Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Pisztoly a zsebben, drog a hátizsákban?

Éles Glock pisztoly és két lőszerekkel töltött tár került elő annak a férfinek a zsebéből, aki elfutott, amikor a rendőrök igazoltatni akarták Győrben a napokban.

Az egyik járőr elfogta és megbilincselte. A férfi hátizsákjában közel fél kiló kábítószergyanús anyag is volt, társainál machetét, bokszert, viperát találtak a rendőrök.

Győrben a Tessedik Sámuel utcai elhagyott telepre tűzhöz riasztották a minap a tűzoltókat, akik azt hamar eloltották. Az időközben kiérkező rendőrök egy olyan autóra figyeltek fel a közelben, amelyik már napközben is felkeltette gyanújukat. A járőrök a gépjárműben ülőket igazoltatták, s amikor megkérdezték tőlük, hogy van-e náluk fegyver vagy közbiztonságra veszélyes eszköz, egyikük nyúlkálni kezdett a kabátjában, majd el akart szaladni.

A menekülő férfi zsebéből egy Glock pisztoly tartaléktárral, az autóból többek között egy machete került elő.
A menekülő férfi zsebéből egy Glock pisztoly tartaléktárral, az autóból többek között egy machete került elő.


Az egyik járőr azonnal utánaeredt és felszólította: "Álljon meg és lássam a kezeit!" Mintegy húsz méter megtétele után a rendőr utolérte a menekülőt, földre teperte és megbilincselte. Amikor a férfi ruházatát vizsgálta át, az egyik zsebben egy éles Glock pisztolyt, abban s egy tartalék tárban éleslőszereket talált.

Időközben a járőrök erősítést kértek, ami meg is érkezett. A menekülő autójában ülő három férfinél machetét – bozót- vagy nádvágó kést –, viperát, bokszert, késeket találtak a ruházat, valamint a gépkocsi átvizsgálása során. Egy hátizsákban, ami vélhetően a menekülő férfié, közel fél kiló kábítószergyanús anyag volt.

A rendőrség vizsgálja, hogy a társaság mire készült, vagy esetleg korábban mit hajtott végre. Ellenük fegyverrel, lőszerrel, illetve kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indult eljárás.

A hátizsákban talált anyagot szakértői vizsgálatra küldte a győri kapitányság. Ketten előzetes letartóztatásban, ketten szabadlábon várják az ügy befejezését.

Olvasóink írták

 • 15. Babybogyo86 2011. december 09. 12:20
  „Vcop!

  Elolvastam az irományát és nem tudom hova tenni. Szerintem teljesen más volt a téma eddig, nem értem az összefüggéseket, ezért mondatonként haladok.

  1. : Egyértelműnek tartom, hogy Győrben ez nagy fogásnak számít, mivel kilós fogásokról nem igazán hallunk, azonban én egy szóval sem állítottam azt, hogy ez csekély mennyiség lenne és hogy két naponta találkozunk ilyen tetten éréssel.
  2. : Azt éreztem az első hozzászólásából, hogy a demokráciát hibáztatja a jelen helyzetért és azt hogy 89´ előtt minden jó volt, de biztosan én értelmeztem félre, ezért az elnézését kérem.
  3. : Örülök neki, hogy Ön jó nevelést kapott és jól dönt bizonyos szituációkban, de ezt senki sem firtatta.
  4. : Egy rendőr lehet jó ember és munkás, de lehet rossz ember és korrupt is, mivel mindkettő kategóriából rengeteg van így nem általánosíthatunk, de ezt nem tette senki.
  5. : Köszönöm szépen az ajánlatot, de nem élnék a lehetőséggel. Többek között ezért hagytam félbe a rendőri pályámat (születési éve alapján könnyen előfordulhat, hogy találkoztunk is tanulmányaink során, sőt még az is lehet, hogy ismerjük egymást), de mivel Ön folytatta és ezt akarta így nincs joga sajnáltatnia magát, mert a rendőri szakma velős része a kisebbségiek elleni harc és a részeg fiatalok, ha nem élvezi a munkáját és nem éri meg, akkor váltson szakmát, én is ezt tettem.
  6. : Rettentően sértőnek érzem ezt a vádaskodást, hogy a drogelosztó pártján állok, ez teljesen alaptalan, kérem, mivel Ön pont szakmabeli, tartózkodjon a vádaskodástól, hiszen tanulta: ártatlanság vélelme.
  7. : Ismételten köszönöm a meghívást, de 2006 után végleg letettem a rendőri pályáról, ha még is úgy döntök, hogy folytatom, akkor ígérem Önnek szólok elsőnek.

  További szép napot kívánok!”
 • 14. Vcop 2011. december 09. 00:24
  „Babybogyo!

