Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pénztelenül nincs segítség

Győr-Moson-Sopron - Nincs pénzük a településeknek, hogy megvegyék azok ingatlanjait, akik nem tudják fizetni lakáshitelüket – ezt állítják a megkérdezett önkormányzatok. Még a nagyobbak is. De igény se nagyon van rá.
Hatályba lépett a lakáshitelesek megsegítését célzó törvény, amely elővásárlási jogot biztosít az önkormányzatoknak a területükön kényszerárverezésre kerülő ingatlanokra, arra, hogy azokat a korábbi tulajdonosoknak bérbe adják. A települések azonban körképünk szerint nem tudnak, nem is akarnak élni elővásárlási jogukkal. Nincs erre pénzük.

Eladná – Az önkormányzatnak is felkínálta házát megvételre Algács Elemérné, mert hiteleit alig tudja törleszteni. Fotó: Bertleff András
Eladná – Az önkormányzatnak is felkínálta házát megvételre Algács Elemérné, mert hiteleit alig tudja törleszteni. Fotó: Bertleff András

„Félünk, hogy utcára kerülünk." – Az önkormányzatnak is ajánlottam, vegye meg a házam, mert nagyon félünk, hogy utcára kerülünk. Nyolc éve megözvegyültem három gyerekkel, aztán elvesztettem a munkahelyem. Most már az unokák is velünk laknak, de a gyerekeim hiába keresnek munkát. Fizettem a hitelrészletet, amíg tudtam. Valami könnyítés jó lenne – mondta el Algács Elemérné, akit Pázmándfalu azzal segít, hogy felvette közmunkásnak. Mást a villanyszámla átmeneti átvállalásával támogattak vagy egyéb, a hétköznapok túlélését segítő lehetőséggel, de ha házukat megvennék, becsődölne a falu Nagy Imre Gusztáv polgármester szerint.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

  • 1. ungi 2009. szeptember 03. 08:55
    „Nem csak az önkormanyzatok nem veszik meg az ingatlanokat, hanem az egesz athidalo kölcsön is egy nagy xar. Mert ugye be kell fizetni a hatralekot, közjegyzö elött, 54 ezerer szerzödest kell modositatni, kitoljak ezzel a futamidöt, viszont egy hat millas kölcsönnel a visszafizetendö összeg majd 3 millaval nö. Ez segitseg? Aki eddig nem tudta fizetni a lakashitelet, az honnan vegyen minimum 2-3 havi törlesztöt elö, meg meg a közjegyzöi dijat is? Ez megint egy hungarikum lehet! Nesze semmi, fogd meg jol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek bejön a kisalfold.hu új dizájnja?

Megkérdeztük kedves olvasóinkat, hogy mi a véleményük a két hete megújult kisalfold.hu-ról. Kaptunk… Tovább olvasom