Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Pillanatképek a misszióból

Dr. Pellek Sándor győri sebész képeiből kiállítás nyílt afganisztáni missziója során készített portrékból. 
Perzselő szemek címmel nyílt kiállítás dr. Pellek Sándor képeiből. A győri mellkassebész afganisztáni missziója során készítette a nagyrészt portrékból álló sorozatot, amely április 30-ig megtekinthető a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

„A keleti törvényhozás mártírjainak, a nőknek van a legrosszabb dolguk. Az arcot, s még a mell nagyobb részét is fátyol fedi, olyan durva szövet, melyet nálunk még szitának is igen rossznak találnának." A fátyolokon áttűnő arcok azonban mesélnek. A vágyról, az aggódásról, a bizalmatlanságról, a félelemről, a megválaszolatlan kérdésekről.
„A nyomorban érik a férfierény. A tűzben tisztul az arany s ezüst." Cserzett bőrön, éjszín szemekben sugárzó magabiztosság, fájdalom és nyomorúság, félelem és kiszolgáltatottság. Fiatal fiúk, síró gyermekek, aggastyánok néznek szembe velünk. Perzsel a tekintetük.

Száz képből, dr. Pellek Sándor második kabuli missziója során készített fotókból nyílt kiállítás szombaton a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor G. u. 17.). A tárlatot bemutató Szük Norbert festőművész így fogalmazott: Pellek Sándor képein az arcot takaró fátyolon és szomorúságon mégis utat talál magának, áttör a gyönyör. A Mediawave-fesztivál idején (április 30-ig) látható tárlat – melynek szervezésében a Kisalföld és a megyei önkormányzat is segített – délelőtt 9 órától délután hatig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromdíj a Frigyes-laktanyának

Citromdíjat ítélt oda a Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottsága a győri Frigyes-laktanyának és a Schlichter-villának. A szervezet nem az épületek állapotát, hanem azok károsítását találta „elismerésre" méltónak. A díjat például a legsikertelenebb új beépítésért, átalakításért, a legtökéletesebben félresikerült helyreállításért osztják ki. Tovább olvasom