Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Piásan rabolt a 20 éves férfi Győrben

A részeg támadó arcon csapta áldozatát, és pénzt követelt. Az ellopott mobiltelefont egy barátjának passzolta le.
Szeptember 17-én (szombat) hajnali öt órakor Győrben, a Bécsikapu téri buszmegállóban várakozott egy 22 éves helyi fiatalember, amikor minden előzetes szóváltás nélkül egy hasonló korú férfi váratlanul megtámadta.

Arcul ütötte, közben pénzét követelte tőle. A sértett hiába bizonygatta, hogy árva fillére sincs, a rabló ezzel mit sem törődött. Tovább ütlegelte a váratlan támadástól még felocsúdni sem tudó sértettet, akinek mobiltelefonjai eközben a földre estek. A támadó vérszemet kapva felkapta a földről mindkét telefont és a sértett padon lévő nejlon táskáját, majd a helyszínről elszaladt tájékoztatta portálunkat a rendőrség.

A könnyű sérüléseket szenvedett fiatalember ezt követően tett feljelentés a Győri Rendőrkapitányság ügyeletén.

A rablás miatt indított nyomozásban a rendőrök nyom- és anyagmaradvány hiányában a térfigyelő kamerák elemzésébe, értékelésébe kezdtek. A felvételeken jól látható, ahogy a bűncselekmény idején a sértett a buszmegálló irányába tart. Röviddel utána feltűnik egy férfi, aki követi a sértettet, s akire ráillik a támadóról adott személyleírás.
A győri nyomozók a férfi mozgása, testtartása, fejformája alapján felismerni vélték a támadót, aki ellen korábban már eljártak vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Otthonának átkutatása során előkerültek azok a ruhadarabok – nadrág, öv, póló, baseball sapka – melyeket a feltételezett elkövető a „felvételek tanúsága szerint is" a rablás elkövetésekor viselt.

A sértetett a nyomozók munkáját segítve, mind a kamerafelvételeken, mind a támadóról készült fényképen felismerte és beazonosította az őt megtámadó, majd kirabló férfit.

Ezt követően állították elő, és védő jelenlétében hallgatták ki rablás gyanúja miatt szeptember 21-én a győri nyomozók L. Róbertet. A 20 éves győri férfi a terhére rótt bűncselekményt tagadta. Annyit ugyan elismert, hogy akkor hajnalban járt az említett útvonalon, de nem a rablás időpontjában, hanem egy órával korábban.

Az elé tárt kamera felvételek és a lefoglalt ruházat bemutatása sem „hatotta meg" különösebben. Továbbra is állította, hogy a felvételeken nem ő látható.

A rendőrök ekkor tájékoztatták, hogy rablás gyanúja miatt őrizetbe veszik. Hirtelen időt kért, s közölte, hogy azonnal módosítani szeretné vallomását. Folytatólagos kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt végül beismerte.

Részletes vallomásában elmondta, hogy a kérdéses hajnalon erősen ittas állapotban volt. Ő támadta meg a buszmegállóban lévő sértettet, miközben tettleg bántalmazta, s pénzét követelte. Földre esett telefonjait felvette, azokkal a helyszínről elfutott. Az egyik készüléket a közelben egy bokor alá hajította be, a másikat pedig „nagylelkűen" egy barátjának ajándékozta oda. Azt is beismerte, hogy a kamerafelvételeken ő látható, és a ruházat is megegyezik a támadás idején viselttel.

A rablást rekonstruáló helyszínbejáráskor előkerült az eldobott mobiltelefon és a győri baráttól a „csak feltöltésre átadott" másik készülék. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

L. Róbertet a Győri Városi Bíróság rablás megalapozott gyanúja miatt szeptember 23-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

 • 11. moose 2011. szeptember 24. 12:19
  „már megint az alkohol agresszív hatásai.”
 • 10. kibic-elek 2011. szeptember 24. 10:01
  „4. tefegu 2011.09.23. 13:08
  nem, a szerencsétlen egy ÁFcs inkább, halál komoly lehetett egy bepiált kokeró ahogy hadonászik, normális ember letépte volna a tökeit, ezt meg kirabolja aztán arra nem képes hogy mikor menekül utánafusson azt hátbarúgja. Még ha valami bökővel hadonászott volna megértem a fene nagy tétlenséget, de béláim, ezekkel fajtájukhoz méltóan kell bánni <moderálva>”
 • 9. orion1 2011. szeptember 23. 23:20
  „Nem bírókra kéne bízni az ügyet, hanem valami büntetési táblázatból kéne kiszámolni a büntetését. A bíróságra már egy boci szemü ártatlan bárányka fog menni, és a büntetése is ennek megfelelően gyenge lesz.”
 • 8. senkialadár 2011. szeptember 23. 16:05
  „mit számít a bezárás? semmi,legalább együtt lehet a családdal akik réztolvajlás miatt ülnek.
  kőkemény kényszermunkát nekik,na akkor végre lenne egy kis elrettentő ereje a büntetés-végrehajtásnak”
 • 7. dogosrobi 2011. szeptember 23. 16:03
  „Hát nem Lakatos az biztos a romákhoz mégcsak köze sincs a jomadárnak.”
 • 6. tefegu 2011. szeptember 23. 13:30
  „pappe!

  Semmi gond!”
 • 5. pappe 2011. szeptember 23. 13:17
  „4-hez: Bocs igazad van összekevertem. Nem az áldozatot akartam HMCS-nek titulálni, hanem azt a bizonyos L-t! :)”
 • 4. tefegu 2011. szeptember 23. 13:08
  „pappe!

  Az általad HMCS-nek titulált áldozatot személyes ismerem, s elhiheted, hogy nem az...”
 • 3. pappe 2011. szeptember 23. 13:06
  „"L. Róbertet a Győri Városi Bíróság..." Van egy tipem, hogy az a bizonyos L. milyen vezetéknevet takar...”
 • 2. pappe 2011. szeptember 23. 12:49
  „"egy 22 éves helyi fiatalember" Tipikus HMCS! (Helyi Menő Csávó)”
 • 1. zoltania2 2011. szeptember 23. 12:32
  „10 év oszt jó napot+leverni rajta azt amit ő adott de jó keményen!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mélygarázstól emelkedne a talajvíz?

Amennyiben a Dunakapu térre tervezett mélygarázs vasbeton szerkezete a négy méter vastag kavicsréteg… Tovább olvasom