Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Patrik-ügy: az egyik gyanúsított szabadon távozhatott a győri bíróság épületéből!

Minden szülő rémálma, ami a 13 éves Patrikkal hétfő kora este megtörtént. És minden szülő büszke lenne a gyermekére, ha úgy tudna viselkedni ilyen helyzetben, ahogy ez a hatodikos fiú tudott. Patrikot két huszonéves férfi a gyanú szerint elrabolta az egyik győri lakótelepen, a fiú elmondása szerint egyikük erőszakoskodott is volna vele, de sikerült megakadályoznia. "Csak" az elsőrendű gyanúsított került előzetesbe.

Csütörtök - 12.47

Csütörtökön 10 órakor kezdődött a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról a tárgyalás a Győri Járásbíróságon, ahol az elsőrendű gyanúsítottat, Sz. Zsoltot előzetesbe letartóztatásba helyezték.

Ellene a gyanú szexuális erőszak, illetve személyi szabadség megsérése. A gyanúsított sem állandó lakóhelyet, sem állást nem tudott felmutatni. Ő akár 15 évet is kaphat Patrik elrablásáért.


Sz. Zsolt, az elsőrendű gyanúsított - fotók: Mészáros Mátyás

A másodrendű gyanúsított, Ő. Ádám esetében a személyi szabadság megsértését nem tartotta megalapozottnak a bíróság, így szabadon távozhatott a bíróság épületéből. Az eljárás ettől függetlenül folyik ellene.

Mind az ügyész, mind Sz. Zsolt,  illetve utóbbi ügyvédje is fellebbezett a döntés ellen.


Ő. Ádám, a másodrendű gyanúsított billincsben érkezett, majd szabadon távozhatott a bíróság épületéből

Szerda - 10.38

A rendőrség sajtószóvivője szerdán megerősítette a család által elmondottakat, valóban őrizetbe vettek egy 39 éves nyírteleki és egy 29 éves győri férfit. Ellenük megalapozott a gyanú szexuális erőszakban és személyi szabadság megsértésében.

Kezdeményezik a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, arra azonban egyelőre nem kívántak választ adni, hogy a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek-e.

Korábban:

Balázs, az apa, és Patrik nyilatkozott a Kisalföldnek a történtekről. Az apa azt mondja, hősiesen viselkedett a fia, a példamutatás miatt vállalják a nyilvánosságot.

Apa és fiú együtt eleveníti és dolgozza fel a történteket. Fotó: H. B. E.
Apa és fiú együtt eleveníti és dolgozza fel a történteket. Fotó: H. B. E.

„Anyutól mentem haza apuhoz Marcalvárosból Adyvárosba – kezdi a történet felelevenítését Patrik. – Este hat óra múlt néhány perccel, amikor két férfi leszólított a lakótelepen. Az egyik bal oldalról megfogta a vállamat és arcon puszilt. A másik szinte ugyanabban a pillanatban megfogta a jobb kezem, s már húzott is föl egy második emeleti lakásba."

Az utca, a lépcsőház üres volt, a fiú nem tudott kinek kiabálni. Félt, de felmérte, hogy talán jobb így, mert ha kiabál, talán jobban bántják. 

A lakásban előbb a mosdóba vitte be az egyik férfi Patrikot. Ketten maradtak s egyértelmű volt, hogy mit akar a 13 éves fiútól az elrablója. A kamasz megpróbált mindent, látta, hogy zavart állapotban van a férfi, próbálta őt mindenféle érvvel lebeszélni a szándékáról. Először meggyőzte, hogy menjenek ki a konyhába, majd arról is, hogy öt percre engedje el, mert visszajön. Patrik úgy tett, mintha belenyugodna a helyzetbe, a férfi valamiért elhitte. Amikor leengedte az utcára, és kicsit távolabb került tőle, azonnal rohanni kezdett. Otthonról hívták a rendőrséget.
 
Még aznap elkapták a két gyanúsítottat. A szülők úgy tudják, fogdában vannak, a rendőrség pedig az ügyészségen kezdeményezi az előzetes letartóztatását a két huszonéves férfinek. A rendőrség sajtószóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Patrik és édesapja teljes nyilatkozata, részletek a Kisalföld napilap szerdai számában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülők Háza Kreatív Nyári Tábor 2015

Szülők Háza Kreatív Napközis Tábor 3 éves kortól tematikus hetekkel. Tovább olvasom