Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Péntektől nyitnak a szabad strandok Győrben, de több vízpart mellett tilos fürdeni - videó

Péntektől szabad fürdeni az Aranyparton, de a Kovalter területe idén is kizárólag napozásra vehető igénybe. Írásunkból kiderül, hol tilos még a vízbe menni Győrben.


"Június 1-jétől működnek Győrben a szabad strandok. Az Aranypart I. szabad strandot az Aranypart 23. Kft., az Aranypart II. szabad strandot a GYŐR-SZOL Zrt. üzemelteti.

A nyitáshoz a feltételek mindkét helyszínen adottak. Fontos tudni, hogy a Kovalter területe idén is kizárólag napozásra használható" - kezdte Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.


Videó: Cseh Róbert."A Győr-Szol Zrt. munkatársai a nyitást megelőző előkészítő munkák részeként a szabad strandokon többek között megmetszették a fákat, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot.

Ahol kellett, ott pótolták az eltulajdonított eszközöket és elvégezték a szándékos rongálásból adódó feladatokat" - folytatta Nagy Csaba.

"A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve fürdésre alkalmasnak minősítette a vízminőségét.

Nyitvatartási idő alatt – augusztus 31-ig, naponta 8 és 20 óra között – mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.


Péntektől nyitnak a szabad strandok Győrben - fotók: Cseh Róbert.

Újdonság idén, hogy az Aranypart I. szabad strand környezetében a cégünk elhelyezett egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, ahol a csomagolóanyagok közül a műanyag, a papír-, a fém- és az üveghulladékok környezetbarát elhelyezésére adódik lehetőség.

Így a strandolás közben összegyűlő csomagolóanyagokat – üdítősflakonok, szendvicsek csomagolásai – nem kell hazavinni, hanem a szelektív gyűjtősziget megfelelő edényében elhelyezhetőek.

Arra kérünk mindenkit, hogy a szelektív sziget közvetlen közelében és annak környékén figyeljen a tisztaságra" - zárta szavait Nagy Csaba.Tizenkét vízparton tilos a fürdés!

A szabad strandokra tilos gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Tilos tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabad strandok területén a horgászás is tilos.

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr jegyzőjének határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon.Olvasóink írták

 • 10. gour 2012. július 01. 14:55
  „Hol lehet Győrben hivatalosan kutyát úsztatni?”
 • 9. elemér 2012. június 02. 02:51
  „Hogy mi hol van a térképen és mi a neve azt a kugli már megoldotta. Ilyesmi csak pár kattintás és lehet azt küldeni hogy javitsák. Mo.-n nagyon jók voltak a térképek, de a digitális térképek vacakok. Ez pedig lemaradás a modern világban, ami tapasztalható. Nincs töke és financirozás. Persze hogy volt sok haladás, de az mind relativ mert a világ nemállt meg. Orbán pedig a piac és modern világ ellen harcol, eredménytelenül.”
 • 8. Hunicum 2012. június 01. 08:27
  „7. Mankapunka!
  Nem olyan hirtelen történt az, mint gondolod.
  Ott van a családi kertünk, ki tudja már hány generáció óta. (Vannak olyan fotóim, amiken a rabok hordják lovasszekérrel a földet a feltöltéshez, jó apámmal még kézzel fogtuk a Pándzsából a halakat .)
  Évről- évre egyre romlott a víz minősége, mígnem egyszer meghaladta az egészségügyi határértéket és onnantól nem javult a helyzet,-sajnos.”
 • 7. Mankapunka 2012. június 01. 00:33
  „Hunicum

  Egyik évről a másikra "elromlott",vagy csak ez is EU-s új jogszabály.”
 • 6. dsj 2012. május 31. 20:16
  „Kérdéseim, tapasztalaton alapuló véleményem:
  1. Hathatósan ellenőrizni fogják a kutyák távol tartását a strandok területéről, és "felette" megfelelő távolságra?
  2. Eddig az épített öltöző és zuhanyozó felszereltsége, tisztasága nagyon hiányos volt. Meleg víz? Fogas?
  3. A kültéri öltözők tisztán tartása teljesen megoldatlan volt eddig.”
 • 5. Hunicum 2012. május 31. 18:57
  „2. ATX !
  Itt nem arról van szó mi a közismert neve, hanem az, hogy valójában mi is az.
  Tegyük már rendbe a dolgokat. Két Kisokos térkép van előttem. Az egyiken úgy szerepel, hogy Holt-Rába, a másikon meg Holt- Marcal. Itt kezdődnek a bajok, nem ott, hogy mit hisznek az emberek.”
 • 4. Hunicum 2012. május 31. 18:51
  „3. Mankapunka!
  A víz minőségével van a baj, nem a környezettel.”
 • 3. Mankapunka 2012. május 31. 18:19
  „Árulja már el valaki,hogy régen,hogy hogy volt aki tett rendet azért,hogy a Co-walteren lehessen fürödni SZABÁLYOSAN???”
 • 2. ATX 2012. május 31. 17:53
  „1: Attól függetlenül, hogy igazad van, még mindenki Holt-Marcalként emlegeti. Olyan ez kábé, mint a Dunacenter a Rába partján...”
 • 1. Hunicum 2012. május 31. 16:37
  „Vegyenek már kézbe egy térképet és nézzék meg jól!
  Rendben, hogy Marcall-tó a neve, mert ott van Marcallváros.
  De csacskaság leírni, hogy Holt- Marcall, mert nem igaz!
  Holt-Rába az!!! (A Kovalter mellett)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radnai rajzszakkör zárókiállítása Győrben - képgaléria

A Városi Művészeti Múzeum 2011. októberében nagy sikerű programsorozatot indított nyugdíjasoknak az… Tovább olvasom