Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Pécsi vesztegetés: a vádlott ártatlannak vallotta magát Győrben

Ártatlannak vallotta magát a pécsi egyetemi vesztegetési ügy elsőrendű vádlottja a Győri Törvényszéken tartott hétfői tárgyaláson.
I. G., a Pécsi Tudományegyetem egykori gazdasági főigazgatója - aki a vádirat szerint két tucatnyi társával bűnszervezetet hozott létre, majd csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket, s ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak - egyetlen vádpontban, a pénzhelyettesítővel való visszaélésben volt hajlandó nyilatkozni.
Erről azt közölte: távmunkában dolgozásának feltételeit akarta megteremteni, amikor az egyetem nála lévő bankkártyájával félmillió forintért informatikai eszközöket vásárolt, illetve hatszor ekkora értékben megrendeléseket adott le.

Előbbi kapcsán úgy nyilatkozott I. G.: mivel munkaeszközeit az eljárás során a rendőrség lefoglalta, meg kellett teremtenie az otthoni távmunka feltételeit, a feladott, de nem teljesített megbízásoknak pedig azért oly magas az értéke, mert - miután internetes megrendeléséről nem kapott visszaigazolást - más webshop-okban is leadta azt.

A férfi mindvégig azzal érvelt: az egyetemet nem érte kár a megrendeléssel, mivel az eszközöket annak nevére vette, illetve próbálta megvenni, s ugyan ő használta volna azokat, azok mindvégig az intézmény tulajdonában maradtak volna.

Amikor - a kifogásolt vásárlások előtt két és félévvel - átvette a bankkártyát, se jogszabály, se az egyetem szervezeti-működési szabályzata, se az intézmény gyakorlata nem tiltotta, hogy használja a kártyát, és meg sem szüntették jogosultságát - jegyezte meg.

A Győri Törvényszék néhány nappal a per szeptember 18-i kezdete előtt hozta meg kizáró döntését, amely közvetve az eljárás érdemi részének tolódását is okozta: az első napon derült ki ugyanis, hogy az első rendű vádlott két másik védőjének egyike visszaadta megbízását, a másiknak pedig a vádlott mondott fel, így jogi képviselet híján közel két héttel később, október elsején indulhatott el az eljárás. Később a nagyszámú védői beadvány elbírálása miatt csúszott a vádlottak nyilatkozattétele.

Olvasóink írták

  • 1. pécsilakos 2012. november 28. 10:56
    „Érdekes álláspontok olvasható az egyik pécsi lapban, a Győrben tartott tárgyalásokról. Vajon az ügyészség mit talál ki, ha romokban lesz a vád????
    http://pecsistop.hu/campus/imhof-per-varatlan-fordulatok/1099391/
    http://pecsistop.hu/campus/imhof-az-inkviziciohoz-hasonlitotta-az-ugyeszseget/1098794/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Micsoda hétvége volt!! - Buliztál te is az éjszakában? - Sok-sok fotó

Fotós összeállításunkból kiderül, hogy mulat a magyar. Tovább olvasom