Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Példa nélküli együttműködés a győri és a veszprémi egyetem között - fotók

A Széchenyi István Egyetem és a Pannon Egyetem az elmúlt két évben hajtott vsikeres projektet égre az Európai Unió és a magyar állam több mint hárommilliárd forintos támogatásával.


A két egyetem munkatársai a környezetkímélő és energiahatékony közlekedés feltételeinek megteremtésére, járműipari termékek, technológiák és üzemanyagok fejlesztésére irányuló kutatásokat végeztek a "Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-dunántúli Régiókban" keretében.

A közös munka eredményeként a projektben résztvevő 260 oktató és közel 100 PhD hallgató több szabadalmi bejelentést is tett.


Példa nélküli együttműködés a győri és a veszprémi egyetem között - fotók: Mészáros Mátyás.

A projekt indulásakor a két egyetem azt is célul tűzte ki, hogy létrehoz egy országos járműipari együttműködési hálózatot - ez megvalósult a Járműipari Felsőoktatási és Kutatási Együttműködési Megállapodás ma délelőtti aláírásával.

Az együttműködés megszületése a Széchenyi és a Pannon Egyetem sikeres, eredményes munkájának köszönhető.

A pannonhalmi eseményen Szekeres Tamás, a győri egyetem rektora egyedülállónak, a magyar felsőoktatás történetében példa nélkülinek nevezte a nyolc egyetem együttműködését.

A megállapodást nyolc hazai felsőoktatási intézmény - a győri és a Pannon Egyetem mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete- képviselői ellenjegyezték.

Az együttműködéshez csatlakoztak járműipari vállalatok is, többek között az Audi Hungaria Motor Kft., a General Motors Powertrain-Magyarország Autóipari Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Rába Járműipari Holding Zrt. és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., valamint megyei kereskedelmi és iparkamarák, szakmai szervezetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázmillióból kétkerekű aszfaltcsík Győrben

Összesen közel hat kilométernyi kerékpárút épül és újul meg 206 millió forintból Győrben. Tovább olvasom