Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Petz: helikopter-leszálló a kórház tetején

Az "Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban" című, európai uniós forrással megvalósuló közel 11,3 milliárd forint összköltségű fejlesztési projekt keretében az "A" épület tetején közel
330 négyzetméteres helikopter-leszállóhely is épül.

A leszállóhely építési munkálatai 2011 júliusában kezdődtek és – az ütemterv szerint haladva - november közepére elkészült a fejlesztés ezen része. Jelenleg a használatba vételi engedély beszerzése zajlik, ezt követően vehetik "élesben" is használatba a légi mentők.A megyei kórházba hetente négy-öt, speciális kezelésre szoruló beteget szállítanak mentőhelikopterrel. A légi járművek jelenleg – csak nappal tehetik ezt meg - még a kórház udvarán szállnak le és kb. 200 métert a szabad levegőn tolják a beteget az intézményig.

Az új leszállóhely használatba vétele után a helikopterek már az "A" épület tetejére érkezhetnek majd, akár éjszaka is, hiszen a legmodernebb technika segíti a landolást. Innen a betegszállításra is alkalmas lifttel szállítják tovább az érkező sérülteket.

A jelenleg hazánkban még egyedülálló létesítmény – a szükséges engedélyek beszerzése után - várhatóan december közepétől fogadja majd a súlyos sérülteket szállító légi járműveket.
Jó ütemben zajlanak az új hotelépület építési munkálatai is. Az október 19-i alapkőletétel óta már a pinceszint födémbetonozási munkálatai nagy részben elkészültek.

Fotók: Darázs Csaba
Fotók: Darázs Csaba


Az onkológiai bunker speciális vasalási és zsaluzási feladatait jelenleg végzik a kivitelezők.

A kedvező időjárásnak köszönhetően az új hotelépület építése az eredeti ütemtervhez képest három héttel előbbre jár. Ez azért is kedvező, mivel a pincerész falazatainak speciális szigetelési munkálatait is gond nélkül tudják végezni.

Olvasóink írták

 • 12. PaPa 2011. november 19. 10:42
  „A XXI. században hozzák a beteget helikopterrel majd a balkáni kórtermekbe befektetik WC, Zuhanyzási lehetőséget meg felejtse el ha nem akar fertőzéseket kapni.”
 • 11. pappe 2011. november 19. 08:17
  „Most ezen mit kell fanyalogni? Végre egy jó dolog. Elvégre is a XXI. században élünk nem? Manapság már nem saroglyával viszik a sebesülteket az ispotályba!”
 • 10. Pikulics 2011. november 19. 01:23
  „Lecsiphettek volna egy kis pénzmagot a higéniás helységek gatyábarázására is!
  Kakisak a WC-k, penészesek és koszosak a zuhanyozók, legalább mosható tábori latrinák lennének.”
 • 9. accelerator 2011. november 19. 00:36
  „Mindezek ellenére remélem sok haszna lesz!”
 • 8. blise 2011. november 18. 23:49
  „Meg kell mondjam eléggé zavaróak a jó erősen villogó fényei (volt pár este, amikor szerintem teszt miatt mentek). Sajnos pont látom a tizediken lévő lakásunk ablakából (Marcal 1), de ez legyen a legnagyobb problémám az elkövetkező időkben... Inkább villogjon, minthogy valakit esetleg e miatt ne tudjanak helikopterrel sürgősen idehozni. Ez valószínű pont egy értelmes fejlesztés.”
 • 7. egyolvasó 2011. november 18. 19:59
  „Kefejoli! Én nem szóltam le, csak valamiért nem tetszik, ha elferdítik a valóságot. Ne reklámozzák egyedülállónak, ha nem az. Semmivel sem számítana kisebb rendű beruházásnak, ha nem állítanának valótlan dolgot.”
 • 6. kefejoli 2011. november 18. 18:39
  „Kedves előttem kommentelők, igazi jó magyar módjára bántok a szavakkal! Miért kell mindent leszólni? Ahelyett, hogy örülnétek, hogy Győrben legalább fejlesztik a kórházat , és nem bezárják. Isten ne adja, hogy egyszer Ti örülhessetek a helikopterleszállónak, nem kívánok ilyet.

  Van olyan helyi hír, aminek tudnátok örülni?”
 • 5. zakarias3 2011. november 18. 18:03
  „Kellett mint szar a zsebbe!”
 • 4. kalle11 2011. november 18. 16:40
  „Ezt már a megszállóknak építik.”
 • 3. Kruse 2011. november 18. 15:36
  „Vagy üzemanyagra pénz.”
 • 2. egyolvasó 2011. november 18. 14:42
  „Egyedülálló? A Zala Megyei Kórháznál (Zalaegerszeg) évek óta az egyik újabb épület tetején szállnak le a helikopterek és onnan lifttel viszik le a betegeket. Télen fűthető, így a jég sem okozhat gondot. Amikor azt az épületet ádadták, már akkor is volt az országban több ilyen leszállópálya.”
 • 1. bojtár 2011. november 18. 14:21
  „Tök jó csak épp helikopter meg mentő sincs már”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2011-ben Sopronnémeti a ˝legvirágosabb˝ megyei település

November 18-án, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén került sor a "Virágos Magyarországért"… Tovább olvasom