  Ez győr viszonylatában egy nagyszerü, majdnem precedens étékű elfogás volt.
  nem igen tudok a régi rendszerről, mert 8 évvel születtem rendszerváltás előtt.
  Tisztelem és becsülöm szüleim, mert megtanítottak arra, hogy erkölcsös legyek, tudjam mi a jó és mi a rossz.
  ARÁNYOSSÁGGAL tudjam kezelni a jogsétőket, élet ill. munka adta szituációban.

  Egy dolog örök és maradandó: Rendőr nem lehet jó ember, munkás?

  Tisztelettel meghívon a családi verekedésekhez, a rablások, betörésekhez, a drogosan,ittasan üvöltő mocskolódó személyekhez, a 30-40 fős kissebségi nézeteltérésekhez, valamint a Kálóczy téren tajrészegen üvöltő egyetemistákhoz....... és még órákig sorolhatnám.
  Ez hivatás.... de mindenki felteheti a kérdést... csinálná ezt ennyiért?

  Látom, már önnél az is baj, hogy megfogtak a rendőrök egy drog elosztót.

  Várom szeretettel.”
 • 13. Babybogyo86 2011. december 07. 15:30
  „Vcop!
  Egy: Ha a kocsit figyelték, akkor abban a pillanatban intézkedni kellett volna, mikor a fél kg. kábítószer gyanús anyag bekerült a kocsiba. Ez nem történt meg. Két oka lehetett: nem volt semmilyen megfigyelés vagy rossz volt a megfigyelés. Mindkettő opció elfogadhatatlan. Biztos vagyok benne, hogy a tűzeset nélkül nem lett volna tetten érés.
  Kettő: Az egy alatt ezt taglaltam.
  Három: Semmi alapja nincs annak amit levezetett. Minden nap találkozik az utcán olyan emberrel, aki be van lőve vagy valamilyen hallucinogént fogyasztott, de egész egyszerűen nem veszi észre, mert nem tűnik fel. Az viszont teljes badarság, hogy azt feltételezzük, hogy aki valamilyen kábítószert fogyasztott lelő. Ezt csak azért hiszik az emberek, mert fogalmuk sincsen, hogy miről beszélnek, csak azt hangoztatják amit a hírekben olvasnak vagy a panel Marika mondott illetve olyan adatokra támaszkodnak, amit az állam adott a kezükbe és sajnos elhiszik, nem gondolnak arra, hogy az állam olyan adatokat közöl, ami az ő érdekeit védi és totálisan nem foglalkozik az állampolgárokkal. Tehát, aki be van lőve vagy hallucinál az nem feltétlenül lő le embert. Aki alkoholt fogyasztott vagy nem csinált semmit nem feltétlenül lő le embert. Mindenkinek a saját személyisége, tudása illetve a szocializáció a mérvadó abban, hogy lelő e valakit. Bering Brejvik nem fogyasztott semmit, életében nem fogyasztott kábítószert és még is lelőtt egy tucat fiatalt. Akinek nincs önkontrollja annak meg mindegy mit fogyaszt, sőt még fegyvert sem kell fognia. Beül részegen a kocsiban és kivégez egy másik ártatlan családot. Évente több száz ilyen eset van, viszont olyan, hogy belőve lelőtt valakit olyannal nem minden nap találkozunk, ellenben az előző példával minden nap és még sem találják olyan felháborítónak az emberek, mert az alkohol ennyire elfogadott Magyarországon. Ez is egy órási probléma, de erre nem térek most ki.
  Négy: Hatalmas tévhit!!! Óriási! Nem a díler veszi rá a gyerekeinket, hogy drogozzanak, hanem a gyerek dönt úgy, hogy ő drogozik. Ez mindenkinek a saját döntése. Az hogy a gyerek esetleg befolyásolható az a nevelés hibája, ha esetleg a gyerek boldogtalan, az a családi háttér hibája, ha a gyerek kíváncsi, az teljesen természetes, de ha nem kapja meg a normális felvilágosítást az szintén a nevelés hibája. Egyszerűbb más emberekre kenni a mi hibáinkat, amiket el sem ismerünk, jó magyar módjára.
  Öt: Nálam a tény nem a Marika néni és nem a tévé és nem is a magyar állam statisztikája. Nálam az a tény amit a két szememmel láttam, amit a bőrömön érzékeltem. Semmi más. Így teljesen sértőnek érzem a vádaskodást.
  Hat: Egy szóval sem említettem, hogy az erkölcsi válság a gazdaságival jött, de ha kicsit belemélyedünk annyira nem áll messze a kettő, de ebbe most nem mennék bele, viszont az, hogy 89´ előtt minden rendben volt az nagyon erős, mert nagyon egyszerű a válasz, ha minden rendben lett volna, nem lett volna változás. Természetesen, ha Önnek a párton belül kényelmes helye volt, akkor elhiszem, hogy minden optimális volt, de ha esetleg valaki más nézeteket vallott, akkor nem hiszem és nem hiszem el, hogy megfelelő az a rendszer, ahol egy nézetet lehet vallani és egy módon lehet gondolkodni, biorobot-tenyészet. Amúgy azt vallom, hogy az egyik legszebb a kommunista. Egyenlőség. Szép, de sajnos kivitelezhetetlen.
  További szép napot kívánok!
  Békesség emberek!”
 • 12. Vcop 2011. december 06. 22:24
  „Babybogyo!

