Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Pénteken döntenek a győri Dunakapu tér tervpályázatáról

Pénteken dönt a győri önkormányzat közbeszerzési bírálóbizottsága arról, melyik pályázó tervei alapján újítsák fel és alakítsák át a városközpontban fekvő Dunakapu teret - közölte a városháza szóvivője szerdán az MTI-vel.

Domanyik Eszter emlékeztetett: a négy induló közül kettőt - hiányosságok miatt - kizártak, de azok vitarendezést kértek, ennek eredményeként csütörtökig kaptak lehetőséget a korábban be nem nyújtott iratok pótlására.

Tavaly november 25-én döntött úgy - egyhangúlag - a városi közgyűlés, hogy előzetes kötelezettséget vállal a belvárosi Dunakapu téren tervezett átalakítás megtervezésének finanszírozására. Egy hónappal korábban adta meg előzetes jóváhagyását a testület ahhoz, hogy rendezvénytérré alakítsák a Dunakapu teret, alá pedig mélygarázst építsenek.

Az elképzelések szerint a tér szélén a Kossuth híd hídfőjénél, illetve a tér északkeleti végében emelnének egy-egy új épületet, de felvetődött az is, hogy a Móricz Zsigmond rakpart forgalmát áthelyeznék az alsó rakpartra egy szakaszon. A kapcsolódó közlekedési fejlesztések következtében gyalogostérré válhat a Dunakapu tér, ahol rendezvényeket is lehet majd tartani.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. DON 2011. április 22. 20:26
  „HOL VAN AZ EREDMÉNYHIRDETÉS?
  hA MÁR EGYSZER A SAJTÓBAN MEGÍGÉRIK, ILLENE BETARTANI, NEM?”
 • 24. DON 2011. április 17. 18:03
  „erre a dologra vonatkozik ez?
  Közbeszerzési törvény 97-97 §
  Közbeszerzési Értesítőben az eredményt annak kihirdetésétől, illetve kiszabott határidő lejártától számított 5 munkanapon belül közzé kell tenni. A közzététel a közbeszerzési eljárás lezárását jelenti.”
 • 23. DON 2011. április 17. 15:02
  „Pityerke!
  Addig még nagyon sok orr fog betörni:)”
 • 22. k-pityerke-k 2011. április 17. 14:58
  „Hiába keresem a bírálóbizottság döntését, sehol sem találom. Annyira egyértelmű a döntés, hogy nem is érdemes felrakni a kisalfold.hu-ra. Csak a látszat kedvéért halasztgatják ide-oda az eredmény kihirdetését, hogy mindenki az higgye, hogy gondolkoznak. Egyértelmű, hogy a mélygarázs mellett döntöttek, mert arra okvetlenül szükség van pont a bástyák helyén...Azért kíváncsi leszek, hogy a holnapi újságban benne lesz-e valami...például a főcímlapon: "Zöld út a mélygarázsnak - pusztuljanak a dohos kövek" vagy valami ehhez hasonló... :(”
 • 21. DON 2011. április 17. 14:56
  „Nagyon elgondolkodtató, hogy a sajtóban megjelent ígéretüket sem tartja be a városházi tornászcsapat! Nem hiszem, hogy ezzel ennyit kellene várniuk, pláne akkor nem, amikor ekkora visszhangja van a dolognak a városban. Vagy éppen keresik a megfelelő magyarázatot arra, hogy miért, hogyan játszották át pajtásaiknak a labdát?

  VÁLASZOKAT AKARUNK!

