Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pinnyédi adótorony: elnapolt döntés

A T-Mobile által a Holt Duna körútra tervezett adótoronnyal kapcsolatban korrupcióval gyanúsította meg a városstratégiai bizottságot három pinnyédi lakos. A testület a vizsgálat lezárultáig nem dönt a kérdésben.

A győri közgyűlés városstratégiai bizottsága keddi ülésén – csakúgy, mint novemberben – elnapolta a pinnyédi mobil átjátszó toronnyal kapcsolatos döntést, ezúttal azonban egészen más miatt. Az őszi ˝határozatlanság˝ mögött az állt, hogy nem voltak jelen a T-Mobile képviselői, most pedig egy e-mail és egy bejelentés késztette erre a bizottság tagjait. Előbbit a létesítmény egyik ellenzője írta és küldte ki sok helyre. Ebben korrupcióval vádolta meg a bizottságot az ügyben. A bejelentést ő, valamint két másik pinnyédi lakos tette a Nemzeti Nyomozó Irodánál ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és gazdasági korrupció gyanújára hivatkozva.

Sik Sándor, a bizottság elnöke többekkel együtt visszautasította a „rágalmakat", és felháborítónak tartotta, hogy bárki megkérdőjelezze tisztességüket. A grémium nagy többséggel úgy döntött, hogy az e-mail miatt jogi eljárást kezdeményeznek. Emellett egyhangúlag azt a határozati javaslatot is elfogadták, hogy a nyomozás lezárulásáig nem döntenek a kérdésben, mert ha támogatják az adótornyot, korruptnak tűnnének, ha nem, akkor bárki azt mondhatná, hogy így menekülnek a gyanú elől.

A testület előtte két órán át tárgyalta a napirendi pontot, a amely előzetes településfejlesztési döntés előkészítéséről szólt. Révi Zsolt főépítész előterjesztésből kiderült, hogy a T-Mobile évek óta adótornyot kíván létesíteni a pinnyédi Holt-Duna körút egyik telkén. Ez ellen sok lakó – egyesek négyszáz aláírást emlegettek – tiltakozik. Az ülésen megjelent helybeliek elsősorban a műszaki építmény egészségkárosító hatására hivatkoztak. Emellett nem értették, hogy a bizottság által 2010-ben egyszer már leszavazott kérdés miért lett újra téma, s azt sem, ha a Telenornak és a Vodafone-nak megfelel a városrészhez közeli, Abda határában álló torony, a T-Mobile miért ragaszkodik az üdülőövezeti helyszínhez.

A vállalat képviselői – Stuberné Lencsés Ildikó menedzser és Szántó István műszaki szakértő – azt hangsúlyozták, hogy az abdai torony nem alkalmas 4G-s technológiára, a Holt-Duna körúti telek viszont optimális. Elhangzott az is, sok pinnyédinek az az érdeke, hogy jó minőségű internetszolgáltatást vehessen igénybe.

Jánosi Gábor, az Országos a Sugárbiológiai Kutatóintézet munkatársa kijelentette: a mobiltelefonok ezerszer-tízezerszer nagyobb sugárzást okoznak, mint a bázisállomások. Utóbbiak esetében eddig nem igazoltak egészségkárosító hatást.

Olvasóink írták

 • 8. elemér 2012. február 27. 01:59
  „Gigabiten húz el mellettünk a világ (Index)
  Gratulálok, Magyarország, újra és újra bizonyítasz. Amikor a kapzsiság hülyeséggel társul, csodákra képes.
  Magyarországon, a jelenlegi szabályozási környezet egyáltalán nem kedvez a mikrocellláknak. A magyar szolgáltatóknak ugyanis minden egyes rádiós adó-vevő után plusz frekvenciadíjat kell fizetniük, így tehát jobban járnak, ha a ronda nagy adótornyokra koncentrálnak a decentralizált, modern hálózati megoldások helyett.
  http://tinyurl.com/5uu6ufx”
 • 7. Tabornok 2012. február 26. 03:45
  „"2jóhatudod 2012.02.22. 11:49 6. clin 2012.02.24. 21:41"
  Jobb, ha tudjátok a szakértőnek van igaza, nem Nektek. Én általában támogatom a CIVIL kezdeményezéseket, de a hülyeséget sosem. Aki mobil telefont használ az a fejéhez rakja önként, azt a sugárzó berendezést, amit mobiltelefonnak hívunk. Ezek általában 3-4 Wattnyi rádiófrekvenciás jelet sugároznak közvetlenül az agynak, mivel a fülünk közelében az található, mert agya azért mindenkinek van.
  Az adótornyokon, kb. 20-40 méter magasságban maximum 20-30 wattnyi adóteljesítmény lehet. Ennek eredménye, hogy sokkal kisebb káros hatás érhet bennünket egy adótoronytól, mint a saját magunk által fejünknél tartott mobiltelefonoktól. Ezt lehet vitatni, de nem érdemes. Józan paraszti ész is elég a megértéséhez.
  Aki nem hiszi járjon utána!”
 • 6. clin 2012. február 24. 21:41
  „"Jánosi Gábor, az Országos a Sugárbiológiai Kutatóintézet munkatársa kijelentette: a mobiltelefonok ezerszer-tízezerszer nagyobb sugárzást okoznak, mint a bázisállomások. Utóbbiak esetében eddig nem igazoltak egészségkárosító hatást"

