Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Patkányok riogatnak a Frigyládánál

Győr belvárosában, a Frigyláda környékén ijesztette meg több olvasónkat néhány hízott patkány.
A közszolgáltatók nyilatkozata szerint a rágcsálók irtása a közterületen, a csatornákban megoldott, de a házak pincéjében a tulajdonosoknak is védekezniük kell a patkányok ellen. A Jedlik Ányos utcában a Gutenberg térnél patkányt láttak. Két olvasónk is jelezte lapunknak: fényes nappal a Frigyláda szobránál több méretes példány is szaladgált a napokban. A hozzáértők szerint az állatok két helyről jöhettek elő, a házak pincéjéből vagy a csatornából.

A Pannon-Víz rt. PR-vezetője, Szabady János lapunknak adott nyilatkozatát azzal kezdte: patkányok vannak. A csatornákban szívesen megtelepednek, az említett részen, a főgyűjtővezetékben, amely nagyobb átmérőjű, pláne. Ám a rendszer tájékoztatása szerint zárórészekkel van ellátva, vagyis onnan kijönni nem tudnak. Persze ez azt feltételezi, hogy az összes rákötés szabályos. A társaság egyébként évente megrendeli a patkányirtást a föld alatti részeken. Garanciát is kér a munkára, tehát ha kell, újból elvégezteti.

Szabady úgy véli, annak a legkisebb az esélye, hogy a csatornából jöttek elő a rágcsálók, melyek egyébként a szemetes helyet kedvelik és a vizes részekről télre a lakottabb részekre szoktak húzódni. A patkányok kiválóan elvannak a pincékben is. Ott információink szerint a tulajdonosnak kell megoldania az irtást.

A kommunális szolgáltatótól megtudtuk, a környék takarítására már csak a szerdai és a szombati piac miatt is ügyelnek. A közterületek patkány- és féregirtását a Pannon-Vízzel összehangoltan végzik a városban, évente kétszer. Ennek ellenére ígéretet kapott lapunk, hogy megkeresésünk nyomán az egészségügyi gázmestert – azaz az irtás szakemberét – a helyszínre küldik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton-nap Mindszentpusztán

Megyénk beruházásaival ismerkedett pénteken F. P. R. van Nouhuys, a Holland Királyság nagykövete. Tovább olvasom