Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Pert nyert Győrújbarát polgármestere

Tavaly május 8-án az országban sem történt hasonló: a helyi képviselőtestület fegyelmit adott a település polgármesterének. Juhászné Árpási Irma – noha lélekben szinte bizonyosan megrendítette az elmarasztalás e meglehetősen sajátos formája – bírósághoz fordult és elsőfokon megnyerte a munkaügyi pert.
Nem nyugodott bele a tavaly kapott dörgedelmesnek tűnő döntésbe az 5600 lelkes település első embere. Juhászné Árpási Irma akkor és ma sem ért egyet a rárótt fegyelmivel, amelyet saját képviselőtestülete „szignózott" ki neki.

Olvasóink írták

 • 16. pax 2008. április 30. 11:48
  „14-hez!

  én csak idéztem az inditványozó képviselő nyilatkozatát.

  Remélem nem lesz további folytatatása az ügynek, mert az igazi felelőtlenség lenne Gzőrújbaráttal szemben!

  kedves matrné!
  Voltak videokazetta tanusitotta eredeti tények bemutatva.
  Voltak eredeti dokumentumok bőven.

  aki pedig a jogrendet csak akkor követi, ha neki jó a döntés, az nem igazán tisztességes.”
 • 15. matriné 2008. április 29. 21:18
  „Aki ismeri a bírói eljárást az nem is csodálkozik azon, hogy a bírói ítélethez nem minden esetben kellenek az eredeti tények! A bírókat nem szokás felelősségre vonni , ha selejtet gyártanak! Főleg, ha e selejt terméke, mint szennyes el fér a talár alatt, ha azt senki nem piszkálja. Sőt, akkor nem is fog bűzleni! Ez esetben is gondolom a másodfoku bíróság fog dönteni .”
 • 14. QQRIQ 2008. április 29. 14:51
  „Üdvözlök mindenki!

  Nem értem, hogy mi ez a nagy elenségeskedés.A bíróság első fokon a polgármester asszonynak adott igazat, sőt a bírónő precedens értékűnek nevezte az ügyet.Ez azért jelent valamit.Mégpedig azt, hogy máskor ezt még egyszer alaptalanul ne próbálják megtenni sem Győrújbarát, sem más falu, község stb. polgármesterével. A bíróság alaptalannak ítélte a vádakat sőt hatályon kívül helyezte a fegyelmi határozatot. A bírónő hívta fel a figyelmet, hogy a fegyelmit szorgalmazók hozták rossz hírbe a falut, nem a Polgármester Asszony. Higgyünk már az igazságszolgáltatásban.
  Nem szeretnék senkivel sem kötekedni a hozzászólása miatt (pax, Ceter János), de kérem őket, hogy a tényeket hangsúlyosan vegyék figyelembe, azután írjanak ilyeneket.( tudom, hogy szólásszabadság van, de azért, ez durva...) Szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy az alperesi képviselő, aki ugye a fegyelmit indítványozók képviselője, meg sem várta az ítélet kihirdetését.Ennyire érdekelte az egész. Ez a mai Kisalföldben jelent meg, többek között az is, hogy a bíró a bekért bizonyítékok, feljegyzések, jegyzőkönyvek és videókazetták, valamint MEGHALLGATÁSOK UTÁN hirdetett ítéletet. Tehát az a feltételezése is alaptalan a pax nevezetű hozzászólónak, aki azt írta, hogy ,,fegyelmi indítványozót nem kérdezte meg sem a bíróság".
  Téssék figyelembe venni a Polgármester Asszony eddigi kimagasló munkáját, mellyel már rég óta a falu érdekeit szolgálja.Ezen kívül, senki ne tegyen neki szemrehányást azért, amiért kiállt a saját igaza mellett, és megpróbálja védeni a becsületét.Ez a munkaügyi per sem lett volna, ha nem kap ALAPTALANUL fegyelmit!!!!Mindenki ezt tette volna a helyében! A testületi tagokat szeretném megkérni, hogy a jövőben tartózkodjanak az ilyen alaptalan indítványozástól, ezen kívül kérem őket, hogy a mostanában kialakult, a faluban eluralkodó ellenséges rossz hangulaton próbáljanak változtatni! Úgy gondolom, hogy nem érdekük, hogy a Baráti lakosok a fenébe kívánják őket (tisztelet a kivételnek).

