Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Pénztárca-nyitogató árolvadás

Győr - Aki most vásárol, egy téli szövetkabáton 14 ezer, egy strapabíró bakancson akár 5–6 ezer forintot is megtakaríthat. A karácsonyi hajrá után máris itt vannak a januári árkedvezmények.
A győri bevásárlóközpontokban, belvárosi butikokban szinte mindenhol húsz-, ötven-, hetvenszázalékos a leértékelés. A legnagyobb kedvezményt a nagyáruházak kínálják: divatos pulóvert már ezer forintért, márkás napszemüveget a korábbi ár negyedéért kaphatunk. A műszaki cikkeket, ruhaneműket, ékszereket, kiegészítőket egyaránt leértékelték.

– A januári akcióban a műszaki cikkek körében minden népszerű, de talán hűtőt, mosógépet, fagyasztót keresnek leginkább – mondta el érdeklődésünkre az egyik elektronikai üzlet vezetője, Barabás Zsolt. Ők tízszázalékos engedménnyel csábítják a vevőket.

A butikok húsz-, ötven-, hetvenszázalékos leértékeléssel kecsegtetnek. Fotóillusztráció: H. Baranyai Edina

A téli árdömping évről évre korábban kezdődik. Idén már a két ünnep között is lehetett pénztárcakímélő módon vásárolni.

Győr egyik legnagyobb sportboltjában már karácsony előtt elkezdődtek a leértékelések. A klubkártyával rendelkezők bizonyos termékekre tizenöt százalékos kedvezményt kaptak. A tavaszváró kiárusítás ideje alatt a legtöbb árucikk már fél áron elvihető.

– Idén jóval nagyobb a forgalmunk, mint a tavalyi szezonzáró akcióban. A jó árak mellett most az időjárás is hozzájárult a sikerhez. A hó és a hideg kedvez a téli sportoknak. Keresett a korcsolya, valamint a síelés kellékei és kiegészítői. Egyes termékeinkre húsz-, negyven-, akár ötvenszázalékos kedvezményt kínálunk – nyilatkozta Bolla Gábor áruház-
igazgató. Hozzátette: az ausztriai árleszállítások nem befolyásolják az üzlet forgalmát.

Nyári Attiláné eladó nem unatkozik ezekben a napokban. A jó árak mellett az időjárás is hozzájárult az akciós sportcikkek sikeréhez. Fotó: H. Baranyai Edina

– A fogyasztókat ne tévessze meg a reklám, inkább nézzék meg az árut, illetve kérdezzenek rá az árára. A hipermarketekben leolvasót is használhatunk – figyelmeztetett Simon István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelőség igazgatója. Megtudtuk, országos ellenőrzést indítanak, az árfeltüntetés szabályait vizsgálják. A leértékelt árucikken, ha a régi ár is szerepel, fel kell tüntetni az akciósat. Sok üzletben, főleg a nagyáruházakban, gyakori, hogy összekeverik a termékeket és az árakat. Fontos megemlíteni, hogy ha a vásárló több árral is találkozik, akkor csak a legalacsonyabbat fizettethetik ki vele. S hogy az akciós árut tényleg olcsóbban kapjuk-e meg, arra végül is nem derülhet fény, hiszen a fogyasztóvédelem könyvvizsgálatot és számlaellenőrzést nem végezhet...

A leértékelt árucikken, ha a régi ár is szerepel, fel kell tüntetni az akciósat. Ha a vásárló több árral is találkozik, akkor csak a legalacsonyabbat fizettethetik ki vele.

Olvasóink írták

  • 1. wuki 2008. január 08. 11:07
    „Ahogy én látom, az emberek már eleve karácsony utánra időzítették a vásárlásokat - így jómagam is. Madj hülye leszek milliókat fizetni valamiért, amit két héttel később féláron megkapok. Hozzáteszem: még a fele ár is irreálisan magas sok esetben. De mint tudjuk, a ruhások például 4-500%-os árréssel dolgoznak. Így lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küldöttei vagyunk a városnak, ahol élünk

Győr - Amikor győri révais pólót csináltatott magának, a gyerekei derültek rajta, ő viszont nem… Tovább olvasom