Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Peti hetes, a párafarm téti csalogánya - videó

Az egyik kereskedelmi rádión hetente van rovata, mégis naponta találkozhatunk vele. Polgár Péter zenei humorista Tétről származik, s paródiáinak köszönhetően rajongótábora egyre csak nő. Ha minden jól alakul, akkor a tévében is láthatjuk, saját műsorról tárgyal.

Aki rendszeresen hallgatja az egyik kereskedelmi rádió reggeli show-ját, péntekenként biztosan találkozik Polgár Péter nevével, Peti hetes című rovatában rendre dalban mondja el véleményét a hét történéseiről – görbe tükröt tartva a celebvilágnak. Ezenfelül ő maga egy személyben Owen bácsi és Beru néni, avagy a párafarm két csalogánya. Eme napi blokk lényege, hogy egy sajátosan dúdolt dallam alapján kell kitalálnia a játékosnak, mi a szám és ki az eredeti előadó.

Na de kicsoda Polgár Péter, aki egyre népszerűbb, az egyik videomegosztón például több százezres nézettséget is hoztak már a munkái, amelyek közül nagy kedvencek a településhimnuszok. Peti téti származású, iskoláit Győrben végezte, de már jó ideje Ócsán él.

Polgár Péter
Polgár Péter

– Hány ellensége van?
– Fogalmam sincs, nem tudok róluk, ha arra gondol, hányan sértődtek meg már rám. Fluor Tomival volt egy kis nézeteltérés, az újságon keresztül üzengettünk egymásnak, de hamar elült a dolog. Más még nem reagált a "munkásságomra".

– Talán azért, mert az igazat énekli...
– Arra igyekszem felhívni a figyelmet, hogy nem minden úgy van, ahogyan azt a celebek elénk tárják. Megpróbálom megvilágítani a másik oldalt.– Hogy került egy téti srác a vezető országos adóhoz?
– Hosszú, rögös úton. Tizennégy évesen báli zenészként kezdtem egy haveri zenekarral, apukám nyomdokaiba lépve ezzel. Ekkor persze még szöveghűen énekeltük a számokat a mulatóstól kezdve egészen a rock and rollig. Egy-két év múlva viszont létrehoztuk a Stand up Johnny együttest, ami egy punkzenekarra hajazott, s elkezdtünk vicces szövegeket alkotni. Majd a Kisalföldben láttam egy hirdetést, hogy egy helyi rádióban zenei szerkesztőket keresnek, s várták az amatőrök jelentkezését. Sikerült bejutnom, s onnan datálódik a rádiós pályafutásom.

A Kék Duna következett, ahol már saját blokkom volt, s mikor a Danubiustól jöttek hozzánk továbbképzésre, akkor felfigyeltek a munkáimra, megkerestek, 2004-ben pedig három hónapos próbaidőre állást kaptam. Akkor még Liptai Claudia, Rákóczi Feri és Commandante Thomas Grande volt a műsorvezető. Ezzel párhuzamosan elindult az előadói karrierem is. A zenekarral Bonyhádra kaptunk meghívást, s ott közösen felléptünk Ihos Józseffel. Négy év közös munka vette kezdetét, de ma már szólózom. A számokat szövegekkel vezetem fel, én ezt a műfajt úgy hívom, sing up comedy.

Polgár Péter
Polgár Péter
– Nincsenek túl sokan ebben a műfajban.
– Valóban, az éneklés azért egy kicsit más, mint a "duma".

– Paródia-zenekar viszont van, az Irigy Hónaljmirigy népszerűsége több mint húsz éve töretlen. Figyelik egymás munkáit?
– Természetesen, s ha valaki azt gondolná, hogy féltékenykedés van, azt ki kell ábrándítanom. Jóban vagyunk, nem ritka, hogy a közösségi oldalon gratulálnak egy-egy jól sikerült "darab" után. Míg ők az illető személyiségét is kifigurázzák, én általában egy aktuális témát járok körül.

– Tizennégy évesen, mikor elkezdett bálokba járni, már tudta, hogy ezzel foglalkozik majd, vagy van "becsületes" foglalkozása is?
– Ápolói és asszisztensi végzettségem van, s dolgoztam is rövid ideig a szakmámban. Először a győri kórház intenzív osztályán, majd a tüdőgondozóban. De abban azért biztos voltam, hogy nem az egészségügyből megyek nyugdíjba.

– Hanem a szórakoztatóiparból?
– Rajtam nem múlik. Elégedett és boldog vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek, s tisztességesen meg is élek ebből. Vannak olyan munkáim is, amelyek nem a nagy nyilvánosságnak készülnek, hiszen cégeknek, házasulandóknak, születésnaposoknak is írok nótákat.

Ha már a Mirigyeket említettük, nekik évekig volt tévéműsoruk, a stand uposok országos sztárok, de az ön műfaja is képernyőért kiált.
– Nem szeretnék semmit elkiabálni, de vannak tárgyalások ez ügyben. Könnyen elképzelhető, hogy az egyik zenetévén a zenei mellé hamarosan képi poénok is párosulnak majd. A másik nagy tervem, hogy mivel imádok főzni, főzőversenyekre is járok, valahogy az éneklést összehozom a főzéssel. A barátaim odavannak a chilis babomért.

– Tétről is írt himnuszt. Hogyan fogadták?
– Meg kell nézni a hozzászólásokat a videó alatt, nagyon élvezik, de ez mindegyik településre igaz, amelyikről már született hasonló.


– Sűrűn hazalátogat?
– Ha a munkám engedi, azért igyekszem meglátogatni a szüleimet, s szerencsére gyakran hívnak a környékről is. Jó érzés, ha szűkebb környezetében is elismerik az ember munkásságát.

Olvasóink írták

  • 1. Hyppolit 2013. június 12. 12:12
    „Állítólag a Skatula duó celebekről írt stílusát "nyúlja", az ötlet meg ugyanannak a szolgai másolata. Egyéni ötlet híján a chilis bab hátha jobban megy, érdemes lenne azt erőltetni inkább..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmi bánatában mászott a Rábába Győrben

A járőrök egy szál cigarettával csalogatták ki a férfit az egy méter magas vízből. A mentők a pszichiátriára szállították. Tovább olvasom