Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Pinnyédi adótorony: döntés elhalasztva

Patthelyzet alakult ki a győri közgyűlés városstratégiai bizottságának keddi ülésén arról, hogy a T-Mobile adótornyot építsen a pinnyédi Holt-Duna körút egyik telkén, így a döntést elhalasztotta a testület.

Négyen – Sík Sándor elnök (KDNP) javaslatára – újabb tárgyalásra voksoltak, négyen pedig arra, hogy a grémium ne támogassa a beruházást.

Az eseményen megjelentek a tiltakozó lakók képviselői (Raffensperger Ferenc, Zsédenyi Józsefné, Kuti Gabriella, Horváth János, Vargáné Lascsik Andrea, Varga Ivánné, Ördög Jakab).

Ők azzal érveltek, hogy a műszaki létesítmény egészségkárosító hatású lenne és megvalósulása esetén csökkentené ingatlanaik értékét.

Mindannyian értetlenül álltak azelőtt, hogy a másfél éve egyszer már lezárt ügy újra napirendre került.

Emlékeztettek arra az előterjesztésben is szereplő tényre, hogy azóta a Vodafone és a Telenor egy távolabbi, Abda külterületén lévő tornyon helyezett el átjátszót. Nem értették, a T-Mobile-nak az miért nem felel meg.

Révi Zsolt városi főépítész elmondta: a cég ragaszkodik a Holt-Duna körúti helyszínhez. Szerinte az érem egyik oldala a lakók félelme, a másik a gyenge pinnyédi térerő.

A bizottság a jövőben újratárgyalja a kérdést, amelyre meghívja a lakók és a T-Mobile képviselőit is.

Olvasóink írták

 • 3. felderítő010 2011. november 16. 23:12
  „3. pinnyédi 2010.04.22. 22:02

  vett valaki 2 telket és mindegyikre rajzoltatott 1-1 tornyot, kaszál belőle havi x összeget és a környék lakóinak azt mondja, hogy csak nekik akar segíteni, mert nincs térerő. közben full térerő van. pár száz méterrel arrébb lakik. megtoldatta a házát, garázs, medence, szauna épült hozzá, egy, akkor mezőgazdasági övezetű telken, ahol addig 3%-ot lehetett beépíteni. milyen engedély? persze hogy van, miért mondod? mi is van a háttérben? milyen pénz? ne hülyéskedjél már, dehogyis! hogy mi van a garázsban, hát nem tudod? range rover és cabrió bömös, meg ferrari. azzal jár be reggel dolgozni. korán kel és későig szorgoskodik, hogy fizesse a jövedelemadót, mint minden más rendes polgár. a t-mobile gyorsan segít neki, nehogy a pannon elhalássza előle a bérleti jogot. aztán a 3G szolgáltatást már csak a t-mobile tudja eladni a környéken. nehogy szólj a gazdasági versenyhivatalnak! itt nem verseny folyik. nem tudtad? dehogyis ő versenyezteti a szolgáltatókat, hogy ki ad többet a bérleti jogokért! ezért nem elég 1 telek és 1 torony. ugyan már, miért mondod? én 5 millából komplett kábelcserét csinálnék és akkor van adsl és teló, a másik 35 millából meg bringautat a töltés tetejére. jaj jaj, most veszem csak észre, hogy mindezt meg lehetne oldani a kocsik árából? úha, komoly nem? való világ, magyarország, győr....”
 • 2. felderítő010 2011. november 16. 22:49
  „Csak megjegyezném a távolabbi Abda külterületén lévő átjátszó torony, Pinnyéd közvetlen határán van.A térerő mindegyik szolgáltatótól kielégítő.A meglévő antennára köteles minden szolgáltató felköltözni, és nem az antennák sokaságát létrehozni. a cikk író sok lényeges hozzászólást kihagyott, tehát nem volt tárgyilagos s független. Az átjátszó antenna egy magán telekre épülne a környező szomszédok "örömére nekik, hol ott Ők ezt nem igénylik". A Városstratégiai Bizottság (feltehetően véletlenül) elfelejtette meghívni az érintetteket, de ennek ellenére sokan megjelentek, az antenna igénylők közül senki, a T-Mobil is érdektelen volt.Összegzésül ezt a plusz 1 antennát senki nem igényli Pinnyéden.(kivéve a telek tulajt, ahol megépülne és a T-Mobil területi képviselőjét + a "segítőket"”
 • 1. titokgyula 2011. november 16. 19:43
  „Ez csak pénz kérdése.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre drágulhat a kéményseprődíj

Ötszázalékos díjemelést javasolnak a megye kéményseprő-társaságai, mivel önköltségük jelentősen növekedett. Tovább olvasom