Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Pofonok csattantak egy bankban

Az egyik legnagyobb győri belvárosi bankban egy ügyfél különösebb ok nélkül nekiesett a szintén sorára váró kismamának. A pillanatok alatt lezajló esetet állítólag többen is látták, ám senki, még a jelen lévő biztonsági őr sem kelt a hölgy védelmére.
Csúcsforgalmat jegyeztek a minap az OTP Baross úti fiókjában, s ennek talán az is lehetett az oka, hogy a másik, szintén OTP-fiókot bombariadó miatt kiürítették, így ott nem tudták fogadni az ügyfeleket. Az előző helyen sorok kígyóztak az ügyintézők előtt. Az egyik várakozónak azonban – úgy tűnt – elfogyott a türelme és se szó, se beszéd a többiek elé állt, amit a sorban állók sérelmeztek. Szó szót követett és a tolakodó egyszerűen nekiesett Horváthné L. A.-nak.

– A támadó ott ütött, ahol ért – sorolta a bántalmazott fiatalasszony, aki elkeseredésében hívta fel szerkesztőségünket. – Leginkább az fáj, hogy az ott lévő emberek közül nem kelt a védelmemre senki és a bank biztonsági embere sem lépett közbe. Belegondolni is rossz, ha kés van az illetőnél és azzal jön nekem.

Szó nélkül kisétált

A támadó néhány pofont és szidalmat követően se szó, se beszéd, kisétált a bankból. A Baross úton járőröző rendőrök a történteket követően azt tanácsolták a kismamának, hogy vetessen látleletet és tegyen feljelentést.

– Mivel négy hónapos a kisbabám és még szoptatok, nem vállaltam a procedúrát – folytatta megkeseredetten a megtámadott nő, akit nagyon megviseltek a történtek. – A férjem nem hagyta annyiban, később visszament a bankba. Beszélt az ottani biztonsági emberrel, aki csupán azt a választ adta, hogy az előírások szerint tette a dolgát.
„ Nem tudom hova tenni a történteket. Képtelen vagyok megnyugodni,
hiszen ez akár meg is ismétlődhet."

Mit rejt a kamera?

Dr. Gresa István, az OTP Bank nyugat-dunántúli régióigazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy hallott az esetről, ám csak úgy tudják kivizsgálni a panaszt, ha a bántalmazott hölgy erről a fiókban bejelentést tesz.

– Engem is felháborított az eset, munkatársaimmal együtt mélységesen elítéljük ezt a fajta magatartást – nyilatkozta az igazgató. – Az őrök éppen a biztonsági előírások okán a pult mögött tartózkodtak és olyan váratlanul történt minden, hogy mire a rendőrséget hívták volna, az agresszív támadó elsietett. Az incidenst viszont feltehetően rögzítette a kamera, úgyhogy az – a panaszos feljelentése esetén – használható.
– Elvárható lett volna, hogy az ügyintézői rendet a biztonságiak tartsák fenn – állítja dr. Szél Erzsébet, a győri Prház Kft. ügyvezető igazgatója, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke.

– A személy- és vagyonvédelemnek, illetve a kárenyhítésnek megvan a szakmai sorozata, amit be kell tartani. Csodálkozunk, hogy agresszívek az emberek, Mór óta viszont vitatkozik a szakma, hogy a biztonságot illetően mi a sok vagy éppen kevés. A napokban zajlanak a kamarai választások, aminek célja, hogy minél több, a szakmához értő ember tömörüljön ide, akiket komolyan vesznek és ők is hivatásukként kezelik többek között az ilyen vagy hasonló helyzetek megoldását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fejlesztéshez új aluljáró kell

Tárgyalásra alkalmasnak tartják a győri városházán a Frigyes-laktanya és a helyközi buszpályaudvar… Tovább olvasom