Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Petz-kórház: uniós forrás a munkatársak továbbképzésére

A közel 46 millió forintos projekt keretében 48 munkatárs továbbképzésére nyílt lehetőség.


A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP-6.2.2/A/09/1 pályázati program keretében, 100 százalék támogatási intenzitással, 45 860 434 Ft Európai Uniós forrást nyert képzések támogatására.

A projekt címe:
"Képzések támogatása a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban"
A projekt azonosítószáma:
TÁMOP-6.2.2/A-09/1-2010-0048
A projekt időtartama:
2009.11.02-2012.11.01.

A projekt célja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ellátási színvonalának emelése, az orvos-szakmai specializálódások követése, a szakmai minimumfeltételeknek való megfelelés, a szakorvosi terület specialitásainak kiszélesítése, szakmai kompetenciákhoz való hozzásegítés, az egészségügyi szakdolgozók informatikai ismereteinek fejlesztése komplex programok keretében.

A projekt keretében 35 hónap alatt, 9 különféle képzésben, 62 fő felső-, és középfokú szakképzése, szakirányú továbbképzése, egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők új szakképesítésének megszerzése, kompetencia- és hatáskörbővítő képzése válik elérhetővé az egész életen át tartó tanulás jegyében.A fejlesztés ez által járul hozzá az egészségügyi ellátórendszer átalakításával összefüggésben a megváltozott igényekhez, az egyes területeken megjelenő hiányokhoz való alkalmazkodás, a foglalkoztathatóság szakmai feltételeinek megteremtése, a kompetenciák fejlesztése, a munkaerő minőségi és mennyiségi szempontból történő optimalizálásához.

A képzések megvalósulásával a projektben érintett orvos-szakmai, illetve szakdolgozói területen történő tudásszint emelésével minőségi javulás valósul meg, ez által közvetlenül még magasabb magas színvonalon kerülnek ellátásra a betegek.

A projekt megvalósult eleme a "Platformfüggetlen egészségügyi alkalmazások üzemeltetése" elnevezésű informatikai képzés, mely moduláris felépítésének köszönhetően az alapinformatikai ismereteken túl az Intézményben használatban lévő informatikai rendszerek, szoftverek, irodai programcsomagok felhasználói oldalon történő ismeretanyagát ölelte fel.

A képzést 48 fő szakdolgozó sikeresen végezte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a győri hulladékgazdálkodási objektumok védelmi rendszere

Elkészítette az Őrmester Nyrt. a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás objektumainak teljes védelmi rendszerét. Tovább olvasom