Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Pedagógia a színpadon

A Gyermekek Háza és a RÉV Színházi Nevelési Társulat 2011. április 8-9.én sikeres szakmai nyílt napot tartott, melyet az Európai bizottság támogatásával valósított meg.
A pénteki nap során a Nyugat- magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 7. osztályának részvételével az érdeklődők a RÉV Színházi Nevelési Társulat digó című foglalkozását tekinthették meg. A foglalkozást követően beszélgetésre hívtuk a nyílt nap résztvevőit, a látott foglalkozásról, az alkalmazott módszerről, mely egyesíti a színház és a drámapedagógia eszközeit.

A délután folyamán további lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevő pedagógusok, intézmények képviselői, érdeklődők megfogalmazzák milyen erősségeket látnak a módszerben, a látott foglalkozásban. Milyen együttműködési lehetőséget látnak az általuk képviselt intézmény és a RÉV Színházi Nevelési Társulat között. A nyílt napon 32 fő vett részt.

A szombati nap során 14- 25 éves korosztályt vártunk, akik saját élményű foglalkozáson vehettek részt. A délután folyamán megoszthatták velünk tapasztalataikat, élményeiket a foglalkozással kapcsolatban. A saját élményű foglalkozáson 26 fő vett részt.

2011. május 27. én pénteken 15 órától várjuk a Gyermekek Házába azon érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a RÉV Színházi Nevelési Társulat munkájával és részt venni egy készülő foglalkozás építésében.

A revtie@gmail.com email címen szívesen fogadunk minden megkeresést, válaszolunk az Önök kérdéseire.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éneklő Ifjúság kórusminősítőre készülve

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont kedves feladata három tavaszi, zenei esemény megrendezése,… Tovább olvasom