Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Patkányok az adyvárosi tónál

Győrben Adyváros környékén járdán sétáló rágcsálókat észlelt egy olvasónk. Utánanéztünk az esetnek.
Az adyvárosi autóbusz-végállomásnál lévő tó környékén elszaporodtak a patkányok, a horgászok esténként hallhatják a patkányok vinnyogását, a kellemetlen rágcsálók olykor a járdára is merészkednek. Ezt tapasztalja az ott lakó G. Sándor, aki az alábbi SMS-t küldte szerkesztőségünkbe:
Dr. Pék József, a megyeszékhely tiszti főorvosa azt válaszolta:

lehetséges, hiszen az adyvárosi tóba bevezető esőcsatornákon keresztül juthattak a rágcsálók a vizet övező nádasba. A patkányok időnként a város különböző pontjain is feltűnnek. A csatornarendszerben mindig jelen vannak, az aknák meghibásodásánál pedig kijuthatnak a közterületre. Az ÁNTSZ városi intézete a bejelentésre azonnali intézkedést ígért.

A rágcsálók elleni közös védekezésről a tisztiorvosi szolgálat, a Győrhő, az Inszol, a Pannon-Víz rt., a győri közútkezelő és a Komszol öt éve állapodott meg. A résztvevők a maguk területéért felelnek, s ott szervezik meg a védekezést, a munkának a Komszol a gesztora.

Szabó Sándor, a kommunális szolgáltató városüzemeltetési főmérnöke elmondta a Kisalföldnek, a társaságnak szerződése van egy egészségügyi gázmesterrel, aki évente két alkalommal a közterületeken szervezetten végzi, megelőző jelleggel, a rágcsálók elleni védekezést, összehangolva azt a Pannon-Víz csatornahálózatában végzett rágcsáló elleni védekezésével.

A Komszol azonnal intézkedik minden lakossági bejelentésnél, ezt teszi most is. Idén eddig hét hasonló bejelentést kaptak (ezt egyébként a 96/516-600-as telefonszámon lehet megtenni). A rágcsálók elleni védekezésre annyit fordít Győr, amennyire szükség van, általában évente mintegy egymillió forintba kerül ez a munka.
A főmérnök felhívta a figyelmet arra is, hogy a megelőzésben fontos szerepet játszanak maguk a lakók is, ha nem szemetelnek felelőtlenül, például nem dobják ki az ablakon a felesleges élelmiszert...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A betörők vacsorával várták a rendőröket

Éhesek lehettek, így a húsleves mellett kifőtt tésztát is készítettek annak a betörőtriónak a… Tovább olvasom