Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Petícióval indít a Győrért

A napokban tíz egyetemista által megalapított Győr Fejlődéséért Egyesület (Győrért), mely pártpolitikától független – bejegyzés alatt álló – szervezet, tegnap sajtótájékoztatón számolt be petíciós kezdeményezéséről.
Kovács Adrián elnök elmondta: a hétfőtől induló akciójukban két hét alatt 17–18 önkéntessel járják végig a városban élőket, s legalább húszezer aláírást gyűjtenének, melyet a megyei kormányhivatalba juttatnak el.

Szerintük ugyanis több ezer győrit fenyeget a kilakoltatás veszélye. Emiatt követelik, hogy „a lakhatáshoz való jog kerüljön be a Magyar Köztársaság alkotmányába". A petícióval nem ez az egyetlen céljuk: „Követeljük továbbá, hogy a kilakoltatási moratóriumot ismételten rendelje el az Országgyűlés és törvényben mondja ki, hogy a lakhatáshoz minden magyar állampolgárnak joga van." Kovács Adrián nem titkolta: a 2014-es önkormányzati választásokon indulni szeretnének, ehhez „szinte minden választókerületben megtaláltuk már a megfelelő jelöltet". Az elnök szerint ők egy „vehemens csoport", s akár élő lánccal is képesek megvédeni minden győri otthonát.

