Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Pénzváltás helyett pénzt lopott

Főként idősek a célpontjai azoknak a trükkös tolvajoknak, akik elterelve alkalmi ismerőseik figyelmét, észrevétlenül szabadítják meg őket értékeiktől. Mire a sértettek felocsúdnak, addigra már se híre, se hamva az őket megrövidítő, behízelgő modorú tolvajnak.
A rendőrség kéri a nyugdíjasokat, őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a tőlük segítséget kérő idegenekkel szemben.

Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! A bevásárló központok parkolóiban pénztárcájukat ne tegyék autójuk első ülésére, míg a csomagtartóban pakolnak!

Ne feledjék! Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

Százezer forintját lopta el egy idős házaspárnak azaz ismeretlen férfi, aki kihasználta, amint pénzváltás ürügyén a két nyugdíjas az általa leejtett pénzérmére koncentrál. Észrevétlenül vette ki a 79 éves asszony tárcájából a tíz darab tízezres bankjegyeket.

Egy győri nagyáruház parkolójában szólította meg a 82 éves nyugdíjast az ismeretlen férfi az elmúlt napokban. Kérte, legyen segítségére abban, hogy a bevásárló kocsihoz pénzérmét váltson. A férfi és 79 éves felesége készségesen segített az idegennek a váltásban.

A 200,-Ft-os átadása közben a 40-50 év körüli, sötét hajú, köpcös férfi kiejtette kezéből az érmét. A két sértett figyelmét a földre hulló pénzdarab annyira lekötötte, hogy közben nem vették észre, amint a gátlástalan tolvaj az idős nő kezében lévő tárcából százezer forintot eltulajdonít.

Ismeretlen tettes ellen, lopás gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Olvasóink írták

 • 12. titokban 2013. április 15. 11:41
  „"aki nem irtja ki a gazt, mert annak is élni kell"
  A saját "kertjében" csinálja csak, de ez az én "kertem" IS! És én arra SZAVAZOK, hogy írtsuk a gazt! Ha a többség a gaz babusgatására szavaz majd, akkor készséggel elmegyek ebből a kertből és hagyom, hogy elgazosodjon örökre!”
 • 11. gte325 2013. április 14. 17:08
  „se nyugdíjas, se más ne tartson magánál százezer forintot. ha meg mégis, hát benne van a pakliban. ez az egyetlen lehetséges védekezés, és ezt már régen megoldotta a "kormány..."”
 • 10. ATX 2013. április 14. 12:55
  „5: Csak azért írtam, mert a buddhizmusnak van egy olyan ága, akik mindenféle élet kioltását bűnnek tartják. Úgy mennek az úton, hogy állandóan sepregetik maguk előtt a földet, nehogy eltapossanak egy bogarat és kendő van a szájuk előtt, nehogy véletlenül lenyeljenek egy muslicát!”
 • 9. Csetneky 2013. április 13. 23:14
  „Megy az öregezés. Így hirtelen kettő dolog jut eszembe. Egyrészt mikor lesz már végre olyan kormány, aki a bűnözőkkel is kezd valamit, másrészt az úgynevezett nyugdíjas egyetemeken ez is a "tanóra" része lehetne.”
 • 8. pancser 2013. április 13. 21:45
  „6. koppenhágó 2013.04.13. 16:49
  Te csak azt hiszed, az a köpcös valószínű az az alak aki pár éve végiglopta a megyét, többek között pénztárcát ürített, ezzel a pénzváltási trükk-kel, de a csúcs az volt, amikor az egyik megyei városban a kamera látókörében, a bank pénztárosa előtt heverő pénzből lopott mosolyogva több százezret. Szép színes fotók, videó készültek az eseményről, sötétkék ruha piros nyakkendő, pasztell ingű elegancia, de a rendőrség azóta se találja. Most itt járt a hírek szerint megint Győrben.
  Tanulság soha ne vedd elő a pénztárcádat idegen ember közelségében ha valami ürüggyel erre késztetne, ha hullnak a könnyei, mosolyog, kedves, vagy éppen szánni való akkor sem.”
 • 7. sziszike70 2013. április 13. 20:10
  „koppenhágó--- idős emberekről van szó, + ezek a tetvek erre vannak "szakosodva", gondolhatod hogy pillanatok alatt "végeznek" és továbbállnak.”
 • 6. koppenhágó 2013. április 13. 16:49
  „A két sértett figyelmét a földre hulló pénzdarab annyira lekötötte, hogy közben nem vették észre, amint a gátlástalan tolvaj az idős nő kezében lévő tárcából százezer forintot eltulajdonít....
  azért ez minimum 5 darab pénz... annyira hülye ember nem létezik aki ezt ne venné észre...
  lehetetlen a tárcámból pénzt kivenni ha nálam van...”
 • 5. oxana 2013. április 13. 16:42
  „4. ATX Nem, nagyon hivö katolikus.”
 • 4. ATX 2013. április 13. 15:45
  „3: "aki nem irtja ki a gazt, mert annak is élni kell" Biztosan buddhista...”
 • 3. oxana 2013. április 13. 14:58
  „Ismerek olyan gazdát, aki nem irtja ki a gazt, mert annak is élni kell. Ez nem vicc.”
 • 2. Karcsika 2013. április 13. 14:13
  „Miért kéne szeretem ezeket a növényeket?
  A gazzal mit csinál a jó, dolgos gazda?”
 • 1. robotzsaru 2013. április 13. 12:19
  „100%C! ez rájuk vall!markecolás lejmolás.............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 határsértő 48 óra alatt

Ismét határsértőket tartóztattak fel az autópályás rendőrök, a soproni és a mosonmagyaróvári határrendészek az elmúlt 48 órában. Tovább olvasom