Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Perre megy az Electro World és a Dunacenter a győri üzlet miatt?

A kisalfold.hu információi szerint a győri birtokvédelmi megbeszélésen a Dunacenter és az Electro World képviselőinek álláspontja nem közeledett érdemben egymáshoz.
"Valóban tárgyalóasztalhoz ültek a Dunacenter és az Electro World képviselői pénteken hivatalunkban.

Az elhangzottak értékelése jelenleg is zajlik, arról azonban egyelőre nem tudok nyilatkozni, hogy hivatalunk milyen döntése hoz a meglehetősen bonyolult jogi ügyben" – közölte érdeklődésünkre dr. Lipovits Szilárd, Győr jegyzője.

Más forrásból portálunk úgy értesült, hogy a múlt pénteki, győri birtokvédelmi tárgyaláson a Dunacenter és az Electro World képviselőinek álláspontja nem közeledett érdemben egymáshoz, s a legvalószínűbb forgatókönyv szerint polgári peres eljárás kereteiben belül szállnak síkra igazukért a szembenálló felek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a győri Duna Center bevásárlóközpont üzemeltetője az Electro World szerint jogellenesen március 12-én lezárta az áruházat, mivel a cég tartozik a bérleti díjjal.


Az Electro World nehéz helyzetéről, veszteségeiről ide kattintva olvashatnak!

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Muaddib 2011. április 06. 10:22
  „Mikor én elmegyek a szokásos hentesboltba húst venni szinte mindig sorakoznom, kell de az áruval eddig mindig meg voltam elégedve.
  Gondolom azok is, akik odajárnak!
  Pancser véleménye szerint akkor ezek nem egészséges gondolkodású emberek, mert nem a multikba járnak.
  Pancser neked van aztán egy értékrended.

  Egyébként sose tagadtam, néha megfordulok én is a tescoban de, hű de eltelve sose voltam tőle.

  Egyébként én abszolút nem szidom a multikat de, a kereskedelem lufijának tartom őket, mint a többit.
  Fújjuk a lufit és előbb utóbb, durr.”
 • 22. Hyppolit 2011. április 06. 09:27
  „Dina30, 11.komment!Teljesen egyet értek Veled, de a soraidból egyértelműen kirajzolódik, hogy alapvetően nem a multikkal van a bajod, hanem a magyarországi multi-rendszerrel.Ez nekem is meggyőződésem, és hozzátenném, hogy minden szakterületen a sajnálatos böszme és tipikus "magyar" mentalitás kezd eluralkodni (tisztelet a kivételnek!)Szerintem ennek köszönhető a rohadt narancs, a büdös hús, a lejárt szavatosság. Mert saját szememmel voltam tanúja annak, amikor az egyik üzletben a főnök utasítására a szerencsétlen alkalmazott(lehet, hogy diák volt) ollóval vágta le a lejárt dátumú vajról a szavatossági idő nyomtatását!!És ez szerintem nem multi kérdés, hanem bunkó magyar mentalitás: ott lopni-csalni, ahol csak lehet!Egy távoli ismerősöm török származással egyszerre Mo-on, illetve Olaszországba nyitott éttermet, amit váltva ellenőrzött.A magyart már be kellett zárni, mert a személyzet minden mozdíthatott lenyúlt, minden koszos-piszkos volt, az ANTSZ rájuk szállt, talán az APEH is.Igaz, az első negyed évben még minden OK volt, de ahogy a Főnök ritkábban járt, elkezdődött a lerablás magyar módra...és sajnos ezt a törtető paraszt-stílust érzem lassan mindenhol, ezért tartunk itt, és sohasem jutunk el Európába...”
 • 21. pancser 2011. április 05. 22:43
  „Már megint a felháborodás a multikkal kapcsolatban. Szerintem minden multi ellenes kiabáló pszichopata, jobb esetben a versenytől félő tehetetlen magát kereskedőnek képzelő lelkileg labilis egyén. Az egészséges emberek szívesen járnak a nagy, tágas és bő kínálattal rendelkező üzletekbe.”
 • 20. igazszó 2011. április 05. 21:19
  „Na ez gyönyörü, és ha még a bíróságra viszik , akkor aztán évekig pereskedhetnek, de az igazságszolgáltatás csak gazság szolgáltatás, városi irányítás alatt működik! Ha nem úgy dönt, ahogy kell, ahogy elvárnák, irányítják, megfélemlítés következik.Vannak ügyvédek, akik előbb megkérdezik a hivatalt, hogy merre...lehet, és meddig menni? "Katalin, ezt a témát nem visszük ki ...modták a hivatalba rendszeresen bejáró ügyvédnőnek...utasításban!" Egy párbeszéd formájában a hivatalban dolgozó mesélte...igy működnek dolgok ott! A kör bezárult, ügyvédek is beavatottak....tehát igazságra várni???....Mátyás Király idejében még volt olyan!Lehet, hogy visszajön az ököljog?”
 • 19. háté 2011. április 05. 21:15
  „Szar napom volt, de ez földobott!--had marakodjanak a vérszívók.
  Remélem, mind tönkremegy,---amúgy ebben a Rába parti, dumacentreben sem voltam, és nem is leszek!
  Éljen a Magyar és ami hozzákapcsolódik!”
 • 18. janika 2011. április 05. 17:06
  „Éljen a kiváló Csipkegyár utódai, no meg a bíróság aki nem lesz munkanélküli!”
 • 17. Muaddib 2011. április 05. 14:35
  „Kisember1 te nem érteted meg Dina mit akart mondani!
  Amit te állítasz, hogy a kinti multik minőségre jobbak és olcsóbbak azt közvetve elmondtam én és a Dina is.

