Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Pincében lakik a házaspár Győrújbaráton

Több zöldséget kellene ennie az agydaganatos férfinek, hogy meggyógyulhasson, de még a mosakodás, a fűtés is gondot okoz neki és feleségének, aki súlyos látássérültté vált. Mióta egyikük se tud dolgozni, azóta kerültek áldatlan helyzetbe.

Hét éve talált egymásra Dávid Róbert és felesége, Anett. Mindegyikük elvált volt már akkor, így örültek, hogy még egy esélyt kaptak a boldog párkapcsolatra. Azóta is nagyon szeretik egymást, de úgy érzik, egyik sorscsapás a másik után éri őket. Németországban dolgoztak mindketten, de albérletre is költeniük kellett, így nem tudtak sokat félretenni. S az asszonynak súlyos látásproblémái lettek, nem folytathatta munkáját. Férjét továbbra is foglalkoztatták villanyszerelőként, így nem is volt anyagi gondjuk, míg nem derült ki, hogy agydaganata van. Már kétszer is megműtötték, jelenleg kezelésekre jár. Tavaly végleg haza kellett jönniük és a betegségek miatt elfogyott anyagi tartalékuk.

Dávid Róbert és Dávid Róbertné olvasóink támogatását kéri, hogy meggyógyulhasson a férj, és az asszony is újra munkát kereshessen. Fotó: Bertleff András
Dávid Róbert és Dávid Róbertné olvasóink támogatását kéri, hogy meggyógyulhasson a férj, és az asszony is újra munkát kereshessen. Fotó: Bertleff András


Megtörte őket, hogy mindegyiküknél szinte egy időben súlyos betegség jelentkezett és a körülmények nehezítik a férfi gyógyulását. Rokonnál lakhatnak a pincében, az asszony középiskolás gyermeke is velük él. A rezsiért fizetniük kell, így alig jut ételre, a férfi gyógysze- rét se tudják mind kiváltani. Győrben adták be kérelmüket, hogy rászorultsági alapon jobb lakhatási lehetőséghez jussanak. Az asszony akkor tudna munkát keresni, ha egy speciális kontaktlencsét meg tudna venni, de erre nincs pénze, s kevés az olyan hely, ahol látásproblémáival alkalmaznák. A rokkantosítással kapcsolatos ügyintézés mindkettejük esetében elhúzódik, ebből adódóan nem kapnak ellátást. Bevételt most csak a feleség fogyatékossági támogatása és ápolási díja jelent, ez kétszer húszezer forint, emellett családi pótlékot és tartásdíjat kap.

– Gyömbért és céklát kellene nyersen mindennap tíz dekát megennie a férjemnek és brokkolit, avokádót is, de ritkán tudok venni. Nagyon rossz érzés, hogy nem segíthetjük ezzel a gyógyulását. Legalább csak kicsivel, de minden reggel valami jobbra ébredhetnénk és nem lenne egyre kilátástalanabb a helyzetünk. Minden apró támogatás biztatást jelent, ha a lélek gyógyul, akkor a test is. Szeretnénk kilábalni a bajainkból, így most minden adomány jól jön – fogalmazott az asszony. Olvasóink, akik segíteni tudnak Dávidéknak, a 20/340-1635-ös számon vehetik fel a házaspárral a kapcsolatot.

A falubeliek segítenek
Szalóki Géza győrújbaráti polgármester elmondta, hogy az önkormányzat ingyenes étkezést biztosít a házaspárnak. A helyi családsegítő szolgálat szervezésében összefogott a falu, hogy segítse Dávidékat. Ágyakat, íróasztalt, széket, ruhát, konyhabútort, mosogatót és tartós élelmiszereket adtak nekik és folytatják a gyűjtést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzérségi lövedék okozott riadalmat Győrben - Elmúlt a veszély

Vélhetően tüzérségi lövedéket találtak Győr-Újtelepen, a Kálmán Imre úton földmunkák közben… Tovább olvasom