Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Plusz hárommilliárd fejlesztésére

Nyugat-Dunántúl - A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács hárommilliárd forinttal megemelte az óvodák, iskolák infrastrukturális fejlesztésére kiírt európai uniós pályázat keretét, így összesen 8,2 milliárd forint áll rendelkezésre – tájékoztatott Balogh József elnök, győri országgyűlési képviselő a testület szerdai döntése után.
Erre azért volt szükség, mert nagyon sok kiváló pályázatra várt volna elutasítás forráshiány miatt. A politikus tudatta: emellett úgy változtatták meg az eljárásrendet, hogy a tanács véleménye nagyobb súllyal essen latba a bírálatkor. Ezzel azt kívánják elérni, hogy ne elsősorban a pályázatírás minősége, hanem a tényleges társadalmi, térségi szükségletek domináljanak a támogatások odaítélésekor.

A tanács zárt ülésen véleményezte a kereskedelmi szálláshelyek kapacitásainak bővítésére és szolgáltatásainak fejlesztésére, valamint a közösségi közlekedési infrastrukturális fejlesztésekre kiírt európai uniós kiírásra beérkezett pályázatokat. Előbbire 37, utóbbira 19 projektjavaslat érkezett 4,1 milliárd, illetve 3,1 milliárd forintos igénnyel. A szétosztható pénz ezzel szemben 1,5 milliárd, illetve 1,6 milliárd forint.

A testület története során először véleményezte az Útpénztárból finanszírozandó burkolatfelújításokat. A végső szót a közlekedési tárca mondja ki. A régió várhatóan 810 millió forintos kerettel számolhat. Országosan e feladatra összesen 5 milliárd forint áll rendelkezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írjon velünk mesekönyvet!

Győr-Moson-Sopron - Ugye, ön is mondott már mesét a gyermekének, unokájának, keresztlányának, unokaöccsének – csak úgy fejből, egy-egy kedvenc, kitalált mesehős kalandjait kanyarítva? Most olvasóink saját, kedves történetei is bekerülhetnek A Kisalföld nagy mesekönyvébe. Tovább olvasom