  A Dina azt állította, hogy a helyi törvényeknek kell szabályozni, hogy a multi mit tehet meg és mit nem, és ezért van kint különbég azonos multi áruház láncoknál, amelyek hazánkban és Ausztriában vannak.

  Én meg az Rezsi költségekre üzemanyag költségeket említettem, ami szintén megemeli a termék árát, ha Ausztriában főleg helyi termékek vannak, már pedig azok vannak akkor eleve a kisebb szállítási költséggel már olcsóbbak is.

  A Magyarországon lévő multiknál lévő rossz minőségű magyar termékek szerintem meg szintén nem a véletlen műve.
  Az a tanácsom Magyar árut ne a multiknál vegyél, és kellemesen csalódni fogsz.”
 • 16. Muaddib 2011. április 05. 14:17
  „15. annobon 2011.04.05. 13:51
  Hát mi szerencsére nem eszünk "teszkós" húst. Meg amióta a Sparban is vettünk egyszer büdös húst, azóta "spárost" sem eszünk. Heti egyszer egy magyar húsboltban vásárolunk, még nem csalódtunk benne. Meg nagy ritkán a Vásárcsarnokban. Az is jó...

  Egyetértek teljesen!”
 • 15. annobon 2011. április 05. 13:51
  „Hát mi szerencsére nem eszünk "teszkós" húst. Meg amióta a Sparban is vettünk egyszer büdös húst, azóta "spárost" sem eszünk. Heti egyszer egy magyar húsboltban vásárolunk, még nem csalódtunk benne. Meg nagy ritkán a Vásárcsarnokban. Az is jó...”
 • 14. zoli78 2011. április 05. 13:50
  „kisember1: én is hasonlóképp teszek. most gondolkozom egy kinti folyószámlán is, ha valakinek van ötlete és tapasztalata szívesen várom. Nyugodtabb lennék, ha a megtakarításom az a "kevés" nem itthon romlana.”
 • 13. széchenyi12 2011. április 05. 13:35
  „egyétek a büdös teszkós húst! Én eszem a termelői jó takarmányon nevelt hazait!”
 • 12. kisember1 2011. április 05. 13:04
  „11. Dina30 2011.04.05. 12:40
  Voltunk mi is egy szombaton Ausztriában. Hazafelé bementünk bevásárolni Lidlibe, Penny Marketbe, Sparba, Hoferben.
  A termékek jelentős része olcsóbb volt. Főként a tartós élelmiszereké. Amely hasonló árszinten mozgott, az pedig minőségileg volt jobb.
  Lásd hús.
  Veszem itt szeretett országunkban a magyar húst, de bizony néha a gyomrom rándul össze tőle.
  Olyan gyönyörű és finom termékeket vettem, hogy havonta egyszer ki fogom vinni a pénzem és ott költöm el, mert a minőségen és az árkülönbségen visszajön a benzinköltségem.
  Szomorú, de így van.”
 • 11. Dina30 2011. április 05. 12:40
  „Kedves Magyarok, és nem csak győriek!

  Nem vagytok tisztában a Multik Magyarországon alkalmazott kizsákmányolásával.
  Azon kevés magyar, aki világot látott, utazott, tanult és dolgozott más országokban, tudja hogy például Ausztriában és Németországban tiltott ami nálunk engedélyezett, pl a vasárnapi nyitva tartás.
  Nálunk éhbérért, minimálbérért dolgoztatják az Aldiban, Lidlben, Tescoban, Sparban az embereket, még vasárnap is.
  A magyar határtól 5 km-re Andauban, a Sparban ugyan ennyi munkával 80 000 Ft, helyett 800-900-1200 Eurót keresnek, 13-14. havi fizetéssel, és plusz egy havi bér adó visszatérítésért.
  Az az 11 hónapot dolgozikn(ugyanis egy hónap szabadsága van, amit nem fél kivenni mert jár) egy Sparos, Aldis(Az az Hoferes), Lidles, Billás alkalmazott 15 havi bérért.
  Vasárnap soha nem dolgoznak, tisztelik őket, és hozzá teszem nagyon sok áru olcsóbb, és a minőség minden termék esetében kiválóbb.
  Rothadt narancs, és egyéb társai nem találhatók a zöldség és gyümölcs osztályon.
  Ott ugyanis felsőbb utasításra nem akarják a szart eladni, és meg sem tehetik.

  Egy eladó külföldön normál életszínvonalon él, míg itthon kuporgat.

