Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Pér: 30–50 ezer utassal számolnak

A közel egymilliárd forintos invesztícióval korszerűsített és nyilvános kereskedelmi státus minősítést elnyert győr–péri repülőteret augusztus 3-án avatják, a prognózisok jövőre már 30–50 ezer utassal számolnak – közölte szerdán sajtótájékoztatón a Győr–Pér Repülőtér Kft. ügyvezető igazgatója.
Vadász László elmondta: a nemzetközi járatok indítására is jogosítványt szerzett repülőtér technikai feltételei a regionális forgalomban használható 70–80 személyes ATR 72-es gépek éjjel-nappali indítását és fogadását teszik lehetővé. Engedélyt kaptak továbbá áruszállító gépek fogadására is, a ki-be rakodás megfelelő körülményeit rövidesen megteremtik.

A repülőtér fejlesztésére fordított összegből 1450 méter hosszú, 30 méter széles szilárd burkolatú kifutópályát építettek gurulóutakkal. Megoldották a csapadékvíz-elvezetést és a projekt keretében felújították a repülőtérhez vezető utat, valamint forgalmi csomópontot alakítottak ki a Győrt Székesfehérvárral összekötő főút péri szakaszán.
A további tervekről szólva Vadász László közölte: jövőre 950 négyzetméteres, kétszintes forgalmi utasterminált és új irányítótornyot szeretnének építeni.

A beruházás költségeinek több mint 50 százalékát az Európai Unió Phare CBC pályázatán nyerték el, a kisebb hányadot hazai forrásból és az Audi támogatásából biztosították.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzték a félelmüket

A becslések szerint a felnőttek egytizede rendelkezik csak biztos úszótudással. Újabban egyre többen… Tovább olvasom