Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Piac és vásárcsarnok Marcalvárosban

Győr - Vásárcsarnok és piac megépítéséért aggódik Marcal II. városrész önkormányzati képviselője, Horváth László. A győri politikus tegnap tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a győri önkormányzat licit útján értékesíti március 26-án a városrészben működő autóbusz-decentrum mögötti 10 ezer négyzetméteres területet.
A kikiáltási ár 223 millió forint, szemben a korábbi 240 millióval. Az összeg azért kevesebb, mert a leendő befektetőnek kell többek között a közművek kiváltását és az útkorszerűsítést megoldani. A képviselő hangsúlyozta: az önkormányzat előírása szerint a terület egy részére 3500 négyzetméteren piacot és vásárcsarnokot – akár kétszintest is – kell építeni.

A beruházó csak a fennmaradó terület felett rendelkezhet.

– Húszezer ember igényli, s nagyon várja, hogy itt piac legyen. A licit előtt arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az önkormányzat előírja a piac létesítését, hogy a terület ne spekulánsok kezére kerüljön, akik esetleg nagyáruházat hoznának létre itt. Nagyon bízom abban, hogy a liciten sikerül megfelelő korrekt beruházót találni – mondta végül Horváth László.

Olvasóink írták

 • 5. Burbon 2008. március 26. 07:27
  „Azért az egy kicsit furcsa, hogy Horváth lászló "úr" eddig körme szakadtáig védte a kis erdőt és más Marcal II.-n lévő zöldterületeket. De amióta saját bandája került került hatalomra rendesen csendben van. A kiserdő lassan eltűnik, pedig nélkülözhetetlen itt a betonrengetegben. Úgy látszik nagyon értékes a terület és valakinek nagyon kell !!!!!!”
 • 4. gutentag 2008. március 23. 21:37
  „Igen, ez biztosan egyrészt a képviselőn múlik. Másrészt meg azon, hogy Marcal II-n VANNAK üres területek. Adyvárosban van már piac, a Mórának meg uszodája. Csak szeretne ez a városrész is felzárkózni.”
 • 3. szintén pedagógus 2008. március 23. 10:31
  „Ez a matriné vagy nem komplett, vagy nem magyar anyanyelvű.Az egyéb oldalakon böngészve/ pl. rendőrök áthelyezése/ is olyan értelmetlen, a témához nem kapcsolódó szövegeket ír,hogy az már siralmas.A vizitdíj hosszú í-vel, az automata rövid o-val írandó, a "dobhatot" aztán végkép nem értelmezhető.Ha hatot dob ,külön írjuk, /dob hatot/, ha múlt idejű igéről van szó, akkor pedig kettő t-vel a végén./dobhatott/ Mielőtt hozzászól legközelebb egy témához,legyen kéznél egy helyesírási szótár,azt lapozgassa sűrűn! Na és egy értelmező szótárt is be kellene szereznie,ugyanis az intelligencia és a műveltség nem párt-függő!”
 • 2. matriné 2008. március 21. 18:40
  „Nyugi bele pedagogus, neked is lesz, sőt biztos,hogy, ha az MSZP áSZDSZ koalíció marad a hatalmon ,akkor nem sokára beállitanak a vizitdij autómatákból egyet neked. Az ajtód elé és, ha kilépsz rajta, akkor azért már dobhatot bele a kilépési díjat!”
 • 1. pedagógus 2008. március 21. 09:01
  „Úgy látszik a Fidesz által csak nemes egyszerűséggel " vízfejű, panellakó lumpenprolik " sem élveznek egyforma bánásmódot. Mostanában másról sem hallani,mint Marcalváros fejlesztéséről.Ide feltétlenül kell egy uszoda,rengeteget áldoznak parkolóhelyek kialakítására,most aztán jön a vásárcsarnok.Horváth képviselő úr nagy befolyással bírhat az önkormányzatnál.A város egyéb területein lévő panellakók nem adófizető polgárok? Vagy a fejlesztések attól függnek, ki a városrész önkormányzati képviselője?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtés a mindszentpusztai autistaotthonért

Mindszentpuszta - Ha vendégek, szakmabeliek érkeznek Mindszentpusztára, csodálkoznak, nem értik,… Tovább olvasom