Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Péntektől karácsonyi ragyogás

Legalább 40 ezer égő adja fényét péntek estétől vízkeresztig Győr belvárosában, a kerületközpontokban és a temetőkben pedig összesen 15 kivilágított fenyő teszi ünnepélyesebbé a következő heteket.
Ünnepre készen állnak már a karácsonyi bódék.
Rangjához méltatlanul szürke, dísztelen Győr belvárosa még a karácsonyi ünnepek idején is, pedig példáért nem sokat kellene menni Nyugat felé... – ezeket a sorokat bizony már nyolc éve írtuk, most csak azért emlékeztetünk rá: lám, milyen gyorsan telik az idő, a megyeszékhelyen már hetedik éve gyúlnak fel a díszfények egyre ragyogóbban.

A városházától a Püspökvárig

A Baross út „visszafoglalásával" kezdődött, mondta el lapunknak Szabó Sándor, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. főosztályvezetője. Akkor először a frissen ültetett fácskákra kerültek fényfüzérek, azóta megvalósult az elképzelés, hogy a városházától a Káptalandombig „összekötő" ünnepi világítást kapjanak a belváros legfontosabb utcái.
Szabó Sándor fontosnak tartja megjegyezni: köszönet a Vill-Korr Bt. dolgozóinak sok és ingyenes munkájukért, a Philips magyarországi képviseletének a hullócsillagok ingyenes égőiért, a Kisosznak, illetve az Arany János és a Kazinczy utca kereskedőinek, vendéglőseinek jelentős anyagi hozzájárulásukért...
Gasztonyi László, a díszvilágítást kezdetektől szerelő Vill-Korr Bt. ügyvezetője nem számolja, mennyibe kerülne a munka és a folyamatos karbantartás.

Szabadidőben

A cég munkatársai szabadidejükben, műszak előtt és után dolgoznak társadalmi munkában – jókedvvel, hiszen sokan gyönyörködhetnek produktumukban. A munka pedig nem kevés, hiszen – az időjárástól is függően – naponta akár több ezer tönkrement izzót is cserélni kell. Az ünnepi időszakban két szerelőpár folyamatosan ezen dolgozik.

Rénszarvas Télapóval

A Vill-Korr idén meglepetéssel is készül – ezt értelemszerűen nem lehet elárulni. Nem titok viszont, hogy a Komszol a megyeháza előtt idén is felállítja a nagyon népszerű rénszarvasos szánt. Ezúttal azonban a szán bakján egy Mikulás is helyet foglal majd, mellé- telepedhetnek a gyerekek, akik mindig élvezik a mesebeli környezetet. Ez a szán egyébként nemcsak a helybeliek körében vált rendkívül kedveltté, hanem a Győrbe látogatók is szívesen fotóztatják itt magukat. Tavaly például egy egész autóbusznyi japán turista töltött itt hosszú időt. A városháza előtt természetesen ezúttal sem hiányozhat a mindig megszépülő betlehemi jászol.

Mindenki karácsonyfái

Hagyomány már az is, hogy a város kerületeinek központjaiban „mindenki karácsonyfáját" állítanak. Ezeken kívül az önkormányzati temetőkben is kivilágítanak egy-egy fenyőt, emelve az ünnep hangulatát. Összesen tizenöt ilyen mindenki karácsonyfája lesz a közterületeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A festő kék-zöld foltjai

Pfilf Éva festőművész épp a győrújbaráti Lila-hegy környéki panorámát filmezte, amikor szombaton… Tovább olvasom