Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Piknik a Ten Years Afterrel

Győr - Lekötötték a Ten Years After győri koncertjét. A legendás angol rockcsapat – a Mediawave keretében – az önkormányzat támogatásával április 27-én varázsol woodstocki hangulatot a folyók városába.
A számos kérdőjel után most már biztos: ausztriai zárókoncertjük után még Győrött is a húrokba csapnak a Ten Years After legendás muzsikusai. A blues, dzsessz és rock sajátos hármasát játszó angol bandát a hatvanas években a világ legjobb tíz együttese között tartották számon, de nem mindennapi friss muzsikát produkálnak ma is.

– Minderről április huszonhetedikén a győri közönség is meggyőződhet. A napokban kötöttük le, vissza is igazolták koncertjüket, amelyen a leghitelesebb szereplőkkel, a Ten Years After zenészeivel tudjuk megidézni a világtörténelemben előkelő helyen jegyzett hatvannyolcat, a hatvanas-hetvenes éveket, illetve a hajdani Woodstock fesztivál hangulatát – nyilatkozta érdeklődésünkre Hartyándi Jenő, a Mediawave művészeti igazgatója.

– A Mosoni-Duna partján, a Széchenyi-egyetem melletti ligetes ártérbe tervezett egész napos koncertet ők zárják. Megjegyzem: a helyszín megtalálása, a pénzügyi forráskereséshez hasonlóan, nem egyszerű feladat. Annál is inkább, hiszen Győr nem bővelkedik túl sok olyan területben, amely – sok más mellett – a technika és a biztonság szempontjából is megfelel egy ilyen léptékű rendezvénynek.
Hartyándi Jenő a koncert forrásairól, a szükséges 3 millió forintról megemlítette: a Mediawave egyik állandó segítője, a Tetőcentrum például már 200 ezer forintos támogatást ajánlott a koncerthez. Ez persze kevés, de megnyugvást jelenthet a szervezőknek, hogy a városházára címzett segítségkérésükre határozott igent kaptak. Miként érdeklődésünkre ezt a győri önkormányzat illetékese is megerősítette: mindent megtesznek azért, hogy a Mediawave keretében, városi támogatással megvalósuljon a győri Woodstock. Addig is, aki szeretne némi előzetest a Ten Years After-élményből, a www.mediawave.hu honlapon talál kedvére vallót.


Legenda lemezen és koncerten

A Ten Years After négyes fogatát 1967-ben alapította Alvin Lee énekes-gitárvirtuóz, Leo Lyons basszusgitáros, Ric Lee dobos és Chick Churchill billentyűs. Ebben a felállásban 1968 és 1975 között tíz albumot készítettek, a java azonban élő koncertjeik – például Woodstock – közönségének jutott. A szétválásuk utáni évtizedekben is újra meg újra összejött a nagy csapat. Közben az eredeti felállásból Alvin Lee helyébe egy jóval fiatalabb frontember, Joe Gooch lépett. Vele indultak a legutóbbi világ körüli koncertturnéjukra is.

Az 1960-as évek végi fotón az a Ten Years After látható, amely meghódította a Woodstock fesztivál közönségét.

Olvasóink írták

  • 1. ANGELS MEDIA 2008. augusztus 19. 09:44
    „AKI ESETLEG LEMARADT A TEN YEARS AFTER KONCERTJÉRL, VAGY ÚJRA ÁT AKARJA ÉLNI, AZ MEGTEHETI 2008. SZEPTEMBER 9 - ÉN BUDAPESTEN AZ A38 -AS HAJÓN ESTE 8 - ÓRÁTÓL!
    NAGYON JÓ BULI LESZ, ÉRDEMES MEGNÉZNI!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elérkezett a metszés ideje a kiskertben

Győr - Kora tavasszal, a fagymentes időszakban az első kerti munka a gyümölcsfák metszése. Metszés… Tovább olvasom