Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Péren és Pápán álhír, hogy menekülttábort nyitnak

Több internetes fórumon megjelent, hogy idehaza használaton kívüli, volt szovjet laktanyákban migránsokat helyeznek el.

Konkrét településneveket is említenek: Rétság, Nyírbátor, Gyöngyös, Mezőfalva, Szákszend, Baja, Pápa, Dunaújváros, Dunaszentbenedek, Etyek, Polgárdi, Pér, Kaposújlak, Ózd, Mátészalka, Tab.

Herold Ádám péri polgármester szerint semmilyen alapja nincs a felröppent hírnek, hogy náluk is menekülttábort alakítanának ki. „Nálunk nincs szovjet laktanya, egyetlen olyan ingatlan sem, ahol elhelyezhetnék őket. Mi is érdeklődtünk, hogy van-e valóságtartalma a hírnek, de ennek semmilyen alapját nem találtuk. Közben folyamatosan magyarázkodni kényszerülök, sokan kérdezgetnek helyben és a környéken is erről. Mindenhol cáfoljuk a híresztelést, szeretnénk már az elején eloszlatni ezt a tévhitet" – mondta.

Pápán Áldozó Tamás polgármester hasonlóképp cáfolt: a volt szovjet laktanya épületei az utolsó négyzetcentiméterig magántulajdonban vannak, ráadásul amerikai iskola is működik a területen. A pápai repülőtér sem gazdátlan, több alakulat is működik a bázison. „Az egész tehát badarság."

A Kisalföld a Belügyminisztériumtól hivatalos választ is várt a kérdésben, megkaptuk: „Az illegális bevándorlók elhelyezésével kapcsolatban a különböző ellenzéki pártok riogatnak, rémhírt terjesztenek. A kormány álláspontja egyértelmű: a kabinet célja az eddigi, lakott területeken lévő táborok kiköltöztetése, ezért a biztonsági határzár elkészültéig ideiglenes elhelyezést biztosít lakott területen kívül."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb baleset: két autó ütközött a 83-ason, Győrnél

Összeütközött egymással két személyautó a 83-as úton, a Győrszemere és Győr közti szakaszon kedd… Tovább olvasom