Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Pér európai légi szövetségben

Megalakult a Regionális Légi Kapcsolatok Európai Szövetsége, melynek Magyarországról a péri repülőtér a tagja. A szövetség alelnökévé Vadász Lászlót, a péri repülőtér igazgatóját választották.
Tegnap hajnalban érkezett haza Németországból Vadász László, a péri repülőtér igazgatója, aki részt vett a Regionális Légi Kapcsolatok Európai Szövetségének alakuló tanácskozásán.

A szövetséget egyebek között Németország, Spanyolország, Lengyelország, Litvánia, Skócia, Dánia és Magyarország hozta létre, melyben hazánkat a péri repülőtér képviseli.

Az alakuló tanácskozáson képviseltették magukat a Péri Repülőtér Kft. tulajdonosai, így részt vett azon Hahn László, Pér polgármestere is. A szövetség megalakulásáról, annak céljairól és jelentőségéről a Kisalföld Vadász Lászlót kérdezte, akit a szövetség alelnökévé választott.

Az alelnök elmondta: a szövetség a tagországok repülőtereinek érdekeit, a repülőterek régióinak gazdasági, idegenforgalmi és kulturális kapcsolatait lesz hivatott megteremteni és azokat képviselni. A repülőterek régiójugk motorjai, hiszen élénk gazdasági tevékenységet vonzanak. Ezért várható sokféle előny a szövetség megalakulásától – vélekedett.

Első és kézzelfogható eredménye lehet a szövetségnek, hogy az annak megalakulásában nagy szerepet játszó német Brandenburg-tartomány népes delegációja érkezik Győrbe jövő tavasszal. Előnyt sejtet, hogy a regionális légi kapcsolatok szövetsége segítségével könnyebben juthatnak uniós támogatáshoz a résztvevők, mintha azt csak maguk kérnék. Ezzel a péri repülőtér és a létesítménynek helyet adó település előtt is új lehetőségek nyílhatnak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alagút a Sokoró alatt?

Felpécen és Tényőn keresztül és a Sokoróba fúrt alagúton át, vagy a településeket elkerülve vezetne… Tovább olvasom