Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Petíció a Szarvas utcába tervezett krízisszálló ellen

A Szarvas utcába tervezett hajléktalan-krízisszálló létesítése és környezetük további romlása elleni tiltakozásul adtak át petíciót az utcában lakók képviselői Somogyi Tivadarnak a városházán pénteken. Az alpolgármester két héten belüli választ ígért.

A győri Szarvas utcát a január 18-i gázrobbanás emelte a figyelem központjába, az ott és a környéken lakók most ezt kihasználva döntöttek úgy, hogy hangosabban próbálják panaszaik megoldását kierőszakolni.

Ehhez hozzájött, hogy a város hajléktalan-krízisszálló létesítését tervezi. A petíciót, amit most átvettem, átolvasom. Lehet, hogy tartalmaz jogos vagy nem jogos félelmeket. Ezért ígértem, hogy két héten belül válaszolni fogunk rá.


Fotó: Bertleff András.
Fotó: Bertleff András.

A Szarvas utcaiak petíciót állítottak össze, abban az említett krízisszálló elutasítása mellett többek között olyan pontok szerepelnek, mint a környezet elszemetesedése, a normális társadalmat tönkretevő emberek Győr-Szigetbe telepítése elleni tiltakozás. A több száz aláírással ellátott tiltakozást Somogyi Tivadar alpolgármesternek adták át a városrész lakóinak képviselői.

– Annak a háznak és az oda telepítendő funkcióknak a tervezése folyik. Annyit tudok, hogy kell egy hajléktalanokat ellátó orvosi rendelő, egy nappali konyha, kellenek krízislakások. Ez utóbbiak esetében nem hajléktalanokról, hanem szociálisan rászorulókról kell beszélni. A petíciót, amit most átvettem, átolvasom.

Lehet, hogy tartalmaz jogos vagy nem jogos félelmeket. Ezért ígértem, hogy két héten belül válaszolni fogunk rá.

Annak, hogy a Szarvas utcában egyáltalán valami létesüljön, elsősorban anyagi vonzatai vannak, a költségvetés pedig még nincs elfogadva – mondta el Somogyi Tivadar.

A Szarvas utcaiak képviselőitől Somogyi Tivadar alpolgármester vette át a lakók petícióját.

Olvasóink írták

 • 13. igazszó 2011. február 11. 21:22
  „S o m o g y i...alplgármester?????? Milliárdosok - Nyugat-Magyarországon!!!
  Ki-és kik vették meg a Kekszgyár területét? Paár-S o m o g y i...

  Ez a 12 lakásos épület a Kekszgyár mögött van légvonalban közvetlenül....
  Érdekességek.Érdekes elgondolkodni!
  " A bontást már meg is kezdték, az ingatlanon valószínűleg a gyógyvízre épülő wellnessközpont létesül."!!!!!!????
  HÁT AKKOR MOST NAGYON FIGYELJÜNK!

