Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Pedagógus Szakszervezet: tüntetés és sztrájk is lehet

Győr - A 2010-es költségvetési törvénytervezet újragondolását követeli a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely hétfőn tiltakozó gyűlést tartott a győri Révai Miklós Gimnáziumban településvezetők, pedagógusok, szülők részvételével. Az eseményre zsúfolásig megtelt az intézmény díszterme.
Dr. Jáki Katalin, a PSZ megyei titkára a Kisalföldnek elmondta: a kabinet 70 milliárd forintot kíván elvonni az oktatási ágazatból, így súlyosan sérülne a gyermekek érdeke. Szerinte ahogyan a kedvezményes gyermekétkezetés normatívájának ügyében megváltoztatta korábbi álláspontját a kabinet, úgy más területeken is meg kellene ezt tennie. Példaként említette, hogy az érettségi és a szakmai vizsgák lebonyolítására az idei összeg harmadát szánja a kormány.

Dr. Jáki Katalin elmondta: a tiltakozó aláírásokat Katona Bélának, az Országgyűlés elnökének juttatják el. A PSZ szombati kongresszusán dönti el, milyen további lépéseket tesz, a lehetőségek között tüntetés és sztrájk is meghirdetése is szerepel.

Olvasóink írták

 • 3. lajos_lajos 2009. október 13. 17:59
  „A jelenlegi oktatás a magyar állam legnagyobb lehúzója.A mi időnkben elég volt 3 év ahhoz,hogy szakmunkások legyünk így 17 évesen mehettünk dolgozni. Most 5-6 évet ültetik az iskolapadban a diákokat semmivel nem tudnak többet mint mi annak idején. Mindez súlyos milliárdokba kerül az adófizetőknek. Jó lobbisták a pedagógusok!!!!!
  Míg az erőteljes fiatalok ülnek a padban mint a tök addíg a 60 év felettieknek dolgozniuk kell .
  Míg az orvosoknál emlegetik a paraszlovenciát a tanároknál meg sem említik.
  Korrepetálásból + havi fizetést tesznek el adómentesen.
  Ráadásul verik a diákokat.
  A legtöbbre még a disznóimat sem bíznám rá.”
 • 2. FREDDY/S 2009. október 13. 03:55
  „Az ésszerűtlenség mindig sokba kerül, de a rektoroknak az 54 millióból már meg lehet élni, nemde...”
 • 1. comet 2009. október 12. 18:51
  „súlyos problémák vannak az oktatás terén. Szétverték a hagyományos módszereket és kereteket anélkül, hogy meg lett volna, hogy mit valósítanak meg helyette. Az oktatási rendszer sok esetben nem más mint improvizáció, amit a tanárok is nehezen követnek. A Bolonyai módszer a felsőoktatásnak vágott oda keményen, ahol a kaotikus állapotok miatt a hallgatók sokszor képtelenek felvenni a kötelezően előírt óráikat ill. óraszámot (akkreditív pontjaikhoz) és ezért önhibájukon kívül halasztani kénytelenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt idős férfit keres a rendőrség

A mentálhigiénés otthonból eltűnt, a rendőrség keresi az idős férfit. Tovább olvasom