  RÉVI ZSOLT VÁLASZOLJON A NEKI FELTETT KÉRDÉSEKRE!
  A VÁROSHÁZA HOZZA NYILVÁNOSSÁGRA A PÁLYÁZAT EREDMÉNYÉT! ISMERHESSÜK MEG A SAJTÓN KERESZTÜL A PÁLYÁZAT KÖRÜLMÉNYEIT! INDOKOLJÁK MEG ÉS JELENTESSÉK MEG A SIKERES PÁLYÁZATOT!
  VILÁGOS, ÉRTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓT VÁRUNK MI, A GYŐRI LAKOSSÁG AZ ŐT ÉRINTŐ ÜGYEKBEN!
  EZÉRT KAPTAK ŐK BIZALMAT, NEM A SUNNYOGÁSÉRT, KÖDÖSÍTÉSÉRT, MELLÉBESZÉLÉSÉRT, ÖNÖS ÉRDEKEK ÉRVÉNYESÍTÉSÉÉRT, KÖNNYŰ MEGGAZDAGODÁSUKÉRT, ÉLŐSKÖDÉSÜKÉRT!”
 • 20. DON 2011. április 17. 14:51
  „ZK!
  Nem mondja komolyan, amit mond, ugye?
  Ön magát győrinek vallja? Lokálpatriótának? Nagyon nagy bajban vagyunk, ha a fejekben ilyen szivacsosodás van, mint az önében. Nagyon remélem, hogy ön a hangosabb kisebbséghez tartozik, s nem a csöndes többséghez!”
 • 19. jégcsákány 2011. április 16. 20:10
  „ZK
  Járt Ön egyáltalán a Bécsi kapu téren ? Tudja.hogy az hol van? Ott akar fülesbástyákat látni ?
  Tudja egyáltalán, hogy mi az? Olyanokat ír amiről fogalma sincs. hogy azt eszik e vagy isszák.
  Ha ennyire nem ért hozzá nem lenne bölcsebb hallgatnia? Ha segíteni nem tud, akkor legalább
  ne ártson tudatlanságával. Úgy beszél, mint egy rosszul tájékoztatott pártkatona.”
 • 18. Zoltán,Károly 2011. április 16. 10:11
  „Kedves Don ! Menjen a Bécsi kapu térre és nézegesse ott a fülesbástyákat, várfalakat, kazamatákat. Egyáltalán nincs messze, gyalog is elmehet. Egyébként nagyon szép látvány, igazi mestermú.”
 • 17. jégcsákány 2011. április 16. 09:37
  „A szombati újságban és a hírekben sincs semmilyen közlemény !
  Ennyit a szavahihetőségről. Az elhallgatás sem fogja a bizalmat
  erősíteni.”
 • 16. DON 2011. április 15. 22:33
  „Apex megelőzött :)
  Én is kerestem egész délután, de nem találtam.
  Sőt, ha jól tudom, egyéb más dolgokról is keményen hallgatnak a tornász válogatottban...”
 • 15. apex 2011. április 15. 21:56
  „Ma pénteken kerestem a döntésről szóló tudósítást a kisalföld.hu-n. Most akkor megszületett a döntés vagy a kisalföld.hu tudósítója elfelejtette megkérdezni az eredményt? Azt nem tételezem fel a tisztelt városvezetésről, hogy tovább sumákol és elfelejti tájékoztatni a győri embereket.”
 • 14. jégcsákány 2011. április 15. 12:09
  „Mélygarázst építeni a Dunakapu tér alatt szakmai barbarizmus !!!
  Ha az út jó nyomvonalon van vezetve, akkor az ingyenes parkolás és
  a sétány is kialakítható. ( Mélygarázs csak 100 férőhely alatt lenne létesíthető ,
  mert különben szét kéne verni mindent a több férőhelyért). Többe kerülne a
  bontás mint az építés. Az adófizetők pénzéből építve persze hogy megéri, de Kinek?”
 • 13. DON 2011. április 15. 10:10
  „ZK!
  Az egész belváros alatt találhat római kori emlékeket! De várfalat, bástyát, kazamatákat csak a Dunakapu téren! Ne keverjük Gizikét a gőzekével!

  Torbius!
  Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo! - Csak csepegek így türelmesen:)”
 • 12. Zoltán,Károly 2011. április 15. 09:58
  „A Batthyány tér egyik, nemrégen épült háza alatt, az alap kiásásakor római kori maradványokat találtak.”
 • 11. Torbius 2011. április 15. 09:41
  „Az a baj DON, hogy a mekis műkaján szocializálódott balkáni paraszt ezt az érvelést nem érti. Nem tudja felfogni, hogy azért van a lába, hogy gyalogoljon.
  Ezek ha tehetnék még WC-re is autóval mennének...
  Azt sem érti meg, hogy itt nem csupán pár törött cserép van, hanem egy reneszánsz épület betemetve...
  A Batthyány tér alatt jó eséllyel nincs semmi olyan ÉPÜLET, amely miatt akár az ICOMOS, akár a Magyar Limes Szövetség, stb. IS tiltakozna...
  Közel ugyanolyan távolságra van a belvárostól.
  Jétszótér és egyéb funkciója a hőn áhított mélygarázs megépülte után is megmaradhatna...

