Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

˝Példás a győri bölcsődei helyzet˝

Győr - A gazdaság növekedése és a népesedés összefügg, ezért is értékelte példásnak szerdán a Fidesz három nőtagozati képviselője a győri bölcsődei helyzetet.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, Mátrai Márta és Bernáth Ildikó a Cuha utcai intézmény meglátogatását követően nyilatkozott a tapasztaltakról, kritizálva, hogy a Bajnai-kormány a családtámogatások radikális csökkentését tervezi.

A vendéglátó dr. Somogyi Tivadar alpolgármester emlékeztetett rá: a megyeszékhelyen 13 bölcsőde működik, 600 férőhellyel, százszázalékos kihasználtsággal. Egy férőhely fenntartása 1,2 millió forintba kerül, amelyhez a kormány évről évre kevesebb normatív támogatással – idén 540 ezer forinttal – járul hozzá.

Pelczné dr. Gáll Ildikó példaértékűnek nevezte a város hozzáállását, de hangoztatta, hogy a kormányzati szándékot nem helyettesítheti. Az uniós pályázatokon akadálymentesítésre, digitális táblák beszerzésére adnak lehetőséget, bölcsődei fejlesztésekre, működtetésre nem. Ígérte, a Fidesz az anyáknak biztosítani fogja a választás lehetőségét, hogy 3 évig gyermekük mellett maradhassanak, vagy visszamehessenek dolgozni.

Mátrai Márta és Bernáth Ildikó egyaránt azt a visszásságot tették szóvá, hogy a kormány éppen most, a munkahelyek megszűnésekor csökkenti a gyes és a gyed idejét, miközben csúcsot dönthet a munkanélküliség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drukkerek verték a biztonságiakat a kupadöntőn

Győr - A győri kupadöntő előtt a vendég szurkolók beléptetésnél eddig ismeretlen okból verekedés… Tovább olvasom