Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Piacélénkülés a Graboplastnál

A Graboplast Zrt. 13 százalékkal növelte árbevételét, így az első negyedévben közel 3,5 milliárd forintos árbevételt ért el.

A növekedés főként az export piacokon jelentkezett, különösen az észak-európai és francia nyelvterületeken – írta a vállalat keddi közleményében.
A cég az elmúlt időszakban a nagymértékű alapanyagár-emelkedést csak részben tudta érvényesíteni az erősödő piaci versenyben, ezért az első negyedéves eredménye a forgalomnövekedés ellenére szinte megegyezik a tavalyi év ezen időszakáéval.

A társaság stratégiájában megfogalmazott céloknak megfelelően tovább nőtt a speciális padlók forgalma, ezen belül is a sportpadlóké több mint 40 százalékkal. Emellett a másik legnagyobb növekedést a parkettaüzletágban érte el, ahol a növekedés az előző évhez képest 70 százalék volt. A Graboplast szabadalmaztatott termékei közül az egészségügyi intézményekben használatos speciális padlókat már több országban és hazai városban – többek között Győrben, Pápán - fektették le.

A szezonálisan erősebb második és harmadik negyedévben a győri cégvezetés továbbra is legalább 10 százalékos forgalomnövekedéssel számol.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 500-an jelentkeztek hétfőn statisztának Árpa új filmjébe

Több mint ötszázan voltak hétfőn Árpa Attila új filmjének statiszta válogatóján. Tovább olvasom