Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Pluszmunkahelyek ünnep előtt

Az adventi vásárlási roham egyik kedvező mellékhatása, hogy az év utolsó hónapjaiban megnöveli a diákmunka-lehetőségeket és a kölcsönzött munkavállalóknak is több munkaalkalmat teremt, főleg a kereskedelemben, de webáruházaknál is.
November végén, decemberben – ahogy az előző években – idén is nő az igény a diákmunkára a cégek és a hallgatók részéről is – szögezte le Baradits Bulcsú, a Meló-Diák területi igazgatója és hozzátette: a fiatalok szeretnének ajándékvásárlásra pénzt keresni, a vállalkozásoknak pedig ilyenkor átmeneti segítségként több emberre van szükségük. A kereskedők megnövekedett forgalommal számolnak, hosszabb nyitva tartást biztosítanak az év utolsó hónapjaiban és szabadtéri adventi vásárokat is szerveznek.

A termelőüzemekben a megmaradt szabadságok kiadása jelentene gondot diákmunkások nélkül. Így főleg olyan tanulókat keresnek, akik türelmesek, jól kommunikálnak és számítógépes ismeretekkel rendelkeznek. Baradits Bulcsú mintegy tízszázalékos növekedést jósol ebben az időszakban a diákmunka piacán, ami megyénkben pár százzal több munkaalkalmat jelent. Ha a hallgatók négy pénteken és szombaton négy-négy órát dolgoznak karácsony előtt, húszezer forintot kereshetnek, és a december 15-ig ledolgozott órákat igyekeznek az ünnepek előtt kifizetni nekik. Tóth Zsófia elmondta: számára, családjának ekkora összeg is jelentősnek számít, szeretné a taníttatásával járó terhek legalább egy kicsi részét édesanyja válláról levenni. Ezért akár a vizsgaidőszakban is igyekszik úgy beosztani idejét, hogy munkát vállalhasson.

Szenftner Balázs, a Pannon Work Zrt. kirendeltségvezetője szintén a diákmunka felfutására számít az elkövetkező hetekben, ha nem is olyan mértékben, mint a szünidő elején. Szerinte az adventi vásárlási láz, az, hogy a kereskedelem év vége előtt szerzi meg éves bevétele nagy részét, csak az egyik oka ennek. Hozzájárul az is, hogy az euró erősödése miatt több szlovák vevő érkezik megyénkbe. Így az élelmiszerboltokban is több diákra van szükség, a pénztárakban, az árufeltöltésnél. A gyárakban az év végén megnövekedő megrendelések miatt kérik segítségüket könnyebb fizikai munkáknál.

Kurdi Ferenc, a Pannon-Work marketingvezetője elmondta: a kölcsönzött munkaerő iránti igény is fokozódik ilyenkor évek óta. A nagyüzemek beszállítói foglalkoztatják őket és átmenetileg webáruházak is, amelyeknél szintén nő a forgalom karácsony előtt és így alig győzik a kiszállítást, a csomagolást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi fények: közel negyvenötezer izzó ragyog Győrben az idén - Fotók!

Az energiatakarékos égősorok mellett 20 köztéri karácsonyfa is díszíti a várost. Nézze meg, hova kerül az ünnepi fényekből! Tovább olvasom