Olvasóink írták

 • 14. Tudós-1 2011. szeptember 26. 12:49
  „Demagóg toto72! Pofátlan a hozzászólásod! A fiataloknak igenis van közük ahhoz, hogy a jövő - az övék is - miképp alakul.
  Hajrá srácok igenis szervezzétek a jövőt, mert a jövő - nem Orbán és bandájának, hanem a Ti kezetekben van!”
 • 13. Tündenéne 2011. szeptember 26. 12:05
  „Nem középiskolás :) egyetemista.”
 • 12. djjuly 2011. szeptember 25. 12:51
  „Micsoda egy begyöpösödött banda...még mindig ott tartanak, hogy ki miben más, vagy eltérő.
  Jó lenne már, ha ebben a városban nem azt néznétek,ki honnan jött, vagy hány éves. Amúgy meg lehet, hogy a " középiskolás " srácnak több a sütnivalója , mint bárki másnak, aki ide önti a kirekesztő és fóbiás, dilettáns szövegét.Megláttok egy lányt az utcán, aki feketére festi a körmét és rock zenét hallgat, szakadt nadrágban: bűnös lélek, megkövezni.Láttok idősebbet fiatalabbal járni-kelni a városban: pedofilnak vélitek. Meleget véltek látni: összesúgtok, megbélyegzitek, Szodoma-Gomora. Ha valakinek van mit a tejbe aprítania: irigykedtek, mondván: " nem tisztességes". Szegényt láttok: " csakis ő tehet róla" . Ha bénát láttok koldulni: " csaló alak, nincs is eltörve a lába ".
  Nem veszitek észre, hogy csak az orrotokig láttok? Lehet, hogy így szépen sorjába ezek az emberek, azok, kik nektek átadták a helyet buszon, átsegítettek a zebrán, akinek esetleg valaha egy jó szót köszönhettetek meg, aki esetleg anélkül hogy ismernétek egymást értek dolgozik, aki esetleg reggelente gondosan készíti neked össze a postád, majd viszi ki neked, vagy Emberek! De aki csak azt látják, hogy milyen, vagy miben más - például amin vitáztok- hogy fiatal - már nem azok. Nem emberek, mert egy ember tiszteletben tartja a másik véleményét,meghallgatja a másikat,megismeri, beszél vele, mielőtt összesúg, megkövezi, leszólja, megveti. Ez a szomorú magyar valóság. Mindenkit megkövezni, kirekeszteni, pedig lehetséges, hogy értékes emberek, akik minden nap úgy kelnek, hogy valamit tesznek önmagukért, érted, értetek. Ti meg csak egyet sulykoltok: valamiben más, most speciel : fiatal. Így nem jutunk egyről kettőre, ha mindenkit megkövezünk. Legyetek türelmesek, megértőek.Nem utolsó sorban: európaiak.”
 • 11. dezider 2011. szeptember 25. 12:37
  „a megnyilvánulásaitokból pedig nem arra következtetek, hogy a győrértnek lenne gyerekes az elnöke, hanem ti vagytok azok, kedves előttem szólók. nőjetek fel ahhoz, hogy nem az a fontos, hogy ki hány éves, ki az apja, milyen a szeme színe, miben hisz, kivel van együtt, hanem hogy mit csinál! Hogy mit csinál? Jót. A ti érdeketekben is.
  Mi akkor a baj ezzel? Rendkívül megalázó és " mindenki-minden fóbiások " vagytok. Nem kellene nektek vmilyen ügyet felkarolni inkább? Ne a szátok járjon, tegyetek vmit!! Fiatal? És ?”
 • 10. dezider 2011. szeptember 25. 12:34
  „ejnye gyerekek, miért kell ezt? Vizátok a semmin,vagy fogalmazhatnék úgyis, hogy a semmit hajtjátok.
  itt van pár srác, akik vmilyen ügy érdekében összefogtak és tesznek vmit érte. erről szól a hír. ne csináljátok már azt, hogy mindenfélét belemagyaráztok, amiről nem is szól a hír. középiskolás,választási törvény bla bla bla...
  nem hiszem el hogy veszitek észre, hogy közben ugyanolyanok vagytok mindannyian, akik negatív kommenteket irtok, amilyen anno az átkos rendszer volt. senki se lehetett véleménye, mindenki csak hallgatott, egy szót se szólt, nem is szólhatott volna. most ők szóltak, alakultak, csinálják. olyanokért, akiket a bankok megaláznak, földönfutóvá tesznek. ehhez nincsen köze annak, hogy ki hány éves. Tesz a dolgát a cél érdekében? Igen.
  Megpróbálják a szűkebb pátriárkájukat jobbá tenni? Igen. Értetek dolgozik, akik bármikor kerülhetnek ilyen szutációba, hogy viszik a fedelet fejetek fölül? Igen. Mi a baj akkor? Vagy az a baj, hogy valaki dolgozik?”
 • 9. matius_qi 2011. szeptember 25. 12:26
  „Tabornok, Annaimre > egyetértek.
  A többi csak folyatja nyálát arra, hogy valaki(k) csinálnak valamit. Mellesleg jó cél érdekében.
  "Aki teheti az elhúz innen" : sajnos ez így van. És pontosan az ilyenek emberek miatt, akik sunyi módon gáncsolnak.
  Keréktörők, kiket az hajt, kit és mivel lehet dózerolni.
  Középsulis... és akkor mi van? Láttam már szép korú gyereket és tinédzser felnőttet is. És azt hiszem az utóbbi a tagokra teljesen igaz lehet.”
 • 8. annaimre 2011. szeptember 25. 12:21
  „Az a baj az országgal, meg Győrrel is, hogy bárki bármit is tegyen, mondjon, javasoljon, egy a lényeg:
  elgáncsolni, azon nyomban. Előttem lévő hozzászólók dettó ilyenek: gáncsolók. Vitáztok a jogokon, meg sötöbö.
  Nem erről szól a hír. Arról,hogy van pár fiatal, akik csinálnak valamit ( jót ). Mi lesz belőle? Senki se tudja még, de gáncsolni nem illik. Márpedig Ti, kedves kommentelők, ezt teszitek. Nem is csoda, h innen mindenki elhúz, amint teheti. Mindenkibe belerúgni, amint lehet. Ez a cél, célotok. Mást nem tudtok, mint itt ömleszteni a kritikátok.”
 • 7. tarcus 2011. szeptember 25. 00:50
  „Az a baj az egésszel, hogy még be sem jegyezték őket, de már használják a nevet, sőt, Győr város címerét is, holott köztudott, hogy a város rendelettel szabályozta a névhasználatot, ergo a Közgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehet a Győr nevet használni, a címert meg pláne.
  A másik, hogy ez a gyerek már okozott némi kalamajkát előző pártjában, gyorsan átvedlett "civilnek", nem beszélve a kissé zagyván megfogalmazott céljaikról, a megvalósítás buktatóit meg Accra jól megfogalmazta. Az sem mindegy, hogy jövő héten elindul a népszámlálás, érdekesen keresztbe tesz ez nekik.”
 • 6. Accra 2011. szeptember 24. 21:59
  „Tábornok, nem azzal van a gond, hogy fiatalok. De elég rossz belépő, ha egy új szervezet félrevezetéssel (mondhatnám hazugsággal) indít:( A két fiú, aki eddig mutatkozott középiskolás még. Nem szégyen ez, de megvan a véleményem az olyanokról, akik mindenáron többnek akarnak látszani, mint amik.

