Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Pénzbírság a vége: nem kísért tovább Bundi

Állatkínzás miatt pénzbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki légpuskával lelőtte a szomszéd kutyáját a Zala megyei Babosdöbrétén.
K. Zoltán csak el akarta ijeszteni az ebet, amely rendszeresen megtisztelte az ő tujáit.

Ő a helyi iskola konyhamészárosa, szerényen él, ügyvédje szerint köztiszteletben álló és büntetlen. Négy évvel ezelőtt azonban szemben találta magát a törvénnyel a most 56 éves K. Zoltán, amikor mérgében lelőtte Bundit, a szomszéd keverék kutyáját. A férfi már többször panaszkodott, kérte a polgármesteri hivatalnál is, hogy járjanak el a szomszéddal szemben, mert annak kutyái folyton az utcán csavarognak, beszökdösnek a foghíjas kerítésen, tujáit levizelik, volt, amelyik el is pusztult. Semmit nem ért el a dologgal, s egyik nap – riasztásképpen – odalőtt légpuskájával a kutyának, és szegényt olyan szerencsétlenül találta el, hogy az állat pár percen belül kivérzett.

A vád állatkínzás volt, de a városi bíróság első fokon felmentette K. Zoltánt, mondván, hogy a kutya azonnal kimúlt, kínzásról tehát nem lehet szó. Másodfokon ezt az érvelést lesöpörték, s felfüggesztett pénzbüntetésre ítélték a férfit bántalmazás miatt. Az ügyész fellebbezett, s tegnap dr. Kovács Tamás tanácsa harmadfokon mellőzte a felfüggesztést. Így az elítélt 40 ezer forint büntetéssel tartozik.

Nem kevés ez egyébként szerény jövedelméhez képest, főleg annak ismeretében, hogy nemrég felbontotta életbiztosítási csomagját, így tudta csak megcsináltatni végre a rossz kerítést. Szomszédjával rendezte viszonyát, tettét megbánta, és fogadkozott a bíróságnak: soha nem követne el hasonlót. Az ítélet jogerős, így Bundi halálának ügye végre lezárult.

Olvasóink írták

  • 2. AranyKözépút 2012. szeptember 12. 22:33
    „Ez nagyon kevés. Kötelezzék még 2 hét állatvédelmi munkára is.”
  • 1. Madarász 2012. szeptember 12. 09:15
    „Mikor lesz végre letöltendő börtön?! Mi van, ha egy gyereket, vagy járókelőt talál el véletlenül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegművészek kiállítása Győrben

Kortárs magyar üvegművészek csoportos kiállítása nyílik pénteken Győrött, a Napóleon-házban. Tovább olvasom