Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Pejkó klub: nyeregben gyógyulnak a gyerekek

Lóterápia segíti néhány győri sérült gyermek gyógyulását egy éve, ám a megkezdett rehabilitáció folytatásához a jótékony szervezetnek támogatás kellene.

A Pejkó Civitan Rehabilitációs Lovasklub tavaly ősszel alakult meg a Civitan nemzetközi jótékony szervezethez csatlakozva. Célja, hogy a sérült gyermekek hátason végzett terápiájához a kereteket megteremtse. Ezért is lett a klub elnöke Siska Mária, a gyermekboldogságot szolgáló négylábú gyógyítók önzetlen tulajdonosa, aki már évekkel ezelőtt foglalkozni kezdett egy mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő tizenéves kislánnyal.

A három emberes munka, a hátason végzett gyakorlatok révén jelentős javulást tapasztalt, ezért szeretné elérni, hogy minél több rászoruló részesülhessen a gyógylovagoltatás önbizalmat növelő és mozgást javító áldásos hatásaiban.

 A klub megalakulásakor már öten jártak rendszeresen a győr-nagybácsai karámba, ültek fel Leó vagy Ali baba nyergébe. Azóta is folyamatos a rehabilitációs munka. Jelenleg tizennégy sérült gyermekkel foglalkoznak a klubtagok. A rászorulók közt akad három éves és tini is, mozgássérült, csökkentlátó, halmozottan sérült, epilepsziás és autista. Fejlesztésükhöz önkéntes munkájával hozzájárul Árnics Katalin pszichiálpedagógus.

De bármekkora a jó szándék, az anyagi feltételek megteremtése – többek között a lovak fenntartása – nem kis feladat. – Segítő kezet csak úgy tudunk nyújtani a rászorulóknak, ha a segíteni tudók is kinyújtják felénk a kezüket – fogalmazott Siska Mária és elmondta: ahhoz, hogy a téli hónapokban se szüneteljen a rehabilitációs lovagoltatás, a klubnak szüksége lenne egy lakókonténerre, amelyben a gyerekek melegedhetnének. Egy leselejtezett, de még használható, erre a célra megfelelő építmény felajánlásának nagyon örülnének az önkéntesek vagy szívesen fogadnak ez ügyben más javaslatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri polgármesterjelöltek vitája

A Kisalföld egy asztalhoz ültette Győr három polgármesterjelöltjét, hogy teret adjon a város jelenét… Tovább olvasom