Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 4°C

Permetezés miatti egyeztetés

A repce légi permetezése miatt az utóbbi időben több öttevényi, Jókai utcai lakos jelezte szerkesztőségünknek panaszát. A polgármester arról tájékoztatta lapunkat, az érintettek már tárgyaltak az esetleges kárrendezésről.
A Jókai utca lakói arról panaszkodtak szerkesztőségünknek, hogy többéves munkájukat tette tönkre a repce légi permetezése. A főként SMS-ben érkezett jelzések oka Király Péter öttevényi polgármester tájékoztatása szerint, hogy a termelőszövetkezet megrendelésére kijuttatott – eredetileg a repcetáblára szánt – vegyszer egy része átsodródott a lakosok veteménye- seire. Öt-hat családról van szó és az önkormányzat a felek közti egyeztetésben közvetített, segédkezett az érintett kertekből a vizsgálatra küldött minták hitelesítésében. A faluvezető azt is elmondta, a szövetkezet és a helybeliek már tárgyaltak és további egyeztetésre is nyitott az esetleges kártérítés ügyében a szövetkezet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom