Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Pert vesztett Szijjártó Neupor Zsolttal szemben

Jogerősen megnyerte Neupor Zsolt, győri MSZP-elnök azt a személyiségi jogi pert, amelyet Szijjártó Péter indított jó hírnév megsértése miatt - közölte csütörtökön az MTI-vel Kárpáti Miklós, Neupor Zsolt ügyvédje.
A Győri Ítélőtábla, megváltoztatva a Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, jogerősen elutasította Szijjártó Péter keresetét, amelyben jó hírneve megsértésének megállapítását kérte, valamint azt, hogy az alperest kötelezzék elégtétel adására, egyben jelezte kárigényét - olvasható az ügyvéd irodája által írt közleményben.

Neupor Zsolt - a közlemény szerint - egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a győri önkormányzat Szijjártó Péter által vezetett gazdasági bizottsága fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek több millió forintot juttatott, amit klasszikus mutyizásnak, régimódi panamázásnak minősített.

Mint írják: a másodfokú bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a sajtótájékoztatón elhangzott tényállítás valóságtartalmának bizonyítása sikeres volt, így az nem minősülhet jogsértőnek, a vélemény-nyilvánítás pedig alkotmányos alapjog.

Olvasóink írták

118 hozzászólás
 • 118. hidas 2009. október 08. 16:50
  „Én csak egyet nem értek. Ha egy magyar bíróság jogerősen kimondja, hogy Szijártó Péter mutyizott, akkor annak miért nincs következménye?! Miért nem vizsgálják ki, hogy kinek, mikor mekkora összeget utaltak át? Ez teljesen normális dolog ma Magyarországon, hogy ilyet lehet büntetlenül csinálni!? Miért van ez az ember még mindíg a Fidesz vezetői között!? És még lehetne mit kérdezni!!!”
 • 117. slovakkiller 2009. október 04. 21:34
  „Ha ezt a monyt a fidesz betervezi a kormányába,akkor tuti bukta a következő választáson is.Talán még az mdf-ibi is többet szed maj össze!”
 • 116. Eva- 2009. október 04. 11:38
  „a francba!
  csak nem jönnek a nevek!

  az igéretek annál inkább!
  Lesz ember, aki még ma is elhiszi azokat?!”
 • 115. Gab2000 2009. október 04. 10:49
  „Inkább a ma reggeli nyilatkozata tettszett Petikének egy két dolgot nem tudom hogy hogy fognak megoldani:

  HA a Fidesz kormányra kerül, első lépései a gazdasági növekedés beindításáról szólnak majd, de emellett új alapokra helyezné a szlovák-magyar viszonyt, törvényt alkotna a kettős állampolgárságról, megemelné a rendőrség létszámát, és megakadályozná, hogy a közintézmények MSZP-s kifizetőhelyként működjenek. Minderről Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője beszélt az MTI-nek adott interjújában.

  A politikus egy Fidesz-kormány első jogszabályairól szólva kifejtette: a legfontosabb feladatuk a növekedés beindítása, ezért az ehhez szükséges lépésekkel - így adócsökkentéssel - kell kezdeni a kormányzást.

  Emlékeztetett, hogy a sürgős intézkedések közé tartoznának majd a gyes és a gyed korábbi szabályainak visszaállítása, az ingatlanadó eltörlése és a költségvetés visszavonása is.

  Közölte, hogy pártja továbbra is elkötelezett a kisebb parlament ügyében, de ennek kivitelezése leghamarabb 2014-ben történhet meg.
  (Ergo 4 évig azért tömni kell majd a zsebeket)

  A milyen kétharmados ügyekben több dolgot lépnének meg, elmondta: többféle elképzelésük van az önkormányzatokat érintő változásokról is, de ezekkel nem foglalkoztak, mert a kétharmados többség a magyar választójogi rendszerben a "csoda kategóriájába" tartozik. Persze a csodák azért vannak, hogy néha megtörténjenek - jegyezte meg.
  (Hogy mernének most ahhoz hozzá nyúlni amikor az ö kormányzatok nagy része fideszes és azt meg most ők használják pénz szivattyúnak)

  Szijjártó Péter kiemelte, kormányra kerülésük esetén felülvizsgálják a polgári törvénykönyvet, hiszen szerintük egy ilyen nagy jogszabály esetében megengedhetetlen, hogy ne álljon mögötte szakmai konszenzus. Az oktatással kapcsolatban megerősítette Orbán Viktor pártelnök korábbi nyilatkozatát, mely szerint Magyarországon még a legkisebb településen is kell lennie legalább alsó tagozatnak.

  A politikus szerint azonnal lépni kell majd a rendőrség ügyében: a rendőrök létszáma ugyanis ma a törvényben meghatározotthoz képest háromezerrel kisebb. Helyre kell állítani a törvénynek megfelelő állapotot - szögezte le. ( És a jövő évi balhékra kell a sok SÜN)

  Szólt arról is, hogy a normális ügyintézés érdekében vissza kell állítani a megyei közigazgatási hivatalokat.

