetének javítását az ide vonatkozó rendeletek betartatásával. Mint a sajtótájékoztatón elmondta, a parkolási renddel kapcsolatban a kerékbilincs alkalmazása fontos eszköz például a fővárosban, a győri tapasztalatokról érdemes hatástanulmányt készíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Keksz: egyelőre tárgyalnak

A győri kekszgyár dolgozóinak helyzetéről előbb december 15-re, majd egy hónappal későbbre ígértek… Tovább olvasom