Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Pintér: tovább működik a Vámosszabadi menekülttábor

Ugyanakkor a kormány támogatja a Vámosszabadi által kért útfelújítást.
Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn tárgyalt Vámosszabadi képviselőivel a településen kialakított átmeneti befogadó állomás további működtetéséről.

Vámosszabadi képviselő-testülete a község lakosságának nevében a befogadó állomás azonnali bezárását kérelmezte.

A miniszter leszögezte: Vámosszabadi közbiztonságát a befogadó állomás lakói nem veszélyeztették, bűncselekményt nem követtek el a község területén. A polgármester és a képviselők tájékoztatást kaptak Magyarország jelenlegi migrációs helyzetéről, és az országra háruló nemzetközi kötelezettségek változásáról.

A miniszter a befogadó állomás ideiglenességét és átmeneti jelleggel történő üzemelését, az eddigi működési és biztonsági feltételek maradéktalan megtartását ígérte, továbbá az őszi önkormányzati választásokat követő időpontra szóló újbóli tárgyalás lehetőségét vetítette előre.

Réti Csaba polgármester és a képviselő-testület a tájékoztatást és a községre háruló kötelezettség tényét tudomásul vette. A társadalmi teherviselés kölcsönössége és viszonossága érdekében támogatást kért egy, a község területén áthaladó állami főút felújítására.

A Kormány a kérelmet indokoltnak tartotta, és intézkedett arról, hogy a Magyar Közút NZrt. az útburkolat megújítását 2014. november 30-ig végezze el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramszünet volt a Déli pályaudvaron, késések a Bp.-Győr-Hegyeshalom vonalon is

A másfél órás áramszünet, a kialakult torlódások miatt a délutáni csúcsforgalomban még… Tovább olvasom