  Álláspontja szerint az IMF-fel kötött szerződés kondícióinak újratárgyalása magától értetődik. Mint mondta, erre azért van szükség, mert a magyar kormány gyengének bizonyult, és másoknál sokkal szigorúbb feltételrendszer alapján kapott csak hitelt a Nemzetközi Valutaalaptól. Ez azt eredményezte - fűzte hozzá -, hogy számos területen komoly szociális problémákat eredményező megszorításokra került sor.
  (Nem szólt neki senki, hogy az IMF-nek nem mi diktáljuk a feltételeket, hanem ők)

  Az egészségügyet érintve elmondta, az ágazatot muszáj lesz forráshoz juttatni, hiszen százmilliárdos a hiány. Úgy vélekedett, változtatni kell azon, hogy az orvosok, az ápolók csak a töredékét keresik annak, amit teljesítményben elvárnak tőlük, és megengedhetetlen az is, hogy balkáni állapotok uralkodjanak az intézményekben.
  (Mikola Úr meg privatizálja a kórházakat, ugyanis 09-29 azt nyilatkozta, hogy magántőke bevonására és privatizációra van szükség az egészségügyben)

  Úgy látja, több területen is forrásokat "lehet megfogni", ennek illusztrálásaként a BKV-t említette, hiszen a közlekedési céget évente 50 milliárd forinttal támogatja a központi költségvetés. Hozzátette, a főváros és a BKV vezetőit kell megkérdezni arról, hogyan szerzik vissza a végkielégítésekre kifizetett pénzt.
  (Érdekes perek lesznek)

  A Fidesz-kormány első lépései között fog szerepelni a bürokrácia csökkentése és a korrupció visszaszorítása - ismertette. Előbbivel kapcsolatban azt mondta, ha az átlagos európai szintre csökkenne, az 2-3 százalékos plusz növekedési potenciált szabadítana fel.
  (Ha bürokráciát akar csökkenteni akkor csökkentse a parlament létszámát, minek 3100 önkormányzat, ajánlom figyelmébe azt a több mint 100 céget amit meg kell szüntetni Járai mondta, és több mint 1000 cég támogatását is meg kell vonni)

  Beszélt arról is, hogy be kell fejezni a közintézményeknél - például a Magyar Televíziónál, az MVM-nél, a BKV-nál és a minisztériumoknál - azt a gyakorlatot, hogy "kormánypárti kifizetőhelyekként" működjenek. Szerinte ezzel is jelentős forrásokat lehet megtakarítani.
  (Jelenleg meg a fideszes kifizetőhelyeket azaz az önkormányzatokat miért nem említette, mert ugyebár jogerős ítélet is van már róla és pont Ő volt a vesztes a perben)

  Szijjártó Péter azt elismerte, hogy a Fidesz csökkentené a minisztériumok számát, ennek mértékéről azonban nem nyilatkozott, mert - mint mondta - ezt majd a leendő miniszterelnök dönti el. Hangsúlyozta ugyanakkor: meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a politika rátelepedett a közigazgatásra. Mint mondta, a közigazgatási államtitkári funkciót visszaállítanák, csak az a kérdés, hogy milyen néven. Több javaslat készült a közigazgatásban dolgozók élethossziglani karrierjének biztosítására is, s igyekeznek majd a legjobbat kiválasztani ezek közül - tette hozzá.
  ( Fentebb azt nyilatkozta csökkentine kell a bürokráciát na ez nem éppen arról szól az új államtitkárokkal)

  A közösségi közlekedéssel összefüggésben leszögezte: nem értenek egyet a vasútvonalak bezárásával, hiszen ma Európában nem vasútleépítés, hanem hatalmas vasútfejlesztések zajlanak, rájöttek ugyanis a vasút stratégiai jelentőségére.
  (Ez igaz csak előbb szanálni kellene az egészet és új alapokról felépíteni, mert a szarból nem lehet már jót kihozni, példa Japán)

  Az ellenzéki párt kormányra kerülése esetén teljesen új alapokra helyezné a magyar-szlovák viszonyt, mégpedig a kölcsönös tisztelet jegyében - mondta. Véleménye szerint a tisztelet hiánya a szlovák kormány szélsőségességéből adódik, és abból, hogy északi szomszédunk nincs tisztában az európai értékekkel, de abból is, hogy a magyar kormánynak nincs tekintélye. Egy ilyen ügyet, mint a Sólyom-látogatás, önálló nemzeti válasz nélkül hagyni nem lehet - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.
  (Erre leszek kiváncsi, kettőn áll a vásár ha mi akarunk valamit nem biztos, hogy a szlovákokra rá tudjuk kényszeríteni)

  "Elszaladtunk az EU-hoz, mint valami óvóbácsihoz, tudhattuk volna annak működési rendjéből is, hogy ez hónapokig semmifajta hozadékot nem fog jelenteni" - mutatott rá.