  Szeretnék én is gratulálni a Polgármester Asszonynak!
  Ne adja fel a harcot Irma néni!”
 • 13. pax 2008. április 29. 12:37
  „"2007. május 8-án, még képviselőként indítványomban fegyelmi eljárást kezdeményeztem polgármesterünk és jegyzőnk ellen....
  A polgármester és a falu rosszhírét nem a fegyelmező képviselők keltették, hanem a polgármester maga. Ő fordult bírósághoz is és a régiós napilaphoz is. A bírósági eljárás, ill. a tájékoztatás komolyságáról annyit: a fegyelmi indítványozót nem kérdezte meg sem a bíróság, sem a sajtó.”
 • 12. egy olvasó 2008. április 29. 11:21
  „Cseter János.
  Te ennyire hülye vagy, vagy csak szimplán a szellemi szabadfoglalkozású nőnem szülődet?”
 • 11. Cseter János 2008. április 29. 08:18
  „Mi az "ejnye-bejnye" ennyire nemtetszik a valóság ,vagy annyira ostoba vagy, hogy nem látsz tovább az orrodnál? Ugyan e sajtó nem közölte az ítélet előzményeit, de attól én leírhatom a saját metörtént tapasztalataim a bíróságok eljárásairól! Felőlem lehet lehet akár ki nagyon jó és kiváló is ha a bíróság részrehajló, sőt felelőtlen egyedei visszaélnek a hatalommal, akkor annak a vétlen emberek látják a kárát! Magyarországon pedig olyann rendszer uralkodik, hogy megengedi a hivatali visszaéléseket e posztokon! Az írásaim pedig megtörtént tényeken alapszank! Veled is megtörténhet,ha nem vigyázol és akkior Te húzhatod a fejedre a budit dr, Bugovics feltalálóval együtt!”
 • 10. ejnye-bejnye 2008. április 28. 20:21
  „Remélem a Cster Jánosok is uda hóznak amit a drbugovics javasolt.
  Ez a hozzászóló nem egészen 100 %. Vagy azt is mondhatnám, hogy alig van %-a.”
 • 9. fcsilla 2008. április 28. 19:27
  „Gratulálok Polgármester Asszony!
  Ez már ráfért a "falubarát" egyesületre!!!! Remélem egy "kicsit" mostmár végre elgondolkoznak, hogy nem ők építették Barátit!
  További munkádhoz sok sikert kívánok!”
 • 8. karikás 2008. április 28. 19:15
  „Ezt érdemli az a testület, amelyik a jegyző meg a polgármester megbuktatására esküszik fel, nem a falu építésére! Vajon mibe kerül ez Barátinak, mert a jegyzőt is 12 havi jutalommal tudták csak eltávolítani????????????!!!!! Csődbe viszik a falut a nagy falubarátok.”
 • 7. Cseter János 2008. április 28. 18:59
  „Nem kellene előre inni a medve bőrére! Ugyann is a Munkaügyi bíróság ítéletét megfellebbezők a Megyei Bírói felülbírálaton, akkor is megváltoztatták és ma i s megváltoztathatják, ha a kedvük ép úgy van beállítva! Sőt, ha merőben ellentétes lesz az Ő Ítéletük, akkor már nincs tovább! Ugyann is a Tábla és a Legfelsőbb Birókhoz már csak ügyvéd nyújthat be kérelmet felülvizsgálatra! Ha nem akad ügyvéd aki szembe merne menni három megyei bíró ítéletével, akkor marad az ügy ahogy megváltoztatták, ha valótlan és bünszövetkezeti tényeken alapszik akkor is!! Az hogy ebből akár több milliós kár is született az ebben az országban senkit nem érdekel! Főleg akkor, ha azóta már az egyik bíró a megyéből a legfelsőbb szinten saját maga egy volt megyei bíró bírálja felül a megyei Ítéletet!”
 • 6. mg 2008. április 28. 18:19
  „Gratulálok a Polgármester Asszonynak!!
  Atöbbi meg húzza el az irháját.”
 • 5. Cseter János 2008. április 28. 17:06
  „Érdekes, hogy a befejező mondatokat pont egy bíró mondja. Vajon ki vizsgálhatja meg a bírói selejt munkát, ha csak hasonszőrű jogász adhatja elő a problémás, azaz felszínes bírói munkát a felülvizsgálatkor? Magyarországon nem véletlenűl gyártottak olyan rendeletet, ahol a "mundér és a Talár" becsülete sokkal fontosabb mint az igazság, a valóság feltárása! Persze ha jól belegondolunk így a fiskális politika is jól jár, hisz a birói csicskás poszthoz már az APEH is hozzá tartozik,sőt mérlegelési jog nélkül, akár a hóhérnak volt annak idején! Ez a Magyar Jogállam, ahol a lakósságot ott és akkor fosszák mki amikor akarják! Persze nincs az a sajtó ahol ezeket az ügyeket napvilágra mernék hozni!”
 • 4. T- 2008. április 28. 14:28
  „Sajnálom, hogy a 33 oldalas költségvetésre ráment a jegyző!

  Gratulálok a polgarmesternek törvényes utat mutatott minden ragalmazónak!”
 • 3. pax 2008. április 28. 13:23
  „Gratulálok apolgármesterasszonynak!

  A testületnek meg emelkedett tudomásulvételt kivánok.
  Az az egy képviselő meg aki ay egész cirkuszt generálta fogja végre vissza magát!”
 • 2. tarcus 2008. április 28. 12:50
  „Gratulálok a Polgármester Asszonynak, győzött az igazság, ez a sárdobáló csűrhe meg sűrgősen szedje a sátorfáját és tűnjön el Mónus után!”
 • 1. drbugovics Elemér 2008. április 28. 10:38
  „Ha egy csipetnyi becsület van még az eredeti inditványozókban, most azonnal lemondanak a mandátumukról és otthon magukra húzzák a klotyót. Dr Bugovics E.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradt a régi polgármester Nyúlon

Nyúl - Hatalmas többséggel nyert az eddigi polgármester a nyúli, időközi választáson, amelyet a… Tovább olvasom