Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Patkánymérges szalámit dobtak a kutyának

Lara, a békés hannoveri véreb szerencséje, hogy gazdája édesanyja idejében észrevette, amint éppen egy patkányméreggel preparált szalámi befalatozásának akart nekifogni. Az eb nem ugatós fajta, a család nem tud haragosról. Az állatorvos arra figyelmeztet, ha kisgyerek veszi fel, s kóstolja meg, belehalhat.

A hannoveri véreb, Lara gazdája, Kilián Gábor azonnal állatorvoshoz vitte négylábú vadászát, amikor patkányméreggel preparált szalámit kaparászott. Nem lehetett tudni ugyanis, hogy evett-e belőle a kutya.

– Az édesanyám a kertben dolgozott, amikor arra figyelt fel, hogy Lara nagyon kapar valamit az ereszcsatornánál. Szerencse, hogy időben észrevette, mert mint kiderült, valaki a kutyánknak szalámiba csomagolt patkánymérget dobott be. Nem tippelünk senkire, tudtunkkal nincs haragosunk. Két-három hete vettük észre, hogy egy lakatot letörtek az egyik melléképület ajtajáról. Lehet, hogy megzavarta őket a kutya, s most ezt akarhatták kivédeni azzal, hogy megmérgezik Larát. Ezentúl még inkább oda kell figyelnünk – mondta el lapunknak Kilián Gábor.

Az állatorvos, dr. Rácz Elemér szerint sajnos minden faluban vannak olyan emberek, akik beteges módon hasonló cselekményekben élik ki magukat.

Lara gazdáját, Kilián Gábort az állatorvos nyugtatta meg, derék ebe nem evett a mérgezett szalámiból.
Lara gazdáját, Kilián Gábort az állatorvos nyugtatta meg, derék ebe nem evett a mérgezett szalámiból.


– Ez a kutyafajta inkább vadász, ráadásul nem is ugatós. A mérgezések mögött általában valamilyen bosszú áll. Előfordult, hogy egy faluban azért mérgezték meg az ebeket, mert a munkába igyekvőket zavarta, hogy a kerítések mellett elhaladva ugattak rájuk – mondta dr. Rácz Elemér.
Megnyugtató volt, hogy Lara gyomortartalmában nem találtak a preparált szalámiból.

– A patkányméreg belső vérzést okoz és az állat befelé vérzik el. Egy-két nap elteltével venni észre a hatását, s azután már hamar kimúlik az állat. Ugyanakkor életveszélyes ez a méreg, s ahol kiskorú van, akár tragédia is lehet belőle, ha a gyerek felveszi, s esetleg megkóstolja, vagy megtapogatja, majd a szájába veszi a kezét – magyarázta dr. Rácz Elemér.

Az állatorvos szerint csak a kutyák töredékét lehet kiképezni arra, hogy kizárólag a saját tálkájából egyen, s csak a gazdájától fogadjon el ételt.
Időközben más helyről is érkezett jelzés Kiliánékkal egy utcában élőktől. Borotvapengéket tettek bele a húsba, s azt dobták be a kutyáknak.

Olvasóink írták

 • 7. MTT 2011. május 26. 09:45
  „Szerintem Nyúlon volt. Már csak a dr. Rácz miatt gondolom.”
 • 6. enzso 2011. május 25. 17:08
  „remélem hogy jövőhéten elesik és eltöri mindkét kezét, az ilyen aljas ............. "ember" az ilyen!!!”
 • 5. janika 2011. május 25. 14:57
  „Melyik faluban, meg mikor is volt?”
 • 4. duc_de_Orbieu 2011. május 25. 14:02
  „ESte jó lesz figyelni, mert lehet jön a meglepi....”
 • 3. elihu 2011. május 25. 12:56
  „Hát nem is tudom. Én jobban szeretem a face to face eseteket. Ha látnám hogy valaki bántani akarja a kutyámat, valószínű az illetőhöz nem kéne már orvost hívni. Ha meg nem látnám, akkor meg nagyon iparkodjon, hogy el ne kapjam. Egyszerűen rühellem az ilyen aljas férgeket, akik képesek állatokat bántani. Inkább nem mondom mit csinálnék vele, mert akkor kimoderálják.”
 • 2. bojtár 2011. május 25. 12:45
  „Hát igen vagy valami utcabeli jóakaró vagy a testvírek ujjon szokása,hogy megmérgezik a kutyát este meg jön a meglepi.”
 • 1. Madarász 2011. május 25. 10:03
  „Akkor nem ártana abban az utcában figyelni a kutyák ugatására, mert lehet, hogy nem sokára jönnek a betörők, volt már ilyenre példa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kutató és oktató laboratóriumokat mutatnak be Győrött

A Széchenyi István Egyetem Új Tudástér épületében kialakított kutató és oktató laboratóriumokat… Tovább olvasom