  Egyébként hajrá, lehet gyűjteni az aláírásokat. Utcán gyorsabban menne, mint becsöngetve, sokan nem is nyitnak ajtót idegennek, ami érthető a mai világban. Ha tényleg ennyien fogják gyűjteni, akkor is 80/nap/fő kell, ami garantáltan nem fog menni. Azért kiváncsi vagyok 2 hét múlva bejelentik-e mennyit sikerült összeszedni?

  Toto, nem is tudod, milyen találó ez a tanács: "Ha használsz valamit, azért fizess aztán majd utána költs magadra.." Talán az érdekelt is olvassa:)”
 • 5. Tabornok 2011. szeptember 24. 16:34
  „"A Győr Arrabona Lions Club a Győri Vérellátó Központ közreműködésével
  V É R A D Á S T
  szervez a Marcalvárosi Közoktatási Központban (Arany János általános Iskola), szeptember 29-én 12 és 17 óra között. Adj vért és ments meg három életet! Szeretettel várunk minden kedves véradót!"
  Szívesen megismerkednék veletek! Gyeretek el a véradásra, ha időtök engedi, ott megtaláltok. Beszélgethetnénk az együttműködési lehetőségéről.”
 • 4. Tabornok 2011. szeptember 24. 15:23
  „"A napokban tíz egyetemista által megalapított Győr Fejlődéséért Egyesület (Győrért), "
  Három hozzászóló is elmondta Nektek, mit kellene csinálnotok. Először dolgozzatok, bizonyitsatok (nem tom, mit), oszt akkor járjon a szátok, akkor akarjatok valamit, ha már tudjátok mi az élet. Arra senki nem adott Nektek ötletet, hogy mit lehetne jobban, csak arra, hogy a demokratikuss rendszerben, mert fiatalok vagytok, nektek KUSS! Sajnálom, hogy a hozzászólók bölcsessége itt elakadt.
  Legyetek vehemensek, tüzzetek ki magyatoknak értelmes célokat, melyekért érdemes küzdeni és küzdjetek!
  Ne hagyjátok magatokat lebeszélni a küzdelemről, mely előre visz kicsiny hazánkat!
  Sok sikert!”
 • 3. toto72 2011. szeptember 23. 19:05
  „Ja, meg először DOLGOZZATOK egy picit srácok, akko majd jobban látjátok, hogy milyen is ez a mai világ és mit kellene teeni, hogy jobb hely legyen Magyarország.”
 • 2. toto72 2011. szeptember 23. 19:01
  „Kedves Adrián! Azzal, hogy "vehemensek" vagytok, nincs is gond, fiatalok vagytok. Az már inkább gond, hogy túl fiatalok vagytok ehhez a demagógiához. Ti mindenkit egy kalap alá vesztek. Pedig, sajnos vannak ebben az országban sokan akik nem fizetnek semmiért amit használnak (lakás, fűtés, víz stb.) és ebből nagyon sokan vannak (tisztelet a kivételnek akik tényleg nehéz körülmények között élnek) akik előbb vesznek cigit, italt, tévét,mielőtt befizetnék számláikat (sok ilyet látok). Talán téged is úgy neveltek szüleid (engem igen), hogy a jogok és kötelességet együtt járnak. Ha használsz valamit, azért fizess aztán majd utána költs magadra.. A moratóriummal, csak azt éred el, hogy a becsületesek fizetnek, egyre többet, hisz a szolgáltatónak a kiesett százmilliókat vissza kell hozni... Rájuk nem gondoltok? Különbséget kell tenni nem fizető és nem fizető között, különben sosem lesz rend.”
 • 1. tarcus 2011. szeptember 23. 17:52
  „Ez érdekes, honnan tudják előre, hogy az új választójogi törvény szerint Győrben hány körzet lesz 2014-ben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek az idei első Vasárnapi túráról - fotók

Szeptember 18-án a Bakonyban 52 túrázó vett rész az idei első Vasárnapi túrán. Tovább olvasom