  De ezeket hiába hozod fel észérvként ugye... :D”
 • 10. DON 2011. április 14. 19:42
  „ZK!
  Ne vicceljen! És mit mond majd az a kedves ember az ismerősének, amikor megáll a Dunakapu tér alatt? "Apám, micsoda mélygarázs! És képzeld, egy egész reneszánsz bástyán romboltak szét azért, hogy az ott lehessen. Van is egy tábla róla a garázs falán! Olvastam, hogy valami törökök is voltak, meg ilyenek! tiszta király!" - Az ilyen ismerősökkel együtt költözzön inkább a való villába és rendezzenek fingóversenyt!
  A Batthyány-tér alatt minden bizonnyal nincs olyan várfalrészlet, illetve akkora leletanyag, ami meggátolná a mélygarázs építését. Ezt a koncepciót még a szakma is inkább támogatná.
  A belvárosi kereskedők nem azért vannak <moderálva...>, mert nincs mélygarázs a Dunakapu tér alatt, hanem azért, mert ott a sok ..... pláza meg árkád meg center! Képzelje, az emberek tudnak a rakparton is parkolni, INGYEN! Eddig még senki nem sírt azért, hogy "jaj, de jó lenne egy mélygarázs, ahol 500 Ftért óránként megállhatnék és shoppingolhatnék egész nap!"
  Az iparűzési adót meg éppen most készülnek einstandolni az önkormányzatoktól, úgyhogy az minden bizonnyal úgyis elúszott!
  A turisták parkolási szokásairól még pár szó: A normális, épeszű, művelt turista ott áll meg, ahol van nagyobb közösségi parkoló, parkolóház a város szélén, közel a főúthoz (mert onnan könnyebb kitalálni a városból), vagy éppen a hotel területén (nem fog bekolbászolni a város kellős közepére, távol minden főbb közlekedési útvonaltól). A balkáni paraszt meg ott, ahol tud, minél közelebb a mekihez!”
 • 9. Zoltán,Károly 2011. április 14. 18:12
  „Kedves Torbius ! A Batthyány tér funkciója, én úgy látom már rég eldöntött tény. Park és játszótér, nagyon helyesen. Maradjon is úgy. Ha a Batthyány tér alatt ásnának, akkor ott is találnának a régészek értékes leleteket. A Dunakapu tér viszont felújításra szorul. Ezért kell róla most dönteni. A turisták többsége is kocsival jön a városba és ott áll meg ahol tud. Most megáll valamelyi bevásárlóközpontnál és elmeséli az ismerőseinek, milyen a győri bevásárlóközpont: ugyanolyan, mint máshol, de ha bejöhetne kocsival a belvárosba megismerkedhetne azzal is.”
 • 8. Torbius 2011. április 14. 17:55
  „7.!
  De miért pont mélygarázst, és miért pont oda?
  Oké, legyen mélygarázs, tömjék meg a zsebüket. De akkor tegyék a Batthyány tér alá. Miért pont a Duna kapu "térre" akarják, ahol máshogy, rombolás nélkül lehetne hasznosítani a területet úgy, hogy még turisztikai értéke is lenne...
  Mert nem a mélygarázsra jönnek ám a turisták.
  Amúgy meg addig ágál Ön is a mélygarázs mellett, míg meg nem tudja, hogy mennyi lesz majd egy óra díja.
  Mert az Ön gondolatmenete, miszerint a plázák azért vannak tömve, mert van parkoló, itt bukik meg. Ugyanis ott ingyenes a parkolás...”
 • 7. Zoltán,Károly 2011. április 14. 17:46
  „Ha nem lesz a tér alatt mélygarázs, akkor az észak-belvárosi kereskedők és szolgáltatók nagyon rosszul járnak. Már a Széchenyi tér alá sem ártott volna mélygarázs ! De ha már oda nem építettek, akkor ide elengedhetetlenül szükséges. Az emberek hozzászoktak a gépkocsihoz, ezért járnak inkább a bevásárlóközpontokba vásárolni. De rosszul jár a város is mert a tulajdonában lévő üzlethelyiségeket nem tudja kiadni, vagy csak nyomottabb árakon. Ha még kevesebb lesz a belváros kereskedelmi forgalma, akkor kisebb lesz a város iparűzési adó bevétele és a parkolójegyekből is kevesebb jön be. Ezeket mind mérlegre kell tenni és ésszerüen dönteni. XXI. századi megoldás kell, ahhoz, hogy a belváros megőrizze jelentőségét. Élettel teli belvárost szeretnénk. Az ország egyik legszebb belvárosa megérdemli, hogy méltóképpen felújítsák az egyik legszebb terét. Ha a parkoló az elevátor után lesz, az a belvárosnak semmit nem jelent.”
 • 6. jégcsákány 2011. április 14. 15:53
  „Most mit kell elhinni - " a régészeti feltárásokig nincs tervezés mert az eredmény
  befolyásolhatja a tervet vagy a szóvivői tájékoztatást mely szerint "rendezvénytérré alakítsák
  a Dunakapu teret, alá pedig mélygarázst építsenek. " és pénteken a nyertes már tervezhet is.
  Már az is eldöntött, hogy két épület kerül a tér két oldalára? Akkor miről is beszélünk?
  Nem kerülte el a kordé a szamarat ?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gitárverseny két győri első hellyel

Az elmúlt hét végén Szegeden rendezték az egyetemek zeneművészeti karain, intézeteiben gitár szakon… Tovább olvasom