  Ez áprilisi tréfának még kicsit korai! Ennyire ne vezessenek már félre! Ha meg tényleg így gondolja, építtessen a tisztelt munkatárs a hálószobájába egy bázisállomást, szerinte úgysem ártalmas!”
 • 5. jófej001 2012. február 24. 16:24
  „üdv 4.pancser

  sajnálom azokat a szűk látókörű embereket akik így gondolkoznak mint ön ,gondolom nem lenne azoknak a helyében akiknek az ingatlanaik közvetlen közelébe, akaratuk ellenére egy 40 méteres tornyot akarnak építeni!!! valakinek 15-20 évnyi munkája van az ingatlanában és ezt valaki egy pillanat alatt lerombolná egy "tisztességes " vállalkozással!!
  Én úgy gondolom ez a káros és erkölcstelen!!!!!

  Én együtt érzek az érintettekkel és szerintem minden józan gondolkodású ember ezt tenné!!! KÖSZÖNÖM!!!!”
 • 4. pancser 2012. február 23. 08:40
  „Egy vállalkozás tisztességét megkérdőjelezni, alaptalan vádaskodásokkal illetni, ez nem csak erkölcstelen, hanem káros is. Igen sok szűklátókörű ember él arrafelé is hasonlóan más helyekhez. A kommunikáció nekik is fontos lenne, bár lehet, hogy azok közé tartoznak a tiltakozást szervezők akik nem értenek a ma már nélkülözhetetlen eszközhöz. De az is lehet kéne nekik a szolgáltatás, csak másutt legyen a torony. Alaptalan tévhitek terjednek minden alap nélkül, aki még az autóban is a fülükhöz szorítják a készüléket, otthon meg pláne, napi átlagban 4 órát, az ilyenek is szoktak káros sugárzásról beszélni.”
 • 3. acsali 2012. február 22. 17:40
  „a bizottság elnöke..... hahahha”
 • 2. jóhatudod 2012. február 22. 11:49
  „Hát azé
  t teljesen hülyének ne nézzék az embereket !!

  A megfíízetett "szakértő" szerint a mobiltelefonnak nagyobb a sugárzása mint az átjátszótoronynak "...

  Azonnal bevonni a "szakértői" bizonyítványát !!!!”
 • 1. latakacs 2012. február 22. 11:34
  „Azért tisztázzuk ezt a 4G-s technológiát is. Legjobb tudomásom szerint, ezzel a mobilinternet lesz gyorsabb, a telefonálás nem. ( Ha valaki több információval rendelkezik erről, kérem, ossza meg velünk itt.) Pinnyéden max.1000 ember lakik, beleértve a csecsemőket és aggastyánokat is. Ha ebből indulunk tovább, a 4G-s technológiát igénybe vevő T-Mobile-os ügyfelek száma kb. 100 fő. Ok, lehet, hogy a többi, környező városrészek is erről kapnák a jelet, így a létszám tovább nőhet, és még a másik két szolgáltató is használhatja azt. Kérem, hogy senki ne indokolja a nagyobb térerő igénnyel a torny felállítását, mivel az nem indokolja azt. Nekem ´97 óta van mobilom, és lent a Duna parton is már akkor remek volt a térerő, mind a Telenoros (akkor Pannon), mind a T-mobile-os( akkor Westel) készülékemmel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diósdi maffiaper: hatályon kívül helyezést, felmentést kért az egyik védő

hatályon kívül helyezését, a diósdi gyilkosságra való felbujtás vádja alól ügyfele felmentését kérte a bűnszervezet vezetéséért nem jogerősen 18 és fél év fegyházra ítélt Sz.M. védője. Tovább olvasom