Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Péntektől újra piac a Dunakapu téren!

Húsz őstermelő lesz ott az első piacnapon. A vásárlókat többek közt friss zöldséggel-gyümölccsel, mézzel, füstölt húsokkal, tésztával és szörpökkel várják.

Szerda, 19.59

A felújított Dunkapu tér nyárnyitó koncerttel egybekötöt hivatalos átadása után a piac is otthont kap a megszépült területen: június 19-én, pénteken az árusok kitelepülnek, és várják portékáikkal a vásárlókat.

Finomságok a kamrából

A Győr-Szol Zrt., mint a piacot működtető társaság pályázatot írt ki, melynek nyomán 21 vállalkozóval, őstermelővel kötöttek szerződést az árusításra, s közel huszan vállalták, hogy ott lesznek az első piacnapon.

A vásárlókat friss zöldséggel-gyümölccsel, mézzel, füstölt húsokkal, tésztával, szörpökkel, kézműves édességekkel, homoktövis, valamint tej- és erdei termékekkel, gombákkal várják a Dunakapu téren - a jövőben minden kedden és pénteken reggel 9 órától délután 5 óráig.


A Dunakapu téri piac látványterveken - csütörtökön reggel már építik a pavilonokat
A Dunakapu téri piac látványterveken - csütörtökön reggel már építik a pavilonokat - forrás: Győr-Szol.


Borkai: egyedi termékek kerüljenek Győrbe

Borkai Zsolt polgármester az első piacnap kapcsán elmondta: "az önkormányzat célja, hogy olyan, elsősorban termelői, őstermelői kör találjon otthonra - és szép számmal vevőre - a téren, amely a környékben termett zöldséget-gyümölcsöt, bio élelmiszert, kézműves, jó minőségű, akár különleges, egyedi terméket hoz a városba".

A piac vissszaköltözésével élet költözik a térre nem csak a nagyobb rendezvények alkalmával, hanem a hétköznapokon is, és remélhetőleg az évek során olyan látványossággá válik, amely egyrészt felkelti a győriek érdeklődését, másrészt a hozzánk érkező turisták számára is vonzerőt jelentenek

"Az észrevételeket várjuk is, számítunk a vásárlók visszajelzéseire"

Sági Géza, a piacot működtető Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója mindehhez hozzátette: "a szolgáltató minden feltételt megteremt, hogy a téren rendezett, egységes képet mutató termelői piac működjön.

Az árusok számára térítésmenetesen rendelkezsére bocsát új, nyitott pavilonokat, lehetővé teszi a ki- és behajtást a piacnapokon, biztosítja azokat a technikai feltételeket, amelyek szükségesek a zavartalan működéshez".

A mélygarázsban a vásárók szabad parkolóhelyeket találnak, a jelenlegi, bevezető áron itt az autósok a felszíni pakolók tarifáinál olcsóbban várakozhatnak.

Az induláskor meghatározott nyitva tartási idők és napok felülvizsgálatától, ha a vásárók és árusok részéről felmerül a változtatás igénye, a szolgáltató nem zárkózik el, a cél, hogy a tervezett rendezvények és a vevők elvárásai egyaránt teljesüljenek.

"Az észrevételeket várjuk is, számítunk a vásárlók visszajelzéseire" - tette hozzá Sági Géza.

A grillsajttól a füstöltön keresztül a paranyicáig

Takács Sándor tejtermékeivel települ ki a térre, melyeket Banán, saját, családi gazdaságában állít elő.

"Adalékmentes, mesterséges anyagok néküli, egészséges termékeket árulunk. Találnak nálunk a vevők kefirt, natúr és ízesített joghurtot, tejfölt, túrót, körözöttet, valamint nagyon sokféle sajtot, a grillsajttól a füstöltön keresztül a paranyicáig. A termékeink mindenhol népszerűek, remélem, itt is jól fogynak majd. Jó ötletnek tartom, hogy adnak a szervezők az áruk szép megjelenésére, emellett a hangulatos tér vonzó lehet a vásárlóknak is. Eddig csak segítő hozzáállást tapasztaltam a részükről, bízom benne, hogy sikeres piacot tudunk közösen működtetni" - mondta Takács Sándor. 

A Dunakapu téri piac péntektől tehát ismét a győriek rendelkezésére áll, a remények szerint a termékek, az új parkolóhelyek és a megszépült környezet a belvárosba vonzza a vásárlókat, ami a környező üzletek forgalmára is jótékonyan hathat.

A Dunakapu téri piacról korábbi cikkünket ide kattintva olvashatják el!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élelmiszert kifizették, a mobilt ellopták volna a győri áruházból

A két fiatalt tetten érték a biztonsági őrök. Tovább olvasom