  A Multik minden országban azt tehetik meg amit engedélyez nekik a Munka Törvénykönyve és a mindenkori kormány. Ha lehet nyitva tartani vasárnap, akkor nyitva vannak, ha nem akkor bezárnak.
  Ha magasabb béreket írnak elő akkor magasabbakat fizetnek.
  Ha a Magyar határtól 5 km-re megéri 1000 Eurót fizetni egy eladónak akkor a győri Árkádban miért nem????????
  Mert nem KÖTELEZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ neki.
  A FÉL VILÁG RAJTUNK RÖHÖG HOGY RABSZOLGÁK VAGYUNK, DE LEHET HOGY AZ EGÉSZ VILÁG??????????????????????”
 • 10. Muaddib 2011. április 05. 11:36
  „Aki azt hiszi, hogy az óriás hiperek exportált áruk tömegével a jövő az csak ugyan nem ért semmit mi folyik a nagyvilágban beleértve kis hazánkat is.
  Ahogy a rendszerváltás után megjelenő garázsboltok is egy átmeneti mellékágak voltak úgy ezek a hiperek is egy ilyen mellékágnak tekinthető.
  Persze kell 20-30-év Magyarországon, mire ezt beismerik.
  Mikor Magyarországon zsinórba elkezdték éppitteni a plázákat addigra már francia országban kiadatlanság miatt jó néhányat bezártak.
  Dr73 nézz körbe a Győr plázába folyamatosan, szűnnek meg az üzletek!
  Ha hiperek kínálatából kivennénk a teljesen felesleges dolgokat, illetve olyan háztartási eszközöket értékesítenének, amelynek nem szándékosan limitált élettartama van, akkor szinte azonnal megkezdődne a változás.
  Hogy a nagy multik is kezdenek tönkre menni az előjele annak a kereskedelmi gazdasági változásnak, ami végig fog söpörni a világon.
  Az a verseny előny, ami a multiké volt folyamatosan megszünteti az élet.
  Itt gondolok az egyre nagyobb fuvarköltségekre az importált áruknál az egyre nagyobb rezsi költségekkel, tudatosabb célorientáltabb vásárlásokra, kevesebb keresetekre, stb. már nem tudják olyan könnyedén felvenni a harcot a helyi termékekkel.
  Pont ezért volt az uniónak olyan húzásai, mint pld a cukorgyárak megszüntetése Magyarországon, de ezek újra létre jöhetnek és jönnek az igények miatt.
  Úgy hogy mikor megint hallotok egy multi nehézségeiről gondoljatok erre, amit írtam.”
 • 9. annobon 2011. április 05. 11:10
  „Mondjuk ez az Elektro World egy nagy nulla volt mondjuk a Saturn-hoz viszonyítva. Sokkal kisebb területen, kisebb választékkal és magasabb árszínvonalon még jó, hogy nem rúgtak labdába! /szvsz/”
 • 8. Hyppolit 2011. április 05. 09:59
  „Nem értem a vitatott álláspontokat. Pl. a nagy Tesco a takarító személyzettől az eladókon keresztűl a biztonsági emberekig nagyon sok munkalehetőséget biztosít, ez nem vitaalap.Ezen túl ma is rengeteg kis "maszek" üzlet van különböző profilokkal:pl. látványpékségek, papírüzlet, méterárú, függönybolt, illatszerbolt, műszaki üzlet, bőrkereskedés, órás, kisállatkereskedés, vagy éppen megannyi kiskocsma. Ezért nem értem 1-es és 4-es álláspontját.”
 • 7. vanessa 2011. április 05. 09:50
  „ha kérsz számlát huzzák a szájukat, sokszor láttam mikor be sem ütik a pénztárgépbe az összeget csak ugy számologépen simán kiszámitja és fizess,”
 • 6. vanessa 2011. április 05. 09:48
  „szép napot!azért a kisboltokban mégegyszer annyiért adnak mindent,pl.aros teet megveszik 120ftért,és tovább adják 220ftért,ja nem is jelenti be a dolgozoit sem, erről ennyit, nézzétek meg a kisboltok válsztékát,és a multiét, ott legalább vannak kedvezmények,megveszii 60 ftért a kávé tejszint a tescoban ő meg adja 120 ftért,erről ennyit,”
 • 5. balazsmail 2011. április 05. 09:23
  „Mit kell megint sírni, hogy mi volt régen... A kisboltok 78%-a nem ad számlát sem.
  Eljárt felettük az idő.”
 • 4. b.ildi57 2011. április 05. 09:07
  „dr73
  Egyáltalán te hol élsz. Szavaidat idézve "Ezek az üzletek munkát adnak" igen hány embernek és mennyi fizetésért dolgoznak?
  Amíg ezek a nagy bevásárló központok pl Tesco, Lidl, Aldi stb nem volt itt akkor majdnem minden utcában volt kisbolt azok tényleg munkát adtak 1 boltba általában 3 fő dolgozott akkor számolj.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnep nyílt napokkal

Az első, 1968-ban alakult fővárosi nevelési tanácsadó után több vidéki városban is működni kezdtek a… Tovább olvasom