Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Passzív irodaház épül Győrben

Az előzetes becslések szerint az éves fűtési díj mindössze 40 ezer forint körül alakul majd abban az új passzív irodaházban, amelynek az építését a nyáron kezdik meg Győrben.

Az építtető Inszol Zrt. referenciának szánja a jövő tavaszra elkészülő épületet. A háznak minimális lesz az energiaigénye, ezért nem is kell bevezetni a gázt. Szakemberek szerint a a passzív ház kivitelezése 10-20%-kal kerül többe a hagyományosnál, de az üzemeltetésnél ennél jóval többet lehet megspórolni. A győri passzív irodaház kétszintes,és 180 m2-es lesz.Valószínűleg bontott téglából épül fel a 100 %-ban önkormányzati tulajdonú Inszol Zrt. passzív irodaháza. Az irodaház kétszintes lesz és összesen 181 m2 alapterületű. Az épületben a cég saját irodái kapnak majd helyet, a földszinten pedig bemutató termet alakítanak ki.

A bemutató teremben a passzív házakhoz szükséges építőanyagokkal, nyílászárókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A vállalat célja, hogy ezzel a referencia épülettel bizonyítsa be, hogy elfogadható áron lehet passzív házat építeni. Mint azt Sági Gáza, az Inszol Zrt. ügyvezetője elmondta, egy ilyen épület kivitelezése 10-20%-kal kerül többe a hagyományosnál, azonban nagyon gazdaságosan lehet üzemeltetni, így a többlet költségek maradéktalanul megtérülnek. A passzívház hatékony energiahasznosítást jelent. Csak minimális mértékben kell rásegíteni a természetes hőforrásokra. Ezt kedvező tájolással, korszerű nyílászárókkal, és megfelelő hőszigeteléssel lehet elérni. A passzív irodaház kivitelezési munkálatai várhatóan idén augusztusban kezdődnek és 2010 tavaszáig tartanak. A beruházás teljes költsége 49 millió forint. A számítások szerint a becsült fűtési költség 41 ezer forint lesz évente.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek bérháza épül 440 millióból

Győr - A napokban esélyegyenlőségi elismerésben részesült győri Inszol Zrt. két nagyberuházásba fog.… Tovább olvasom