Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Petz-kórház: már csak ideiglenes folyósokon lehet közlekedni

Friss fotók a megyei kórházban zajló több mint 11 milliárdos bontási és építkezési munkálatokról.


"Az elmúlt napokban lebontották a "C" és "D" épületek közötti régi átjárót, illetve a "C" épületnek azon részét, melyet az új épületszárny építése miatt még el kellett eltávolítani.

Ez különösen nagy elővigyázatosságot és odafigyelést igényelt a szakemberektől, hiszen a bontási munkálatok a művese állomás és az új, ideiglenes folyosó közvetlen közelében zajlottak.

Azért, hogy ezekkel a kritikus munkákkal mielőbb végezzenek, a hétvégén is dolgoztak a kivitelező munkatársai.


Fotók a Petz-kórház fejlesztéséről - fotók: Darázs Csaba.

 A "B" és "C", valamint a "C" és "D" épületrészek közötti közlekedés már csak az ideiglenes folyosókon zajlik" - közölte portálunkkal Ponty Zita, a megyei önkormányzat szóvivője.

"Mivel az ideiglenes folyosók csak a földszinten épültek meg és rajtuk folyik a jövőben mindenfajta közlekedés, ezért időszakonként esetleges torlódások is előfordulhatnak.

Többek között ez is szükségszerű velejárója a kórházfejlesztési projekt munkálataival összefüggő változásoknak. Mindenkitől türelmet és megértést kérünk.

A "B" épület I. emeletén lévő röntgenosztály felújítása a régi nyílászárók, ajtók bontásával folytatódik.

Napokon belül elkezdik a lebontott C épület helyére tervezett új épületszárny/hotelépület alapozásához szükséges résfalazási munkálatokat, melyet a munkaterület magas talajvíz-szintje indokol.

A munkálatok elvégzéséhez szükséges speciális berendezések helyszínre telepítése már megtörtént" - zárta szavait Ponty Zita.
 

Olvasóink írták

 • 7. pappe 2011. július 22. 13:31
  „6-hoz: Nem is Önre céloztam vele. Egyébként meg nekem is. A mai szlenges és anglicizmusokkal teli világban igenis kényes vagyok az írott sajtó bakijaira. Ha meg 100-ból 99 embernek így is jó, akkor hadd legyek én a századik! :)”
 • 6. P.Zita 2011. július 22. 13:25
  „A címet nem én adtam! Egyébként nekem ötösöm volt nyelvtanból!:)”
 • 5. pappe 2011. július 22. 13:20
  „3-hoz: tökre igazad van! Korrektorokat az online-szerkesztőségbe is! Legalább egy olyat, aki ötös volt általános iskolában nyelvtanból! Egyébként a "folyósokon" szócska is helyes a maga helyén, például: "Melyik jégkrémeken van piros felirat? Válasz: a folyósokon!"”
 • 4. Pikulics 2011. július 22. 13:17
  „És ki fia bornya az a Ponty Zita?”
 • 3. suellen 2011. július 22. 13:11
  „Mik azok a "folyósok"? Nem lehetne az előzetes moderálást a szerkesztőségben is bevezetni?”
 • 2. pappe 2011. július 22. 11:52
  „Ja bocs, látom a kép alatt már írják, hogy ki nyilatkozik. Ettől függetlenül nem értem ezt a fajta tördelést, hogy egy nyilatkozatot miért kell állandóan üres sorokkal megszakítani!?”
 • 1. pappe 2011. július 22. 11:50
  „Jó és tömör összefoglaó. Csak az a baj vele, hogy mikor végigolvasom, a legutolsó mondatban derül ki, hogy az egészet a Ponty Zita nyilatkozta. Talán ezzel is lehetett volna kezdeni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programvadászat: Tucatnyi rendezvény vár rád a hétvégén a megyében!

Kikapcsolnál hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen rendezvények, koncertek, illetve fesztiválok várnak a hét második felében. Tovább olvasom