Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Picasso-ügy: sértettek jelentkezését várják

A rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást az évtized valószínűleg legnagyobb megyei csalási ügyében.
Műkincseket és hamis Picassót kínált eladásra a Győrben élő P. Tamás H. Lászlónak. A budapesti üzletember kapva kapott az elsőre nagyon is jónak tűnő, több százmilliós üzleten: a történetet idén nyáron írtuk meg (Műkincsek és hamis Picasso egymilliárdért – Kisalföld, 2006. június 25.), amikor a győri férfi önfeljelentést tett maga ellen. A képről ugyanis előbb bebizonyosodott, hogy hamis, nem sokkal később pedig el is tűnt; az átvert ügyfél pedig nem hagyta annyiban a dolgot.

Ránézésre egyébként akár Picasso is lehetett volna az 1956. 10. 14-es dátumozású, 65-ször 35 centiméteres, cím nélküli kép, amelyről szó van. A képet más műkincsekkel együtt 4.360.525 euróért (akkori árfolyamon több mint egymilliárd forintért) vette meg a budapesti üzletember, s a többi „tranzakcióból" tudta a kárát csaknem a felére csökkenteni.
A helyzet nyár óta annyiban változott, hogy P. Tamást előzetes letartóztatásba helyezték, ugyanis a feljelentés után is tovább üzletelt.

A célja nyilván az volt, hogy a csaknem 600 millió forint körüli tartozását vissza tudja fizetni, ezt az összeget viszont mások által akarta kifizetni.
A nyomozás jelenlegi állása, illetve a gyanúsított vallomása szerint is több győri és székesfehérvári üzleti partnere volt, akiket azonban P. Tamás nem nevezett meg. A rendőrség éppen ezért várja ezeknek az embereknek a jelentkezését a gazdaságvédelmi osztályon a 96/520- 016-os telefonon, illetve a 9002 Győr, Pf. 302 postacímen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglopták Borkait a városházán

Irodája átalakítása közben valószínűleg egy ismeretlen besurranó ellopta Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének vadonatúj hordozható számítógépét, valamint táskáját a benne lévő iratokkal, többek között a vagyonbevallásával. A történtek miatt megszigorítják a városháza portaszolgálatát és beléptetőrendszerét. Az esetről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be kedden a polgármester. Tovább olvasom