Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Patkányok és szemét Gyárvárosban

Az Ipar utcán katasztrofális helyzet uralkodik. Jól meghízott patkányok cikáznak a konténerek között!- írja olvasónk.
Olvasói SMS
Az Ipar utcán katasztrofális helyzet uralkodik. Jól meghízott patkányok cikáznak a konténerek között! Ha idegen jár arra, szégyellem, hogy itt élek. Döbbenetes látvány, a patkányméreg nem megoldás! A díjak emelésével rosszabbodik a helyzet, a családi házakból is ide hordják a szemetet. Gyárvárosi
A panaszra a Győr-Szol zrt. reagált. Válaszukból kiderül: a társaság a közterület-felügyelettel együtt az elmúlt időszakban többször tartott ellenőrzést az Ipar és a Stadion utcában. Ellenőrzéseik során a közös képviselőkkel egyeztetve néhol átalakították a hulladéktárolóedény-mennyiségeket.

Gyárvárosban hétvégenként a legrosszabb a helyzet. Képünk vasárnap készült, az egyik lakó, akivel találkoztuk, megerősítette: érzékelhető a változás. Fotó: M. M.
Gyárvárosban hétvégenként a legrosszabb a helyzet. Képünk vasárnap készült, az egyik lakó, akivel találkoztuk, megerősítette: érzékelhető a változás. Fotó: M. M.

„Külön figyelembe vettük az Ipar u. 17–19–21. társasházi lakóközösség kérését, amelynek értelmében a Nagysándor József utca–Ipar utca sarkon lévő, zsákos szerződéssel rendelkező közületek (zöldséges, hentesbolt, kocsma) mögötti tárolóterületről a hulladéktároló edényzetüket áthelyeztük az Ipar u. 21. melletti részre, a buszmegálló mögé. Az áthelyezés következtében átmeneti jelleggel pár ürítési napon még előfordult a korábbi helyszínen a földre lehelyezve hulladék, de ebben mára nagymértékű javulás tapasztalható."

A Győr-Szol felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tárolók mellé kihelyezett többlethulladék elszállítása az önkormányzati rendelet értelmében a közszolgáltató feladata külön díjazás ellenében. Ilyen számlázásra az elmúlt időszakban – a közös képviselők tájékoztatása mellett – főleg a Stadion utcában volt szükség.

A patkányokkal kapcsolatban a társaság azt írta: városrészenként negyedéves gyakorisággal végeznek Győrben patkánygyérítést. Az olvasói észrevétel kezelésére azonban a környéken soron kívül megrendelték a beavatkozást.

Olvasóink írták

 • 2. Goldmund 2012. május 31. 10:40
  „Azelőtt én is társasházban laktam és ott is vigyáznom kelett, hogy ne vasárnap délután akarjam a kukát levinni, mert akkor már garantáltan csurig volt. Az ünnepek még rosszabbak voltak.
  Lehetett volna több kukát rendelni, de hát az többe került volna, a lakók nagy része (kispénzű, de nagyszájú nyugdíjasok) lehurrogták volna.
  Aztán családi házba költöztem, és azóta nincs ilyen gondom, mivel tudomásul veszem, hogy ha szolgáltatást akarok, akkor fizetnem is kell érte.
  Valamint igaza van Madarásznak: a volt lakásomnál is rengeteg műanyag palackot raktak a kukába, még össze sem lapították őket.

  Hülye emberekkel lakóközösségben élni sajnos nehéz. :-(”
 • 1. Madarász 2012. május 29. 10:23
  „Talán szelektálni kéne és nem csordulna ki a sok műanyag flakon a kukából...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintással láthatják a teret

Tapintható domborművet avattak Győrben a Széchenyi téren, ahol szombattól már a vakok és… Tovább olvasom