Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Pinnyéd eladná az erdőt

Egy négyhektáros erdő beépítése ellen tiltakoznak a pinnyédi lakók, mivel a város eladná a területet.
Egy négyhektáros erdő beépítése ellen jelentett be tiltakozást több pinnyédi lakó. A rendezési terv készítője szerint a részben önkormányzati tulajdonú területet a város eladná, de egyharmadán megmaradnának a fák.

„ Pinnyéd mindig ligetes terület volt. Három éve azért vásároltunk itt, a Tákó utcában házat, hogy nyugodt környezetben élhessünk, erre most a város be akarja építeni ezt a kis erdőt" – panaszolta a Kisalföldnek Gyimesi Éva, aki férjével, Lékai Tamással együtt minden lehetséges fórumon tiltakozik az ellen, hogy a Tákó és a Törpe utca közötti fás rész eltűnjön.

A terület önkormányzati tulajdonban van, és a nemrégiben elkészült, a közgyűlés elé január 19-én kerülő rendezési terv beépíthetőnek minősítené át. A házaspár – a szintén Tákó utcai Juhász Ferenccel és családjával együtt – a dokumentum október-novemberi véleményezési szakaszában írásbeli észrevételt tett a változtatás ellen. Ebben arra is hivatkoztak, hogy egy korábbi lakossági fórumon többen jelezték, nem értenek egyet a polgármesteri hivatal elképzelésével. Egy évvel ezelőtt, 2004. december 13-án 26 környékbeli protestált levélben az akkor még csak pletykaként terjedő városházi tervek miatt.

Kattintson a képre >>
„ Azzal sem értenénk egyet, ha családi házas beépítés engedélyezéséről lenne szó, kertekkel, udvarokkal, de a rendezési tervben ráadásul sorházak szerepelnek. Attól félünk, hogy szinte egymás szájában leszünk, annyira zsúfolttá válik Pinnyédnek ez a része" – mondta Gyimesi Éva.

Dr. Németh Iván, a rendezési terv készítője szerint ettől nem kell tartani. „A terv az erdős, ligetes terület fáinak részbeni megtartása végett olyan beépítésre tesz javaslatot, melyben az egyes lakásokhoz csak kis telkek tartoznak, így a ligetek nagy részét – fásított területként legalább 14 ezer négyzetmétert – meg kell tartani az épületek között. Az egész, a Napfény utcáig húzódó, több mint négyhektáros területen – melynek csak mintegy fele az önkormányzat részbeni tulajdona – legfeljebb 84 lakást szabad építeni. Ez a sűrűség nagyjából az Új soron lévő családi házas beépítésnek felel meg" – válaszolta lapunk kérdésére.

A szakember hozzátette: Pinnyéd egykor egyutcás, egyoldalas beépítésű halászfalu volt. „A ma Fő utcának nevezett utcán kívül minden ház az eredeti szerkezet bővülésével, zöldterületek beépítésével jött létre. Miután egész Győr legjelentősebb zöldterületei – a Püspökerdő és a Rábca hullámtere – Pinnyédhez tartozik, kérdéses, hogy a település belsejében épp most kellene-e a további bővülések előtt a redőnyt lehúzni. Ezt a városrészi lakossági konzultáció résztvevői sem kívánták" – hangsúlyozta dr. Németh Iván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzött behajtások

Ha a győri közgyűlés igent mond, szigorúbb feltételekkel lehet behajtani a belvárosba január… Tovább olvasom