  A kettős állampolgársággal kapcsolatban leszögezte: a parlament erkölcsi kötelessége e kérdés rendezése, de a jelenlegi összetételében az Országgyűlés erre nem képes.
  ( Hát kellenek a szavazok, meg az újabb balhé az EU-ban, majd lehet róla népszavazni mint a 300 Ft-os vizit díjról ez még egy nagy menet lesz Petikém. Én személy szerint tiltakozom ellene, olyan már na akarjon szavazni aki nem ebben az országban szívja éppen a rendszert, nem a pályán kívüli szurkolók döntik el egy meccs eredményét a focipályán)”
 • 114. Árpád-házi 2009. október 04. 09:23
  „moderálva személyeskedő”
 • 113. Eva- 2009. október 03. 17:52
  „112-höz!

  8 /nyolc/ név volt!

  a többi feltupírozás--vagy annak csócsálása!

  Megdöbbenünk néha, ha összegzünk!”
 • 112. a.h.a. 2009. október 03. 12:05
  „Eva-
  Volt itt épp elég név ne csúsztass elvtárs!”
 • 111. Eva- 2009. október 03. 11:37
  „Tehát nevek nincsenek , csak sejtetések jól feltupírozva!

  Azért ez szomorú!

  Egyébként börtönben ---elitélve !!- 8 sincs--mert az sem mind mszp-s, akit annak hirdettél.”
 • 110. a.h.a. 2009. október 03. 10:42
  „Jaj,eva <moderálva>
  Egy a lényeg és ezt mindenki tudja az mszp-sek majdnem fele már börtönben van.Mindegy,hogy lezárult az ügy vagy folyamatban van.
  Húzzatok bele!Lassan nem lesz egy épkézláb ember akit jövőre jelöljenek miniszterelnöknek!
  IGEN!IGEN!IGEN!”
 • 109. poto 2009. október 03. 10:21
  „Szijjártó !

  Még Te sem állsz a törvény felett.
  Ha megy a mutyi legalább kussolj.”
 • 108. Eva- 2009. október 03. 09:37
  „Nyolcat sorolt!

  folytassa!

  107-hez!
  Ha tudtál volna többet már kiegészítetted volna!

  a folyamatban lévő nem érdekel!Ott a választásokig csörögnie kell a rabláncnak a független bíróság segítségével.”
 • 107. a.h.a. 2009. október 03. 09:07
  „Eva
  Mi a bánatnak sorolná fel az összeset?
  Te is megtalálod a neten mindet ha már olyan okosnak tartod magad.
  A másik meg az, hogy neked könnyebb a sorolás is,mivelhogy személyesen is ismered őket.”
 • 106. javver 2009. október 03. 08:40
  „Helyes, tanulja meg a Fidesz is , hogy nem lehet csakúgy koholni, korholni a levegőbe.”
 • 105. Eva- 2009. október 03. 08:37
  „nol.hu/lap/hetvege/20091003-a_nagy_varakozas

  Lengyel László is érinti a magunkra húzható vasfügöny képzetét”
 • 104. Eva- 2009. október 03. 08:09
  „88-hoz ,
  97-hez!

  kellene produkálnod elitélt 42-öt!

  mert csak nyolat neveztél meg a rendszerváltás 20 éve alatti időről.

  a többi lezáratlan ügy--
  nem bizonyított törvénytelenség.

  A fidesz oly mesterien odázott el minden törvényhozási szavazást, és tárgyalt túl minden egyszerű törvényjavaslatot, hogy a menet közben keletkezett anomáliák törvényi bezárására már nem maradt parlamenti idő.

  A többi bizonyítatlan néphergelés.

  Szóval ide a 20 év alatt befejezett perek szereplőinek neveivel!
  mind a hiányzó 42-vel!
  Folyamatban lévő nem érdekel!”
 • 103. tixi 2009. október 03. 08:05
  „Az ember akkor süllyed a legmélyebbre,amikor egy másik fajt ,a politikust védelmezi.Nem kell ezeket védeni ,arra van a mentelmi joguk,meg a vastag bőrük.”
 • 102. Csetneky 2009. október 03. 00:06
  „Az első fok Szíjjártónak adott igazat, a másodfok Neupornak. A végső "igazságot" majd a Legfelsőbb Bíróság mondja ki. Addig pofát súlyba! Már aki érti, hogy miről beszélek.

  Azt csak nagyon szerényen jegyzem meg, ha nekem lennének bűnöző rokonaim, nem verném magam ennyire.”
 • 101. load 2009. október 02. 21:55
  „95. tosa2
  Ha nem érted, nem kell hozzászólni.
  A tudatlanoknak nem jár az élvezet - mondja egy latin közmondás.”
 • 100. load 2009. október 02. 21:49
  „99. Orfeusz
  Jogállamban jogerős ítéleteket nem tárgyalják újra.
  A jogerő azt jelenti, hogy nincs fellebbezés, nincs újratárgyalás.
  A jogi kereteket kimerítették.
  Az ötvenes évek koncepciós pereiben a tárgyalás a a nagyvezér által kívánt ítéletig tartott.
  Én éltem akkor.
  Mégegyszer nem akarok egy ilyen korban élni.”
 • 99. Orfeusz 2009. október 02. 21:36
  „Megnyerte? Na és? A jogállam visszaállítása után újra kell tárgyalni.”
118 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi tér: 75 milliós bírság

Győr - "Semmilyen enyhítő körülményt nem tudtam figyelembe venni" – mondta a városra és a… Tovább olvasom