  Forrás:
  http://www.a100leggazdagabb.hu/index.php?m=article&nID=443977

  Milliárdosok - Nyugat-Magyarországon”
 • 12. valter 2011. február 08. 17:27
  „ebben egyetértek hogy mindenkinek esélyt kell adni de ne egy zöldövezeti lakótelepre dobjak ide őket nem tudom drága segítő hogy mit szolnál te ha veled szembe tennék őket?????hiába krízisszálló akkor is .Nekem gyerekem van akit ki kell engedni levegőzni de majd csak a hajléktalanokat fogja látni.de furcsa hogy minden hülyeséget szigetbe raknak nemhogy pl :Réfaluba raknák őket??????????nálunk Szigetbe még egy normális játszótér sincs de máshol minden van.És most meg a büdös hajléktalanokat is ide költözteti az önkormányzat!!!!!!!!!!!!!!!!Azért nem semmi ugye??????????????????”
 • 11. segítő 2011. február 07. 17:43
  „csak krízisszálló lenne, nappali melegedő, népkonyha. mivel rendezik a környéket a stromit is költöztetni kell. megértem a negatív kritikákat, de esélyt kellene adni mindenkinek.”
 • 10. Ann10 2011. február 07. 12:12
  „Amióta elkezdték ezt a környéket rendbe rakni, elkezdett újjászületni a környék. Most tönkre akarják tenni az egészet egy hajléktalanszállóval? Szerintem ez egy baromi nagy ostobaság lenne.”
 • 9. futóbab 2011. február 07. 09:17
  „Senki sem szeretné,ha környezetében hajléktalanok élnének.Sajnos egyre többen lesznek.Valóban igénytelenek,koszosak,büdösek,italszagúak stb.Sokan saját maguknaknak köszönhetik ezt az élet vitelt,de sajnos lassan oda jutunk,hogy rendes családok is utcára kerülnek,mert munka nélküliek,nincs pénz kifizetni a köztartozásokat...stb.Nem könnyű igazságot tenni.Valahol segíteni kellene azokat az embereket akik átmenetileg kerülnek utcára,de igenis szabályozni kellene,hogy milyen állapotban mehetnek be a szállóra.Azokat igenis segíteni kellene,akik hajlandóak a segítség fejében valamit tenni,/pl:parkban dolgozni/De ezek vannak kevesebben.Az italtól bűzlő koldúsokat utálom,a fél lábú agyonbugyolált öregasszony láttán feláll a hátamon a szőr,a gyerekével gubbasztó nőt pedig egyenesen börtönbe csuknám,a vak asszonnyal együtt.Ezek zöme,bér koldús.Egy átmeneti krízis szállót semmiképpen nem kellene lakó övezetben létesíteni,viszont megközelíthetőnek is kell lennie.Ha jól megnézi valaki,cigány nemigen akad köztük,mert ők inkább laknak 20-an egy putriban,de akkor sem engedik utcára a rokont.A bérlakásokat pedig hiába utalják ki ezeknek az embereknek,ha nincs miből fenn tartsák.Sok lakás,főleg az újak,nincsenek is meghirdetve,mert pult alatt ismerős kapja meg.Ami meg meg még lakható oda a cigányok kerülnek,mert nekik muszály adni.Ez egy ördöki kör,amit nem is igazán akarnak a honatyák megoldani,de ha csak ígéreteik vannak,vagy csak beszélnek ilyen dolgokról,és a média kiszínezi a cikket,az már mindjárt fényezi is őket.Nem szabad bedőlni az ígéreteknek.Nekik az a fontos,minél többet szerepeljenek,pózoljanak,a tettek meg majd megoldódnak.De lehet hogy túl borúsan látom a dolgokat?”
 • 8. gonzo 2011. február 06. 19:59
  „Tisztelettel felhívnám minden kommentelő figyelmét arra,hogy még véletlenül se írjon senki semmi konkrétumot,esetleg mások által nem ismerhető adatot az ügyben,még véletlenül se említsen városházi-városi cégekben magas posztot betöltő egyéneket névszerint a hozzászólásában!
  Tilos még feltételezni is bármi rosszat a mai győri elitről!
  Ellnkező esetben úgy jár ez a cikk is,mint a tegnapi-egyébként feltűnően sokak által olvasott,és kommentelt-szociális bérlakásokkal foglalkozó,amit pár óra,és jópár negativ hangvételű komment után a tisztelt Kisalföld Online úgy eltüntetett,mint a sicc.
  Még a feltételezés is hajmeresztő,hogy esetleg a kommentekben megemlített urak egyike,vagy többek is koppintottak az újságírók körmére,miután aztán a cikk szőrén-szálán el is tűnt az oldalról.....
  Mindez 2011-ben,a család napilapjának online kiadásában.”
 • 7. Révfalui-szúnyog 2011. február 06. 18:46
  „Hoppá azt elfelejtettem, hogy nem kell annyira betojni attól a krízisszállótól, noha megértem a lakókat. A bajok megjelenéséhez bőven elég egy szelektív hulladékgyűjtő sziget is.... mert annak környékén azonnal megjelennek az "akadémiai tagok" és rövid időn belül megváltoztatják a környék korábbi biztonsági besorolását.

  Ha így megy tovább, rövidesen a fél ország krízisszálló lesz, egész lakótömbök, kerületek, utcák válnak majd azzá, úgyhogy nem kell betojni. Föl a fejjel és aki tud, szerezzen stukkert a családja érdekében. Lesz itt még ennél jóval szarabb világ is.”
 • 6. igazszó 2011. február 06. 18:30
  „Somogyi Tivadarra biznak egy ilyen fontos ügyet, aki mint (nőgyógyász)nemcsak a szakmájában egyálatlán nem , de emberileg is hagy kivánnivalót maga után jellemében is. Aki mindehol csak azt tudja hangoztatni, hogy "én vagyok ám a város....alpolgármestere!" mire az a válasz, hogy ki nem szarja le!

  Van min elgondolkodnia a városnbak, hogy egy ilyen ember kerüljön olyan ügyek intézésével megbizásra, akinek nemcsak gyakorlata nincs, de emberileg kifogásolható a jelleme, erkölcsi morálja, és intézkedései. SOMOGYI "ÚR" EGYÁLTALÁN MEGÉRTI MIRŐL SZÓL A PETICIÓ???? Átérzi a súlyát, mert ehhez a feladathoz embernek kell lenni, és gondolkodó, empatikus képességekkel rendelkező, a feladat lényegét jól átlátónak, és igaz embernek, ami bizony benne egyáltalán nincsen!Akinek ekkora baj esetén két hét szükséges, hogy elolvassa, megértse, vagy segtséggel elmondják neki, ott csak mutyizásról lehet beszélni!

  Vörös Gyula Jobbik frakcióvezetője, és Győr város önkormányzati képviselője egy pillanat alatt megelőzött még egy gázrobbanást, és azonnal intézkedett, olyan ügyben, amit már a városnak rég észre kellett volna venni évtizedekkel ezelőtt a lakások kiutalásakor, bérlemény ellenőrzésekor, a szolgáltatói hátralékok dijainak felhalmozásakor, de nem tették meg város vezetői, pedig Wajzer Gábor feladat!!!!most meg verik a nyálukat!!!!