  Egy, a kocsi figyelve volt már régebb óta, csak addig nem találtak semmit.
  Kettő, a tűz eset mellett volt, de direkt a gyanús viselkedés, megjelenési hely miattak lettek igazoltatva,
  Három, nem akarok senkinek rosszat, sőt... de ha belőve + talán hallucinálva jön feléd az ember, papolhatsz a társadalom hibáiról, talán egy golyóval megúszod
  Négy:lehet hogy van mellette még sok sok ilyen diler, de legalább ez az egy nem veszi rá, a ma egyébként is drogozásra hajlamos fiatalokat ( talán a gyermekedet, rokonodat)
  Öt: tényekről csak adatok alapján beszélj, ne sajtói hírforrásokból,meg amit a panel Marika mondott...
  Hat: erkölcsi válság nem a gazdaságival jött, a 89 után jött fene nagy demokrácia hozta....kezdődött azzal hogy az állampolgár a jogaival igen, de a közelességeivel ill. a rá vonatkozó szabályokkal nincs tisztába....
  joccakát”
 • 11. Babybogyo86 2011. december 06. 14:37
  „Ha nincs tűz és nem vonulnak ki a tűzoltók, akkor továbbra is aktívan tevékenykednek ezek az emberek. A rendőrségnek köze nem volt a dologhoz, annyit leszámítva, hogy egy jármű igazoltatása sikerült nekik. Semmilyen nyomozói munka nem előzte meg az eseményt, pusztán szerencse volt. A legnagyobb probléma a polgárok fejében, a társadalmi rendszerben, a szabályozásban és az irányításban van. Amíg ezen a téren nincs változás, addig fél kiló cuccal fognak futkározni egyes egyének, mert van rá igény. Ne higgye senki azt, hogy ezzel az akcióval vége van a kábítószer harcnak, ez sajnos egy szél-malom harc. Amint ez az a társaságot kihúzták a sorból, kettő lépett a helyébe. Ez nem kitaláció, ez tény. Óriási változások kellenek, de nem csak ezen a téren, szinte minden téren, mert lassan teljesen felemészti az országot az erkölcsi és gazdasági válság. Olyanok irányítanak, akik a legnagyobb bűnösök és elhitetik a birka a néppel, hogy minden jó lesz csak állj be a sorba és keresd a pénzt nekünk. Hajrá Magyarország, még van pár éved, ha nem lesz változás én lépek, mert azért hülye nem vagyok. Békesség és becsület emberek!”
 • 10. pappe 2011. december 05. 17:24
  „9-hez: Ők biztosan a hátsó ülésen ültek és azt állították, hogy autóstopposok! :)))”
 • 9. zoltania2 2011. december 05. 16:12
  „Magyar igazságszolgáltatás !!!!! "ketten szabadlábon várják az ügy befejezését. MIÉRT?????????????????”
 • 8. bojtár 2011. december 05. 13:38
  „magyar ember ilyet ritkán tart magánál:)”
 • 7. senkialadár 2011. december 05. 12:41
  „ha ilyen cuccok az utcai eszközeik bele se merek gondolni mire bukkannának egy házkutatás során ami nem marad el szerintem,ilyen vademberek nem kellenek a társadalomnak.”
 • 6. háté 2011. december 05. 12:41
  „Miért kell a bűnözőket elengedni?”
 • 5. pappe 2011. december 05. 12:19
  „Machétét oks, lehet kapni a gazdaboltban ("Farmer center"), de Glock-ot??? Honnan? Kitől?”
 • 4. hassel7 2011. december 05. 12:17
  „Nem értem miért kell kérdőjel a cím végére.Amúgy gratula a zsaruknak, csak így tovább.”
 • 3. bakke 2011. december 05. 11:32
  „Zsír, gratula”
 • 2. bojtár 2011. december 05. 11:02
  „mi ebben a fura leszámítva a kábítószert amilyen közbisztonság van”
 • 1. Sárkányfűárus 2011. december 05. 10:40
  „Szép volt!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Divatba jött a pálinka

A Magyar Pálinka Lovagrend Egyesületének tegnapi győri pálinkanapi ünnepségén elhangzott. Tovább olvasom