Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Petz-kórház: megkezdődött a szuperszárny alapozása - fotók

A megyei kórházfejlesztési projekt keretében az egykori "C" épület helyén egy közel 26000 négyzetméter alapterületű új épületszárny épül.


A hatszintes, "H" alakú épület több szakaszra bontott alapozási munkálatai – a folyamatos talajvízszint-csökkentés mellett – már megkezdődtek.

A több mint 25 ezer köbméter föld kitermelése és elszállítása folyamatosan történik.

A munkaterületen már felállították az első toronydarut, a további daruk részére szükséges alapozás, illetve a berendezések összeszerelése folyamatban van.A szakemberek bíznak abban, hogy a munkálatok továbbra is a megfelelő ütemben haladnak, így az új épületrész ünnepélyes alapkőletételére október 20-a körül sor is kerülhet.Az "A" épület tetején készülő helikopter-leszállóhely szerkezeti munkálatai elkészültek, jelenleg a leszállóhely tűzivíz-hálózatának kiépítése és az éjszakai leszállásához szükséges fénytechnika szerelési munkálatai zajlanak.A kórházfejlesztési projekt keretében a "B" épület rekonstrukciójára is megvalósul. A röntgen osztály első ütemének felújítása befejeződött, a röntgen gépek felszerelése és a visszaköltözés folyamatosan zajlik.Október 3-ától, hétfőtől a "B" épület I. emeletén lévő CT már teljes kapacitással üzemel, és megújult környezettel várja a gyógyulni vágyókat.A központi intézményi gyógyszertár kialakítása is megfelelő ütemben halad a "B" épület földszintjén. A munkálatok elkészültéig a Petz Patika marad ideiglenes helyszínén, az "A" épület fogadószintjén. A központi intézményi gyógyszertár kialakításával várhatóan novemberre készülnek el.

Fotók: Darázs Csaba

Olvasóink írták

 • 10. Pikulics 2011. szeptember 29. 21:29
  „A nögyógyászatra is ráférne egy "szuperWC".
  De legalább egy takaritás.”
 • 9. bojtár 2011. szeptember 29. 11:45
  „http://www.youtube.com/watch?v=zkjIisPWncU”
 • 8. Stewe 2011. szeptember 29. 08:58
  „Megépül, a tüdőbetegek mehetnek majd a szénmonoxidos Adyvárosba, és vihetik <moderálva> a Zriunyi utcai telket. Az egész kórházfejlesztés mögött ingatlanügy van.”
 • 7. Nanu 2011. szeptember 29. 08:53
  „Kérdésem lenne:) A szuperszárny szép lesz, de attól még a főbejáratnál rohadni fognak a vécék ha jól sejtem :) az ember lábbal nyit ajtót mert odartagad a keze a kilincshez és gumikesztűvel kell megfogni, mivel kezet se lehet mosni se előtte se utána :) MEGYESZÉKHELY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. P.Zita 2011. szeptember 29. 08:36
  „Új épületrészről, épületszárnyról van szó, a "szuperszárny" kifejezés alkalmazása újságírói fogás.”
 • 5. bojtár 2011. szeptember 29. 08:17
  „kinek készül?”
 • 4. bakonyimotoros 2011. szeptember 29. 07:46
  „Mindíg csemege számomra a hozzászólások olvasása, és ez az öröm hadd maradjon meg.
  Kedves háté, úgytudom Győrben nincs köz-kórház. Az ideggyógyászattal foglalkozó osztály pedig a Vasvári P. uctai épületegyüttesben található. Leszállóhely eddíg is volt, csak ezután már a helikopterrel szállított betegeket nem kell hossszú megközelítési úton, az időjárásnak kitévetologatni.”
 • 3. háté 2011. szeptember 28. 23:07
  „"szuperszárny" - a jelenlegi hatalom gondol a jövőjére? - úgy tudom a köz-kórházból ide telepítik az ideggyógyászatot is.
  -ráadásul leszállópályával, micsoda jövőkép, lehet ezért sietnek vele biztosak a dolgukban?
  -26.000m2 alapterület 6-szinten, bizony az összes elfér”
 • 2. arrabonem 2011. szeptember 28. 21:53
  „"szuperszárny"
  Airbus vagy Boeing része lesz?
  (Miért kellenek ezek az idegesítő túllihegett jelzők?)”
 • 1. BlueRush 2011. szeptember 28. 21:22
  „Egész vállalhatóan néz ki a röntgen! Sajnos ma olyan világot élünk, hogy ez a kórházfejlesztéses téma sem dob sok mindent az élményindexemen max. 2%. De azért dicséretes, hogy fejlesztik, újítják. Ettől függetlenül nem szeretnék bekerülni! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor az Audi Hungária ügyvezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott Thomas Faustmannal, az Audi Hungária… Tovább olvasom