  Nem kedvezőek a hírek Somogyiról, sőt.... meg kell nézni Győr városában miféle lakásgazdálkodás folyik ott Wajzer Gábor csoportvezető ügyintézői státuszában, ahol egy 12 lakásos társasházban 5 lakás üresen állt! Hogy történehet ez meg?????, mikor ez is nevezhető bevételkiesésnek, és a a rászorulók önkényes kirekesztésének, melyért van felelős a városnál, aki munkáját nem teljesítette, sőt tudatosan kárt okozott a városnak és a polgárainak!
  Ez nem lakásgazdálkodás, ez lakásgarázdálkodás! És elmondható, hogy suba-subához, guba-guba-gubához folyik Győr város önkormányzatánál, de a vétkesek megnevezése,felelősségrevonása helyett folyik a mutyizás, amit mindenki tud, és most ők akarnak ellenőrizni, és támadni azok ellen, akik nem biztos, hogy mindenért őket kellene felelősségre vonni, hanem az önkormányzat lakásiroda részéről Wajzer Gábort, és az Győr-Szol felelősét, igazgatóját Sági Gézát!

  GYŐR VÁROS LAKÓI KÉRIK A VÁROS VEZETŐINEK FELELŐSSÉGREVONÁSÁT,BÜNTETÉSÉT !”
 • 5. quaestor 2011. február 06. 18:10
  „A Stromfeld utcában is volt valami ehhez hasonló. Az is valami iszonyat volt legalábbis kívülről. Senki nem felügyelt semmit... valószínű ezért tartanak a Szarvas utcában lakók a krízisszálló működtetésétől.
  Nem csodálkozom egy pillanatig sem azon, hogy petíciót adtak be a tervezet ellen.
  Szocdem Ön meg egy kicsit forduljon már magába!!!
  "Azt hiszik hogy a záloglakásukban, vagy a lapos, deszkafödémes kis házikójukban csak azért különbek, mert nekik valami kis vagyonkájuk van..." Hát ez meg megint micsoda öntelt buta duma???
  "A romák ebben az ügyben nem érintettek." Na ne mondja kedves Szocdem...”
 • 4. alfonz53 2011. február 06. 17:44
  „Ha a varjút fehérre festik, attól még nem lesz hattyú. A magukat szocdemnek átnevezők is csak kommunisták maradnak.
  A valódi szociáldemokratákat ők pusztították ki a háború után. A 40 éves diktatúrájuk alatt szabadították a nyakunkra ez a söpredéket, az ő uralmuk alatt nyílt ki így a pofájuk. Most pedig megpróbálják osztani az észt.... Tünés a közéletből!”
 • 3. Muaddib 2011. február 06. 14:40
  „Hajléktalan és hajléktalan közt is van különbség!

  Aki valamilyen külső ok miatt vesztette el lakását azok szomszédsága ellen, nem hiszem, hogy lenne panasz!
  De azok hajléktalanok, akik alkoholtól, dohánytól bűzölögve erőszakosan viselkednek az utcán azokat én közveszélyesként, látom a lakosság zöme ezért is fél tőlük.
  Ezek a mocskok direkt utaznak a náluknál gyengébbekre, lányokra, diákokra.
  Kérdezzék meg az ingázó diákokat, hogy milyen erőszakosan lejmolnak ezek a m.....k !
  Kedves Szocdem aki ismeri az ilyeneket csodálkozik hogy meg ijed attól hogy a szomszédságába ilyenek költözzenek.
  Az ilyen tetűk, akik képtelenek alkalmazkodni azokat is lehúzzák, akikbe még meg van az akarat és vágy tisztességes élet után.”
 • 2. szocdem 2011. február 06. 12:54
  „1. Agent 2011.02.06. 11:58
  ráászístáák,"

  Igen, valóban, de nem sima, hanem "szocio-rasszisták". Azt hiszik hogy a záloglakásukban, vagy a lapos, deszkafödémes kis házikójukban csak azért különbek, mert nekik valami kis vagyonkájuk van...

  "rögtön érkezik mohácsi kartársnő rettegni."

  A romák ebben az ügyben nem érintettek. Lévén hogy ebben az országban leginkább csak a nem romák hagyják az utcán megfagyni a rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket!!!!
  Következésképp jót cigányoztál - burkoltan - de se füle se farka annak amit beírtál:)))) (Mint általában a Jobber duma töbsége)

  A tárgyban annyit szertnék hozzá tenni, hogy gyalázat az ügybn felbukkanó végletes butaság, az ostobaság, és a kitaszitása a szegényeknek. Talán meg kellene várn ia kövi 6 hónapot, és akik most aláírók voltak akkor már rászorulók lesznek... aztán kezdjünk újra beszélgetni a segitőházról.”
 • 1. Agent 2011. február 06. 11:58
  „ráászístáák, rögtön érkezik mohácsi kartársnő rettegni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét végi játék Hanna életéért

A 15 hónapos Burján Hanna bár gyógyíthatatlan betegségben szenved, örökké mosolyog, hatalmas,… Tovább olvasom